| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ad: Co jedí moje děti ve školce?

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 157 [Dalších 27 >>]
Kajina
  • 
16.5.2007 15:05:33
Jo a nebo špaldoto, jáhly, pohanka. Mnam. A zel. saláty, ne jen občas kousek rajcete. Takový mrkvový salát. Také nevim, v čem jsou ta jídla -prejt, parek, omacky atd. dobra...
16.5.2007 15:00:48
Tak třeba omáčka je zahuštěna moukou, knedlíky jsou uvařené z mouky a vdolečky jsou upečené z mouky a navíc jsou sladké. Nic moc pro děti. A míchat čočku s párkem, to je taky špatně. Vždyť jsou to bílkoviny a zase bílkoviny. To je pěkná blbost. Párek navíc dětem do pusinek vůbec nepatří (dle mého názoru). Což takhle čočkové rizoto?
fisperanda
16.5.2007 14:54:17
Moc nechápu, co je na takových jídlech tak strašnýho. Já bych se nad tím například vůbec nepozastavila.
fisperanda
16.5.2007 14:48:12
Myslela sem, že mám dotaz mimo mísu já, né že jste vedle s komentářem, to né... :o)
16.5.2007 14:44:10
V diskuzi pod minulým článkem jsem uváděla jeden z jídelníčků ve školce kam má začít chodit můj syn... koprová omáčka s houskovým knedlíkem, bavorké vdolečky, prejt.
Tento týden jsem na nástěnce zahlédla šunkovou pěnu, karbanátky, plíčky na smetaně s houskovým knedlíkem a čočka na kyselo s párkem.
Jinak moc děkuji maminkám co mi poslaly kontakt na školky kde jsou s jídelníčky spokojeny, budou mi inspirací při jednání s vedením té naší.
Nemůžu, stále se nemůžu srovnat s tím, že by mělo mé dítě po 3 a půl letech mého snažení se o zdravé stravování naběhnou na výše uvedený jídelníček. Popravdě je mi z toho smutno.
asmara
  • 
16.5.2007 14:34:03
Tak u nás je povinné všechno alespoň ochutnat.Nemusí se dojídat a nic neříkám,ani když zůstane skoro vše na talíři,ale pak je vyhlášené embargo na sladké na další den.A jíst nemusí syn to,o čem mi vysvětlí,proč mu to nechutná-odpor má pouze k hrášku,protože prý napřed křupne a pak se rozplizne-takže toto chápu a jíst ho skutečně nemusí.
Milly36
16.5.2007 14:31:04
Hvezdule - AAAAMEN!!! Skvele jsi to napsala. Souhlasim do puntiku.

Ja jsem jako decko byla strasne vybirava a mamka, protoze mela absolutne zbytecny strach, ze ji umru hlady, tak se strasne snazila, abych vubec neco snedla, takze to bylo hlavne samy sladky...
Ted, jako dospelak moc dobre vidim, ze jsem ji vlastne zneuzivala. Delala jsem i to, ze pokud jsem se z neceho nekdy pozvracela, pak jsem to uz nikdy nechtela... trvalo mi to az do puberty, nez jsem se odvazila vzit to zase do pusy... Ja vim, je to smesne, no ale.. deti...:-)

Kdyz se mi narodila dcera, rozhodla jsem se, ze zadne brikule se kvuli jidlu delat nebudou. Sla jsem na to presne jako Hvezdule a ejhle! Fungovalo to!!! Odmalicka jedla vsechno a bez reci. Pristup rodice je strasne dulezity - teda - obou rodicu. Nedelat z jidla big deal - ted se ji, chces - nechce, tak nejez, ale nic jineho nedostanes. Uz vubec ne sladkosti - to je vlastne odmena - za chovani - ale jake??? To, ktere podporovat nechceme. Sama jsem se snazila neohrnovat nos nad vecmi, ktere moc nemusim...

Nevim ale, co s tim, pokud uz je vlak rozjety, jak se da zastavit a prehodit vyhybku jinym smerem - bude to chtit hoooodne trpelivosti a sebediscipliny nove nastolena "pravidla" dusledne dodrzovat.

Jo, a nedavno jsem nekde cetla, ze nez se dite nauci jist novou vec, musi tomu byt vystaveno asi 30x...
Takze hodne stesti.
16.5.2007 14:30:25
Polévky jsou výživné, ale musíš je správně uvařit. A nesmí být zahuštěné bílou moukou. Jedla jsem je ráno a v poledne, nějakou dobu. Teď je jíme jen v poledne. Uděláme zeleninový vývar a tím přeleju tak dva druhy zeleniny a posolím, uvařím a přidám zelenou petrželku a mořské řasy (vločky). Je tam spousta vitaminů. On ne každý čerstvou zeleninu dobře tráví, takže čerstvá zelenina je jak pro koho.
16.5.2007 14:29:37
Ahojky. Mimo mísu to tak není. Po školce je škola a zrovna naše kuchyně vaří i pro školku. tkaže to co jí děti ve škole mají i ve školce. Vzala jsem to jako pokračování na školkovou stravu.

P.S. Samozrřejmě, že mají svátek v jeden den. Když už mají i ty narozeniny v jeden den.
vlad.
  • 
16.5.2007 14:25:49
Souhlas!
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 157 [Dalších 27 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.