| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ad: Co jedí moje děti ve školce?

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 157 [Dalších 47 >>]
16.5.2007 19:04:55
Já sladidla střídám, jen ta lízátka máme z kukuřičného sirupu. Když jsem koupila javorové lízátko, tak tam bylo éčko, které jsem četla, že je nejvíce škodlivé (132). Takže nevím, jaké mu dát jiné. Víš o něčem?
Monika
  • 
16.5.2007 18:58:58
Pozor na kukuricny sirup. V USA se pridava temer do vseho a je to stejny previt jako rafinovany cukr.
martina
  • 
16.5.2007 18:30:50
Konečně rozumný názor. Můj syn začal chodit do školky s tím, že skoro nic nejedl. Ve školce se naučil jíst spoustu věcí jen proto, že to chutnalo ostatním dětem. Pani učitelka ví, co moc nemusí, tak ho nenutí, ale ode všecho musí děti ochutnat. Nyní je ve druhé školce, kde je podle mně strava skutečně kvalitní- luštěniny i v pomazánkách, müsli tyčinky, zelenina, ovoce k dopolední i odpolední svačince. To, že mají občas játra neřeším. Sní víc polévky, nebo si přidá k odpolední svačince.
Katka
  • 
16.5.2007 18:16:19
Jak už tady někdo napsal - otázka nestojí, zda dítě přežije či nepřežije vdolky nebo knedlíky. Manžel pracoval s romskými dětmi, kde většina z nich nezná od útlého věku nic jiného než nejlevnější párky, tatranky a sladké levné limonády. A to nepřeháním. A taky žijou. Zatím, protože je otázka, na jaké choroby si tím zadělávají.
Ale jinak souhlasím. Mám pocit, že některé maminky stravu svých dětí řeší až příliš.
Verily
16.5.2007 17:32:25
Hvězdule, dovol abych ti tvé dojmy převrátila... :-) U plného talíře opravdu může někdo umřít hlady, oba synové jako malí měli poruchu příjmu potravy. Mladší včetně sondování, pobytu v nemocnici, mraků vyšetření (asi jestli není mešuge a tak). Jsem ráda, že u staršího je to už OK a jí celkem normálně (asi od 3 let), včetně školkové stravy. U nás je největší konzervativec tatínek, takže občas jíme každý něco jiného. Synek asi nejzdravěji, já nejodbytěji co zbyde, co se kde válí a je to rychle) a muž nejstaročeštěji :-). No a nejmladší, ten masozeleninové směsi, ten má asi nejzdravější stravu - ovšem za cenu že stále nekousáme. Ale jí a to je podstatné, radši mixovat a žít doma než nemixovat = u něj nejíst a skončit zase ve špitále... Ale jen ukázka - i u plného talíře/láhve se dá strádat, to mi věř...
Verily
16.5.2007 17:15:04
Tak na nucené ochutnání/nucení sníst něco ve školce mám vzpomínky a jaksi doživotní následky. "Kámen" úrazu v mém případě - buchtičky s vanilkovým krémem a koprovka. Následek akutní (ještě ve školce): zezelenání a zvracení na záchodě, následek dlouhodobý: nesním např. ani vanilkovou zmrzlinu, je mi na zvracení, jo a kopr nesnesu ani v okurkách, brrrr. A z domova - tam do rodiče všeho cpali majoránku, tak to je totéž, ta je teď u nás doma na černé listivně, resp. nepozřela bych to. Všechny tyhle věci z dětsví se mi tak zprotivili, že je z toho averze silná a zřejmě doživotní. Tak nevím - ochutnat, ale pokud by an to nějaké dítě mělo dojet jako já tak nevím nevím...
petrida
16.5.2007 17:02:46
Souhlasím. Dnes se všechno moc řeší. Oproti naší stravě ve školce a škole se hodně věcí změnilo k lepšímu a za to můžeme být rádi. V žádných školkách už se nevaří tak, jak se vařilo za našeho dětství.
katka
  • 
16.5.2007 16:53:04
Tak to máte opravdu dobrou školku zaměřenou na zdravou stravu, protože ve školkách v našem městě tomu tak vůbec není. Také záleží na přístupu školky a ochotě kuchařek a městě kde školka je
katka
  • 
16.5.2007 16:49:01
Já jsem jen chtěla říct, že zatím dítě nanám, ale sama se snažím jíst zdravě i u nás doma jíme zdravě hodně zeleniny, soju, tofu a potraviny ze zdravé výživy, ale nic nepřeháním taky si dám někdy chipsy nebo čokoládu. Já se bojím toho, že až budu mít dítě a dám ho do školky tak mu tam zničí zdravé stravování. Moje kamarádka má dcerku bude mít 4 a má úplně zničené zoubky a na předních zubech samé blomby nebo kazy. Jít opravdu hodně čokolády a sladkostí ale s normálním jídlem je to u ní hrozné. Je dost hyper takže chvíli neposedí a skoro nic nesní až na ty sladkosti. A kamarádka někdy místo aby jí to zakázala tak aby nebyl křik tak ji radši tu sladkost dá. A to denně několik hlavně ji pak kazí babičky:-). Takže nevím co si myslet o výživě ve školce určitě nic moc zdravého a i nedostatek zeleniny a ovoce až na banány.
16.5.2007 16:21:10
Teď mne ještě napadlo...

Možná se naše děti budou stravovat nezdravě, nebudou mít nikdy problémy s váhou a zdravotním stavem, dožijí se vysokého věku a tím pádem se nebudou muset učit zdravě stravovat. :-)
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 157 [Dalších 47 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.