| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ad: Co jedí moje děti ve školce?

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 157 [Dalších 37 >>]
Gábina
  • 
16.5.2007 16:18:20
jistěže synek knedlíky a vdolky přežil. I kdyby každý den snídal, obědval, svačil a večeřel jedině vdolky, tak to určitě přežije, o tom není pochyb. Otázka nezní, jakou stravu dítě přežije, ale jak se vdolkovo-knedlíková dieta podepíše dětem na zdraví.
Moje dcerka v září nastoupí do školky a když jsem se dívala v šatně na vyvěšený jídelníček, tak děti úplně každý den v týdnu měly jedno sladké jídlo za den. Buď k snídani sladké pečivo nebo k obědu žemlovku nebo alespoň na sváču perník s marmeládou. Moje dcera by takové jídlo určitě přežila a byla by naprosto spokojená jak jí ve školce sladkostí pěkně dopřejou, ale já si nemůžu pomoct, sladké jídlo každý den mi přijde fakt moc.
Eli
  • 
16.5.2007 16:11:38
Též souhlasím, je to přesvědčení každého a asi k tomu musí dospět sám. Taky myslím, že nic se nemá přehánět a ani nejsem pro jakýkoliv extrém. Ani přísně zdravá výživa, ale ani nezdravá, spíš tak opravdu přemýšlet co je dobré a občas si zahřešit něčím nezdravým.
Je jasné, že děti ovlivňovat musíme, kdo jiný než rodiče by jim měli ukázat tu správnou cestu.
Taky je pravda, že lidé co mají problémy s obezitou a todiče byli obézní, tak to většinou svádí na dědičnost... Ale jeden příklad za všchny, znám rodinu, všichni jsou fakt obézní, ačkoli to je slabé slovo.... Dcera se vdala a ženich se nastěhoval k rodině, (nemají jinou možnost bydlení), no co jsem viděla letos po zimě... Ženich během zimy přibral a náramně do rodiny zapadl. Takže ono to až tak úplně o té genetice nebude, ale o zděděném životním stylu!
16.5.2007 16:10:48
Ahoj, četla jsem i Tvé příspěvky výše...

Kluk ochutnal párek i sladkosti, nezobeme doma zrní...
Pokud by dostal na výběr buřta a nebo rajče, je mi jasný po čem sáhne:-)
Ale nejsem přesvědčena o tom, že má dítě rozhodnout o tom co bude jíst.
To co bude jíst rozhodují rodiče a dítě rozhodne o tom kolik toho zbaští.
Věřím tomu, že by si na školkový jídelníček brzy zvyknul, příklady táhnou, ale nejsem si jistá jestli je to správná cesta, jestli si děti mají zvyknou na "školkovou" stravu proto, že budou podobně jíst i ve škole a zaměstnání. Jestli by nebylo lepší zvyknout je jíst zdravě, ať se pak v dospělosti nemusí právě zdravě učit jíst.

omlouvám se za kostrbaté formulace, děti mne tahají za fusekli...



Piggy
16.5.2007 16:00:49
Anouku, prosim o kontakt na ty maminky nebo školky, kde byly spokojené s jídelníčkem. Také řeším podobný problém, děkuji předem. Mail je: saribeta@tiscali.cz
Piggy
16.5.2007 15:56:48
S tou utlocitností.. Záleží, zda tato nezdravá jídla jsou občas nebo jsou pravidlem, ne? Např. u nás ve školce si dcerka nemůže přidat zeleninu, pouze tu současně s dalším namazaným chlebem. ( zelenina je jen na pečivu, ne pár kousků navíc pro ty, co by si rádi přidali ). Bohužel.
16.5.2007 15:55:17
Helo, moc Vás prosím, jídelíček ve Vaší školce vypadá vcelku rozumně, nešoupla byste mi do mejlu kontakt na ní? Ráda bych požádala o vzorové jídelníčky. Moc děkuji!!!
Piggy
16.5.2007 15:53:29
Anouku, prosím, mohla bys mi poslat kontakty na ty maminky nebo ty školky, nebo co jsi už zjistila? Taky mě to trápí a psala jsem dříve do diskuze, zatím se mi žádná maminka neozvala oheldně toho. Mail je: saribeta@tiscali.cz děkuji.
Hela + syn 4 roky
  • 
16.5.2007 15:35:51
syn chodí do MŠ od září a po celou dobu nemáme s jídelníčkem problém.Vaří přímo ve školce,strava je dle mě vyvážená,zdravá,...Každý týden mívají luštěniny,ryby,rýži,brambory,ale i hoskový knedlík s omáčkou....i k svačinám mívají různé pomazánky z luštěnin,z ryb,dnes měli špenátovou...pečivo je většinou tmavé,vícezrné,ale mají i obyč.rohlík.nikdy jsem neviděla k svačině salám,párek apod.každý den mají ovoce a zeleninu,1xtýdně jogurt.
Nedávno měli k obědu vdolky,syn si dal 3 - a představte si,přežil to.Přežil taky hoskový knedlík s omáčkou apod.Tak si myslím,že problém nebude v jídelníčku,ale v nás - matkách samotných...
16.5.2007 15:13:23
Samo, že ne tolik, jako v čerstvé, ale nakonec přidávám čerstvou zelenou petrželku a ty řasy a už to více nevařím, tak tam něco bude. Čerstvou zeleninu také jíme, jen ne tolik. My bychom nemohli jíst jen čerstvou zeleninu. Od každého něco.
Kajina
  • 
16.5.2007 15:09:11
A ve vařené jsou nějaké vitamíny?
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 157 [Dalších 37 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.