| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 534 [Dalších 464 >>]
Marcela
  • 
12.4.2007 10:04:42
Bože, ty seš chudák!!
12.4.2007 0:52:02
ešte som chcela k tej rovnej dani - tá daň je ale rovná aj pre potraviny, nielen daň z príjmov, DPH a podobne... a potraviny sú položka, ktorú kupuješ a potrebuješ denne, takže tam sa to odrazí najviac...
12.4.2007 0:50:40
Jani, takže ak správne chápem tvoj príspevok, tak myslíš, že u vás tieto reformy zatiaľ potrebné nie sú? Dobre som to pochopila?
Ona vláda, ktorá tie reformy robí je fakt nepopulárna, pretože sa to vždy dotkne nejakým spôsobom občanov, minimálne nejakej cieľovej skupiny. Ja vidím za Dzurindovou vládou kus roboty, od práce polície až po tie nie "dôsledky", ale výsledky reforiem :o) Ja ale chápem všetkých, ktorí volili Fica, pretože v jeho sľuboch videli svoje jediné východisko a únik pred reformami, môj názor ale je, že je to opäť iba dočasné riešenie, kým sa vyprázdni štátna kasa a potom zase nastúpi "nepopulárna reformná vláda", ktorá bude musieť zase všetko odznova lepiť... Nebaví ma žiť v takomto štáte, čo ti budem hovoriť... Moja mama volila Fica len preto, aby nemusela u lekára platiť 40,- Skk :o)) ak kvôli tomuto dôvodu je teraz Fico premiér, potom Boh ochraňuj tento národ, ktorý zmýšľa ako moja mama. Keď bolo treba zrušiť Mečiara, to sa všetci hrnuli voliť Dzurindu, keď prišli reformy, už ho nevolili, ale podarilo sa mu zostaviť vládu na rozdiel od Mečiara a v posledných voľbách už prehral úplne, pretože Fickove predvolebné sľuby, ktoré sa mu ale nedarí plniť tak ako to mal v programovom vyhlásení, očarili predovšetkým dôchodcov a keďže z 5,3 mil. obyvateľov máme 1,8 mil. dôchodcov, tak sa to vo voľbách aj ukázalo ;o)
Janina&2
11.4.2007 23:57:45
Eriko,
muj osobni nazor na slovenske reformy - Slovensko uz na tom bylo tak spatne, ze bylo treba udelat reformy takove, ktere opravdu neco zmeni. a to je jedine pozitivni vec!
bohuzel se stane, ze je najednou u vlady nekdo jiny a zamicha karty jinak a netahne to dal ...

to co vim do ted o duchodove reforme (az bude chvile volna, tak se zactu vic do odkazu) povazuji za ferove reseni a jednotna dan je pro mne take konecne poradne reseni (u nas pri minulych volbach bohuzel neprosel navrh, tak jako spousta dalsich jednoduchych modelu, kterymi by se zrusila slozitost ruznych systemu).
11.4.2007 23:33:49
jj, Sylvi, chápem :o) akurát že súdiac podľa príspevkov tuto v diskusii mám skôr pocit, že ste viac zbedačení, ako my :o) ale proti gustu žiadny dišputát aneb "kto chce kam, pomôžme mu tam" ;o)
11.4.2007 21:46:28
Eriko, výsledky slovenských reforem (obecně, zdravotní nevyjímaje) byly po celé předvolební období u nás dávané jako špatný vzor, který rozhodně nechceme následovat, nechceme-li být zbídačení stejně, jako ubozí Slováci ;o)
11.4.2007 21:41:36
ja nechápem, ako môžeš byť takto negativistický, hádam výsledky našej zdravotnej reformy hovoria za seba viac, ako tvoje dohadné špekulácie...
hela
  • 
11.4.2007 19:04:51
Možná je dobré si uvědomit, že stát nic nikomu nedává, stát jenom vybere prachy trochu s nima zatřepe, zaplatí za ten výběr a pak je zase rozdělí. Je správně, že dá těm, kteří to opravdu potřebují. Ale nechci, aby to co mi stát sebere na daních, šlo na nějaké pastelky a jiné blbosti. Oba jsme s manželem studovali VŠ a oba makáme, máme půjčku na bydlení a spoustu závazků. V době kdy jsem byla na mateřské táhnul to z jednoho platu a žádná sranda, ale je to každého volba. Není správné danit víc šikovné a schopné. Nemotivuje to, proč se mám snažit, když mi to stát sebere, aby to dal někomu, kdo se zdaleka tak nenamáhá. Nevydělám ani těch 30 tis. co tady někdo zmiňoval a přesto mi přijde nemravné danit víc. Mám pár známých na dávkách a jsou tak spokojení, nechce se jim to měnit, občas načerno něco vydělají a docela přežívají. Práci nehledají a občas spolu žertujeme, že si je platím z daní a tak bych jim to mohla posílat na účet. A milionářská daň je k smíchu, to by platil každý, kdo má v Praze garsonku a ojeté auto. Takových milionářů, co jdou od výplaty k výplatě znám dost.
Barča, 2kluci
  • 
11.4.2007 14:27:23
Nádherně vysvětlené jen mám strach, že to pochopí jen málo kdo. Já také radši zaplatím u lékaře, můj syn (7) je astmatik. Za vlády socanského Rátha se nám stalo, že nám doktor nemohl napsat léky, protože vyčerpal limit. Museli jsme čekat 10 dnů do nového čtvrtletí a bohužel ho "předávkovávat" jinýmy léky jako náhradu. Také na pohotovost jezdíme do dětské nemocnice a na doporučení doktorů v nem. máme přijet radši 5x zbytečně, než jednou pozdě. Taky ráda zaplatím, když nebudu na pohotovosti čekat hodinu, protože vím že zavedení kapačky včas mému synovi uleví a v krajním případě ho může i zachránit.
Reformy jsou NUTNÉ a dost by mě zajímalo, kdyby se rodičák v lednu nezvedal, zůstal tak jak byl tak by ty reformy myslím u maminek prošly bez většího humbuku.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 534 [Dalších 464 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.