| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 534 [Dalších 474 >>]
12.4.2007 19:50:58
Lízo pokud je to tak tak budiš,ale stejně pro tyto lidi to bude pálka-co si budem povídat.
Líza
12.4.2007 19:13:53
5000 za rok, ne za jednu návštěvu a související léky a tak.
Líza
12.4.2007 19:11:58
Šmarjá Jardo, když dáš lidem vybrat, jestli chtějí jídlo zadarmo, tak taky 80% nebude souhlasit s tím, aby se za něj platilo. Jsou určité věci, ve kterých by mělo být zcela irelevantní, co si myslí 80% populace, protože jak víš, košile je pro každého bližší než kabát, ale ty následky...
Leona
  • 
12.4.2007 19:10:09
Oddyseus,jsi můj člověk. Pepici pražáci jsou šílení!!!!A všichni čecháčci dohromady. Ten jejich natáhlej tón je fakt nemožnej. Úplně je nesnáším když je slyším.
12.4.2007 18:55:44
Odyseus-ted jsem to četla-docela síla a nejvíc mě teda zarazila tato věta:

"Lidé by měli potvrzení za platbu od lékařů dostávat na vyžádání, ne automaticky. " takže jako když mě bude blbě a neuvědomím si ,že jsem nedostala paragon za poplatek u lékaře...atd-tak to vlastně dr.nechá pro sebe-fakt super.


"Spolu s doplatky na léky by celková částka vynaložená lidmi na zdravotnickou péči neměla překročit 5000 korun."-toto jsem nepochopila-to má být jako cena za doplatek za léky+poplatek- ošetření doktora.jestli jo,tak chudáci lidi co mají minimální plat a přitom budou doplácet tyto peníze-to aby si hodili mašli.jinak nevím kde budou brát na ostatní věci k životu.


a je to z článku : http://www.novinky.cz/domaci/reforma-zdravotnictvi--poplatky-30--60-a-90-korun_113087_lfgdt.html
12.4.2007 18:41:59
Si skutočne na veľkom omyle, neplatí sa pár desiatok korún za pohotovosť, ale 60,- Skk a poplatky sú zrušené iba 6 mesiacov - vďaka socialistickému Ficovi. Ale doteraz tu tie poplatky boli a mnoho sa zlepšilo, teraz nebudú a prejaví sa to negatívne. S tebou debata je ako hádzať hrach o stenu. Úplne zbytočná, dochádzajú ti argumenty, Oddyseus.
12.4.2007 12:50:02
Áno, máš pravdu v tom, že mnoho Slovákov pracuje v ČR, ale presne ako píše Barča, začali tam pracovať v čase, keď sa im to ešte finančne "vyplatilo". Si na veľkom omyle, ak si myslíš, že tam pracujú Bratislavčania - do ČR totiž chodia pracovať najmä ľudia z východného Slovenska, kde je ešte stále vyššia nezamestnanosť. Vyššia nezamestnanosť na východe sa spája s tým, že tam je málo investorov napríklad a velice úzko to súvisí s výstavbou diaľníc, ktoré tam zatiaľ dobudované nie sú. Vás spája diaľnica Plzeň-Praha-Brno, my máme diaľnicu dobudovanú po Žilinu, čo je v podstate západ stredného Slovenska a keďže je dostupnosť na východ ťažká, pre investorov to nie je zaujímavá oblasť. Ale aj to už sa buduje a mám taký pocit, že do konca tohto roka má byť výstavba diaľnice ukončená a konečne sa to hádam odrazí aj na zamestnanosti na východe.
Pozri, ja som pracovala pre jednu českú akciovku so sídlom v Prahe, bolo to 5 mesiacov - tí chlapci dostávali tzv. "pozičnú sadzbu" na hodinu, ktorá sa mu odvíjala od minimálnej mzdy!!! Minimálna mzda mu musela byť vyplatená vždy, ale pozičná sadzba nie. Pritom aj podľa Inšpektorátu práce, ktorý bol u nás na kontrole, sme v podstate porušovali Zákonník práce, pretože oni neboli šúpači zemiakov s ukončeným základným vzdelaním, ale každý z nich musel prejsť plateným mesačným kurzom Odbornej spôsobilosti a potom robil pod taktovkou Ministerstva vnútra skúšky, ktoré buď urobil a dostal preukaz odbornej spôsobilosti alebo nie. Toto bol zákon, ktorý schválila naša vláda, aby v SBS-ke nemohol pracovať hocikto z nejakej osady, ale aby dotyčný niečo vedel, poznal svoje práva ale aj svoje povinnosti. Žiaľ sa im to neodrazilo na plate, preto sa táto pražská akciovka velice čudovala, že stále nemáme ľudí. Im sa samozrejme v ČR zháňali zamestnanci ľahšie, pretože žiadny Zákon o SBS ich nijako neobmedzoval, keďže tam nič také nemáte. A tak sa stalo, že Slováci išli radšej robiť do slovenských SBS-iek, kde vedeli vedúci vrátane konateľa, že ak tí ľudia nebudú zaplatení, vykašľú sa im na to, česká akciovka musela svoj nedostatok ľudí riešiť tak, že načierno sťahovala ľudí z ČR na Slovensko a lepila nimi zamestnancov - opäť porušovanie zákona, stačila by jedna kontrola z MInisterstva vnútra Odboru SBS a firma by nielenže platila pokutu, ale prišla aj o licenciu. Keď som videla, že "tadeto" cesta nevedie - že radšej budú porušovať zákon, než by zdvihli zamestnancom platy, odišla som odtiaľ aj ja - hlavne preto, že nikdy zákon neporušujem a už vôbec nie kvôli nejakej firme. Veľmi plakali češi, že máme vysoké odvody za zamestnancov - jasné, ja chápem, že sú to vysoké náklady - 38% nie je malá suma, ale nech si uvedomia, že tí ich zamestnanci raz pôjdu do dôchodku a že potrebujú aj zdravotnú starostlivosť, aj nemocenské poistenie a podobne. V tomto je veľký rozdiel medzi vami a nami. Naši podnikatelia už pochopili, že ľudí treba zaplatiť, že im už nikto nebude robiť za minimálne mzdy a že už ani ľudia nie sú takí blbí, aby si dali na ruku vyplácať minimálnu mzdu a potom dostávať ešte niekoľko tisíc "nezdanených, neočistených o odvody" na ruku, pretože každý sa už ľudia zaujímajú o to, čo "bude ďalej" a nie o to, čo je práve teraz.
Dobrovoľne nezamestnaní ľudia u nás si veľmi radi platia za seba odvody, pretože vedia, že to nie sú peniaze hádzané do čiernej diery.

No a ešte jedna vec - ja mám kamarátku, ktorá je z vých. Slovenska, pracovala v jednej banke tu na Slovensku, jej hrubý plat na naše pomery skutočne veľmi slušný, keďže spolupracovali s jednou firmou z Prahy a tí keď zistili, čo v nej je a čo dokáže, si ju stiahli - za nástupný plat 54000 CZK!! Ale pozor!!!!! Nie ona si išla pýtať do ČR prácu, oni si ju vybrali a ponúkli jej miesto a viem, že mesiac zvažovala pre a proti. No ale bola by blbá, keby to nezobrala iba z lásky k Slovensku, že? Teraz študuje už tretí rok popri robote výšku v Prahe v tom odbore, o dva roky končí, firma sa chystá otvoriť pobočku v BA, takže sa asi vráti sem a bude fungovať tu. Takže neber každého Slováka v ČR, že tam išiel žobrať o robotu ;o)

K burzám ak dovolíš, sa vyjadrovať nebudem, nikdy som sa o to nezaujímala a ani tomu nerozumiem, takže sa radšej zdržím komentára, než by som napísala nejakú blbosť.
Barča, 2kluci
  • 
12.4.2007 12:08:22
No já mám opačný názor. Neznám pana Julínka, ale vím, že po odchodu ředitele jedné brněnské nemocnice se na jeho místo hlásil pan Ráth. Proč tedy lékaři byli zděšeni, když je to takový pokorný a velice schopný lékař? Proč jeho milenka pracuje ve farm. firmě a na vysoké místo ji vyneslo až jmenování Rátha ministrem ? Proč tato firma byla doporučena vyhláškou ministerstva jako ta jediná pravá nezkorumpovaná ?
Nemyslete si, já nejsem spokojená s touto vládou, vadí mi např. Topolánek, ale než aby se tam vrátily "kreatury" z levice, tak radši budu ODS vollit.
Barča, 2kluci
  • 
12.4.2007 11:55:02
Pokud já vím, tak slováci nás opouštějí, protože se jim to nevyplatí zde dělat. Slovenská koruna se totiž vyrovnává té české - viz. kurz.lístky. Ekonomika u nich také roste celkem dobře a já si na rozdíl od Vás myslím, že nebude dlouho trvat a oni nás předběhnou. Reformy jsou NUTNÉ a nadávejte jak chcete, no vlastně máte ještě jednu možnost. Co takhle se odstěhovat na západ, kde je lépe placená práce, kde je vše lepší a snadnější, já pořád nechápu proč, když se mi tu tak nelíbí (vůli reformám) tak nejdu za lepším? Já svého staršího syna připravuji na to, že když se tu situace nezlepší, budou někteří neustále žít na úkor státu je lepší vypadnout.
Jana, Ondra a Terinka
  • 
12.4.2007 11:19:17
Lucko promiň, ale proč hned házíš flákači. Máš pocit, že prodavačky se flákají? Pro tvou informaci, prodavačka co ti prodá salám v supermarketu dělá za minimální mzdu, o zaplacení přesčasů si může nechat zdát, a je v práci také deset, dvanáct hodin denně. Soboty, neděle, svátky pro ni neexistují. Jestli mi chceš poradit, abych si našla jiné místo, tak u nás zrovna na výběr není a kromě toho, pokud si všechny prodavačky najdou něco jiného, tak umřeš hlady, budeš chodit nahá nebo vyrazíš na lov.
Ano, jsem pro rovnou daň, ten co má větší výdělek, stejně zaplatí víc než já, takže je to relativně spravedlivé. Ale jsem proti snížení rodičovských příspěvků, už by si páni politici mohli uvědomit, že jsme státu přivedli nové daňové poplatníky. Naše děti budou celý život platit daně a živit tak nás budoucí důchodce. A snížení rodičáku zase spoustu lidí od dětí odradí. Já bych si ráda pořídila třetí mimčo, ale prostě to finančně neutáhneme.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 534 [Dalších 474 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.