| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ad: Co jedí moje děti ve školce?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 157 [Dalších 57 >>]
16.5.2007 21:02:19
Ale já nedávám dětem jen zeleninu a občas müsli. Karobové tyčinky jsou s tukem (rostlinným) a s fruktózou a s oříškama. Jíme samo ovoce a zeleninu snad tolik, kolik by se za den mělo sníst, ale někdy to nevyjde. Knedlíky nejíme a svíčkovou také ne, ale dělám jiné omáčky a noky také. Dělám je z jáhlovo-kukuřičné kaše. Jsou výborné. Mléčné výrobky jíme kozí sýr, mléko, jogurt. Nejíme jen obilí. Maso vařím taky, ryby rovněž. Proč si hodně lidí myslí, že jíme jen obilí, tak to nevím. Jíme dost výživné kaše. Jíst jen výrobky z pšeničné mouky nám nedělá dobře. Byla jsem po nich značně unavená. Malému nedělají dobře v bříšku. Jestli tento problém vyřešíme, dostane třeba i chleba s máslem. Myslím, že máme docela pestrou stravu.
markéta 2 kluci
  • 
16.5.2007 20:34:50
Nemůžu si pomoct, ale jsem přesvědčená, že děti - při svém obrovském výdeji energie - potřebují i sladké, i máslo, i vdolky, i svíčkovou s knedlíkem. V rozumné míře, samozřejmě. Ale jenom na zelenině a na občasných müsli tyčinách by mi kluci, kteří v 5 a 3 letech ujedou 6 km na kole nebo stejnou vzdálenost nachodí v horách a večer si ještě zahrají fotbal, dlouho nepřežili. Nebo by to s nimi dopadlo jako s mojí kamarádkou, které zdravě žijící maminka odmítala dávat peníze na sladkosti. Tak si vyprosila peníze na rtěnku a snědla ji.
Markéta, Beruška 03+Cvalda 08
16.5.2007 20:32:40
Naše malá, než nastoupila do školky, jedla všechna pro její věk vhodná jídla. Pila výhradně jen čistou vodu. Od té doby co chodí do školky, pije tam instntní nápoje, sladké čaje a šťávy. Doma nadále jen čistou vodu. Navíc jim tam dávají uzeniny a paštiky, ty doma máme jen zcela vyjímečně. Navíc začala odmítat jíst ovoce a ze zelininy jí jen pár druhů. Zrovna tak odmítá jíst maso. Myslím, že z domova zmlsaná nabyla, protože než nastoupula do školky jedla všechno a s chutí, teď jí pomalu musíme do pořádného jídla nutit, protože by nejradši jedla jen sladkosti. Nám školka v tomto směru spíše uškodila.
  • 
16.5.2007 20:31:50
Píšeš, že ve školce vaří z toho co ty doma. No to abys měla štěstí. Nemám tušení jak je to ve skutečnosti ve školkách, ale zapovídala jsem se onehdá s kuchařkou u nás ve školní jídelně. A zrovna jsem jim chválila omáčku. Co mě stojí času, než takovou omáčku udělám doma, Jak vy to tu zvládáte pro 400 dětí? a kuchařka na to Jéje, to bychom se navařily! My to děláme z pasty. To se jen rozmíchá ve vodě.
16.5.2007 20:13:21
Fisperanto, choroby naší civilizace pramení právě z nadbytku...

Ještě mne zaráží, pokud to teda dobře chápu, Tvoje dcerka "ať si jí klidně vdolky a knedíky, když jí to bude chutnat," ale až po jejich nadbytku či po špatném složení stravy nedejbože přibere a bude "valící se kulička"... potom co?

Pak změníte jídelníček?

Omlouvám se jestli to vyzní příliš kousavě, ale s maminkami podobného smýšlení jako máš Ty se tak často nepotkávám a tak jsem opravdu zvědavá.
16.5.2007 20:06:31
Myslíš, že všichni, co praktikují zdravou výživu jsou tak extrémističtí. Když budeme mít chuť v létě na zmrzlinu, tak si ji koupíme. Sice ne často, ale koupíme a pokud možno nějakou bez chemie nebo jí doma udělám. Malému nedělají dobře různé přísady. Kvalitní čokoládu mu také dopřeji. Jen do tří let ji nedostal a teď zatím dostává karobové tyčinky, které chutnají jako čokoláda. Ale čokládu mu taky koupím až ji bude chtít.
petrida
16.5.2007 19:51:57
Jasně, když si dá k obědu třeba maso s bramborem a zeleninou, tak proč by si pak nemohlo dát taky tu koblihu nebo i čokoládu. To vy, zastánci zdravé výživy, nekoupíte dětem v létě ani zmrzlinu?
16.5.2007 19:50:27
Kdyby moje děti jedly studené obědy (zatím mám jenom jedno a jeste má čas ina tu školku, ale čistě hypoteticky), vařila bych teplé večeře. Ale pokud budou mít teplé obědy, nebudu dělat teplé večeře jen tak. Teď dělám Danýskovi teplé obědy a nám všem teplé večeře, ale pořád mě zpracovávají zdravě se stravující lidé, že teplá jídla večer nejsou správně, že večeře má být pokud možno už jen zelenina a tak. Zatím se pořád radši dobře najím než abych si neustále hlídala, jestli všechno, co dělám, je zdravé. Ale věřím, že pokud bude celá rodina mít jedno teplé jídlo denně někde jinde, nebudu ty teplé večeře dělat tak často. Tím chci říct, že často i to, že ty děti chodí na oběd, je důvod, že k večeři vedou namazané chleby.
fisperanda
16.5.2007 19:35:19
Já si myslím, že teď je velký trend zaměřovat se na svoje tělo, a to jak po stránce zdravotní, tak estetické. A zase na úzkostlivosti matek musí někdo vydělávat, že jo...
Třeba ta zelenina a ovoce nejsou nakonec tak zdravý, jak se všude povídá, třeba si jenom zemědělci potřebují zvýšit obrat... :o)
Fakt bych to nehrotila. Myslím si, že pokud nejde o život, tak de o...
Takže co se týče mojí dcerky, tak ať si jí klidně knedlíky a vdolky když jí to bude chutnat. Hlavně že je co jíst. Pro lidi, kteří na jídlo vůbec nemají, by tahle debata musela být fakt směšná.
Na druhé straně nechápu rodiče, co svoje děti vyživují čokoládama a hranolkama, přesto že dítě je evidentně valící se kulička (většinou po rodičích) - ale to je zase druhý extrém.
Taky mi přijde paradoxní chování zastánců zdravé výživy, kteří si koupí "biopotravinu", třeba maso z krávy, která se pásla někde na netknutých loukách (a tráva na louce je vyživená vodou z chemičky), následně si vyčistí zuby pastou, která v reakci s chlorovanou vodou vytvoří něco podobnýho chloroformu a potom si spokojeně půjdou lehnout do postele, kde matrace sou plný ftalátů. :o)
Zdenka
  • 
16.5.2007 19:21:46
Je mí 21 a děti nemám, ale k tématu můžu říct - když jsem byla malá, moji rodiče se snažili žít "zdravě" čokoláda a sladký jsem nemohla, jenom "slaďoučká jablíčka", řízky né, netučný maso .....
Dětem jsem záviděla. Vůbec mě to nechutnalo.

SI to dítě musí trochu užít, ne?
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 157 [Dalších 57 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.