| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na jaře začněte s otužováním

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 105 [Dalších 5 >>]
24.4.2007 11:32:33
minimalne 3 hodiny venku?
Mno, ono to jde, akorat pak maminky padaji doslova na hubu, protoze bezny uklid domacnosti a vareni a tak zustava na noc, kdy deti usnou... nepsal ten clanek chlap? :-D

A teploty v mistnosti? Jsme panelakovi, v zime, na jare a na podzim to jde. Akorat dost dobre nevim, jak v lete snizit teplotu, kdyz je venku 30 stupnu a okna pokojiku a loznice mame na severozapad - tudiz sluce sviti hlavne vecer. Zatahuju zaluzie a zavesy (mmch - musime sudnat kvuli diteti alergikovi :-(), rozvesuji mokre rucniky... jestli mate nejaky jiny tip, sem s nim, dopredu dekuji.

  • 
24.4.2007 11:09:43
Ahoj, jsme "městský" a s tím jídlem máš recht, je to fakt otrava sebou vařit a tahat to po parcích. Taky teď býváme celé dny venku, domácnost chátrá.
Navíc se to jídlo za chvíli bude kazit, takže nevím, jak to budu řešit, být celý den na kukuřičných křupkách či kupovaných skleničkách mi nepřipadá ideální:-). Asi budu muset zavařit nebo koupit chladící box:-). Eva
24.4.2007 10:41:19
Snažím se jít s dětmi ven na hodinu dopoledne a tak na dvě odpoledne, ale to je tak maximum,co jsem schopna z časových důvodů zvládnout.Musím totiž ještě vařit,prát ,uklízet,i samotné vypravení se ven nám zabere dost času.
24.4.2007 10:15:56
S tim naprosto souhlasim.
My mame stary dum, kde je tedy dost chladno. Netopime pres den snad uz od unora, RRano vtsanu, vyvetram - ale po vyvetrani dojde k vymene vzduchu, ne vychladnuti mistnosto, protoze ty jsou chladne porad. Rano a vecer pritapime jeste dnes. Pres den mame vypnute topeni, a vecer se zapne pul hodiny pred koupanim deti, protoze koupat je 18ti stupnich mi prijde dost morbidni. Deti nesnasi pretopeno.
A prave ve skolce pretopeno maji. Maji tam suchy vzduch, litaji a pak jdou ven. KOlikrat je ucitelky ani nozkontroluji, zda maji zastrkane tricko do kalhot.
A ven samozrejme za kazdeho pocasi, tedy pokud CHMU nevyda vystrahu na silny vitr apod.
Nase rodinky patri mezi "pralesni lidi" :-D. jak je hazky, jsme cele dny venku. Treba vcera, od 9,30 do 18,30. Doma jsme byli jen pres obed. venku i svacime a veerime. ALe mame zahradu, tak to jde. Ve meste si tento rezim vubec nedokazu predstavit. Ale asi bych to resila svacou do batohu a domu na veceri.
Ladana
  • 
24.4.2007 10:03:28
Mám pětiletou dceru a je venku ráno 15 minut když jde do školky, potom dopoledne na zahradě ve školce asi hodinu, odpoledne když je pěkně tak další hodinu. Odpoledne máme kroužky, domů přicházíme kolem půl sedmé, koukne na večerníček, navečeří se, umyje a jde spát.
24.4.2007 9:32:21
Naopak. Než dorazíme z práce a ze školky, je 16.00 hod. Než se nasvačíme a převlečeme, je 16.30 hod. Když pak budeme venku 3 hodiny, tedy do 19.30 hod., jsem zvědavá, kdo nám uvaří večeři a kdy se pak dítě s večeří, koupáním a chvilkou hraní dostane do postele... Tři hodiny jsou reálné leda o víkendu, jinak musí stačit hodina a čas, který stráví venku se školkou.
Míša, syn 4 roky
  • 
24.4.2007 9:15:44
Ještě k tomu přetápění: doma máme spíše studený odchov, resp. asi tak, jak se udává (20-21 stupňů v pokojích v zimě, teď už dlouho netopíme vůbec, na spaní kolem těch 18, u nás v ložnici i méně, v noci se netopí nikdy), všem je u nás zima, ale nám to vyhovuje (musím přiznat i finanční efekt, máme pětipokojový cihlový byt a nedoplatili bychom se...).
Ale k čemu tohle otužování je, když přijde dítě do školky, kde se notoricky přetápí??? Pak se nedivím těm rýmám...Myslím, že právě ve školkách by se mělo s teplotním otužováním začít.
Aja
  • 
24.4.2007 8:52:52
Na otužování vřele doporučuji saunu - začaly jsme s dcerou loni na podzim, celý podzim, letošní zimu-nezimu a jaro nevíme, co je rýma a kašel, o chřipkách, angínách etc. ani nemluvím. Neustále je v kolektivu, plave, bruslí, takže pokud můžete a máte chuť a kde se saunovat, tak to zkuste.
Milada.
24.4.2007 8:31:33
Mno,

nejde asi jen o podzim. Predstava jak kadzej den hlidam na minutu v tomhle kvetoucim obdobi, zda je dcera venku 3 hodiny je docela legracni. Mela bych ji vybavit kortikoidama do nosu, sprejem do oci a celkove ji asi nejak zahalit, jen aby byla 3 hodiny venku? To prosim pekne ani nahodou :-)
Líza
24.4.2007 8:27:22
Než jsem to nadatlovala, napsala to Lister za mě ;-)))
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 105 [Dalších 5 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.