| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na jaře začněte s otužováním

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]
Aja
  • 
25.4.2007 8:37:00
Je mozne zacit fakt dost brzy, hodne informaci je i na webu (tady na rodine), Finove snad saunuji uz po zahojeni pupecniku. Jsme zacaly "az" ve 4 letech, postupne, asi 5 minut, pak ochlazeni, taky na dolni prycne. Ted zvlada 4 cykly po 5 - 10 minutach, ochlazeni pod sprchou. Je to treba vyzkouset. Staci jednou tydne, aby melo saunovani ucinek, dulezita je pravidelnost.
25.4.2007 7:57:32
Jsem pracující matka a to téměř celou MD. Pracovala jsem každý všední den od 16:00 hodin tak do 19:30. Do té doby jsemzvládala domácnost a být s dětmi venku. Samozřejmě jak děti stárly a dcera začala chodit do první třídy, změnila jsem zaměstnání a svůj čas přizpůsobila i tomu. Venku jsme bývali opravdu hodně.
Nyní chodím do normálního zaměstnání,kde trávím 9-10 hodin denně. Ráno děti vozím, manžel je vyzvedává.Ale i tak jsou doma nejdříve po 16:00 hodině. Takže přijdou na řadu úkoly a rozhodně nemohou být venku 3 hodiny. Syn je venku vždy dopoledne a odpoledne s MŠ, dcera s družinou.Pak ještě chvilku,když přijdou domů. Ale vcelku je nereálné pro normální rodiny, aby děti byly ve všední dny tak dlouho venku.
Co se týče teploty, tak já mám opravdu ráda teplo. Máme krásný slunný byt (obývák,jídelna, kuchyň) a studenější pokoje jsou 3x ložnice a sociální zařízení.) Osobně mi moc nevadí mít chladněji v ložnici, ale děti neumí spát pod peřinou (hlavně syn), takže u nich přes zimu jen tak lehce "přitápíme". Jinak u nás je normální pokojová teplota 23C( v těch slunných místnostech), v dětských ložnicích tak 21 C.
Nijak zvlášť je neotužuji a marodí naprosto stejně jako ostatní děti ve škole či školce. Spíš bych řekla, že čím děti více rostou, marodí méně , tzn. 1x podzim, zima a 1x jaro,léto (2x do roka).
Míša, syn 4 roky
  • 
25.4.2007 6:57:10
Já ještě snesu, když se byt vytopí přirozenou cestou - v létě. Ale jakmile zapne topení, na to mám nějaký radar, nemůžu dýchat, polykat...hned musím otevřít okno. Můj otec doma netopí vůbec, spával v 9 stupních, sestra taky netopí, i přes den doma mívala 15 stupňů a dvě zdravé děti, které za celý rok neměly ani rýmu...
Lída+2
25.4.2007 6:41:21
Jo Lenka, mě přivedla na to , že to máme taky jak píše. Jezdím ke kamarádce na zahradu: sejde se tam víc dětí(cca 8-9dětí 1-9let) a maminek. Od 10-18 jsou děti nepřetržitě venku. Oběd se podává venku. Malý se pak uspěj...velký se uložej na deku něco se jim přečte....
A druhý den taky víc odpočíváme.:-)
Třeba kluci se moc nekoukaj na TV (skoro jen večerníček). Když příjdem z bazénu-zítra tak je odložím: "byl jednou jeden objevitel". Jinak nic.Sem tam v neděli 7:30-9hodin. PC měli cca před 2měsíci asi 20minut-ani moc je to nebaví....
Lída+2
25.4.2007 6:28:23
Kvasinko. Zcela jednoduše. Psala jsme děti vstávali okolo 5-5:30.  Takže spousta času do 8 hodin ráno.:-)
Nasnídali se. Když jsem myla nádobí. Tak…si třeba hráli a stavěli z kostek. Jsou trošičku závislí na Legu.:-DD
Takže i ve věku 6 a 8let. Máme občas abstinenční příznaky…..
Okolo 7 jsem třeba vytáhla tu modelínu na kuch.stůl a oni modelovali…..a já u toho stihla napůl nachystat oběd- takže u toho čekám až se uvaří polívka a tak…..(asi to není úplně ideální).
Knížky a časopisy se četli před spaním jako dosud.
Starší začíná být knihomol, když je hnusně,ale pokud je jako nyní. Tak vytáhne kolo a od 15-18 jezdí….
No a pak je otázka kde bydlíš. Já to mám na písek- že tam vidím z okna. Před barákem skoro park. Děti tam můžou jezdit.
Taky jde o to co děti preferují. TY moje radši seděli na písku a stavěli hrady a silnice…
zuzka, kluci 02 a 04
  • 
25.4.2007 4:35:30
Ahoj,
ja mym klukum na noc skoro cely rok davam dvoje pyzama, jedno tensi, bavlnene naspod a jedno teplejsi, treba flanelove navrch. Maji v pokoji docela zimu, odkopavaji se a tohle se zatim osvedcilo. Kdyz nekdy zapomenu, hned rano posmrkuji.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
24.4.2007 23:11:43
Kdybych byla ve vaší situaci, investovali bych do mobilní klimatizace, není to zase tolik peněz (od 10 tis.) a u takhle horkého bytu by to moc pomohlo. Stačilo by chladit před spaním, na noc bych to nedoporučovala.
24.4.2007 23:03:01
Já taky padám :-)) Nebudu vyjmenovávat co patří mezi činnosti, které musím vykonávat, ale ani, když jsem toho měla míň, jsem nechodila ven s dětma tak, jako některé mamky tady na rodině. Já prostě nevydržím to tempo. Ikdyž jsem několik dní dokázala fungovat tak, abych měla všechno tak, jak má být a jít ven dopoledne i odpoledne, už řekněme čtvrtý den jsem byla tak vyřízená, že jsem byla i vzteklá na děti a nebyla jsem schopná dělat nic. Tak jsem pochopila, že na sebe nemůžu mít takové nároky a chodili jsme ven jen odpoledne. Dopoledne jsem obstarávala domácnost. No, dnes už je situace jiná, nebudu ji tady popisovat, ale děti pořád chodí ven jen odpoledne. Z hlediska otužování to možná není ideální, ale řekla bych, že pro jejich všestranný rozvoj jim nic nechybí. Jinak si myslím, že každému, co jeho jest a nemá smysl se nějak srovnávat. Někomu to holt vyhovuje tak, jinému onak.
Petrajda
24.4.2007 22:30:02
My máme přes den tak 20 až 21 - to je v pohodě, ale v noci si na míň než 19 stupňů fakt netroufám. A to bychom s mužem rádi spali u otevřeného okna, ale malýho prostě neudržíme přikrytýho. Jak to děláte? Já už i při těch 19 několikrát za noc vstanu a přikryju ho. Vím o takových těch dětských spacích pytlech, ale v tom by neusnul.

To přetápění v zimě, na všech veřejných místech, mi taky hrozně vadí. Když přijdu u nás na poštu, jsem zpocená během minuty (a úřednice tam sedí v halenkách s krátkých rukávem).
štěpánka
  • 
24.4.2007 22:21:53
Ale klííííd. Ono to otužování taky není všelék. Mám dvojčata, které jsme otužovali takřka od narození. Stejně oba marodili. Ve školním věku jsme přestali vnucovat svůj názor a kluk co otužování nesnášel, přestal. Druhý se otužuje pořád. Kontrolní otázka: Který z nich je více nemocný? Jasně, že ten co otužování miluje. A celých 10 let otužování mu je tak leda na.....
K té zimě v noci - Co třeba teplé ponožky a mikinu, nebo teplejší deku? Trošku bych se přimluvila za ty, co jim je vedro, ti tuto možnost nemají
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.