| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ad: Co jedí moje děti ve školce?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 157 [Dalších 87 >>]
Markéta, syn 5 l.
  • 
17.5.2007 18:34:11
Ahoj. Moje pesto - čerstvou bazalku, oloupané mandle (správně mají být piniové oříšky), česnek, sýr (klidně eidam) a trochu olivového oleje rozmixovat a je to. Poměr se volí podle chuti, já tam třeba nedávám moc česneku, aby to mohl i prcek. Místo mixéru mám takový pidi drtič, udělá to krásnou kašičku. Když se pesto dá na horké špagety, krásné je obalí a je to moc dobré. Hotové pesto se může nechat i v lednici, zalité olivovým olejem, pár dní vydrží. Dobrou chuť.
17.5.2007 18:28:14
no když už sme u těch druhů mouk tak , špaldov á mouka je také pšeničná, špalda je stará odrůda pšenice:-)to je jen takový detail:-)

mimochodem, takové knedlíky ze špaldové mouky jsou náhodou super, sice jsou hnědé, s čímž má většina lidí problém, že to prostě není bílé,ael jsou podstatně chutnější:-)
17.5.2007 17:39:01
Dobrý, to mělo být totiž, že není obsažen jen v pšeničné mouce. Takže tam obsažen je, ale nejen v pšeničné, nýbrž i v ovesné, ječmené, žitné. Já jsem trdlo a nepřečetla jsem si to po sobě. Pardon.
Verily
17.5.2007 17:05:04
Tak tady se hlásí rýpalka: lepek samozřejmě JE obsažen v pšeničné mouce. Je to totiž směs bílkovin vyskytující se v normální formě v pšenici. Smísením pšeničné mouky s vodou se z toho lepek stane...
17.5.2007 14:53:58
napsala jsem to špatně, lepí se na stěny střev a tím pádem se špatně vstřebávají živiny z potravin. Nezalepuje střeva, jako ve smyslu, že by byla neprůchodná. Tak jsem to nemyslela.
17.5.2007 14:50:01
Promiň, ale co máš proti mému příspěvku o lepku? Když je ho příšliš, tak to není dobré. Je to samozřejmě zjednodušeně řečeno, ale jsem laik. A když jsem jedla stravu, kde bylo hodně lepku, tak jsem měla překyselený organismus a byla jsem hodně utahaná. Bylo to také z jiného jídla, ale z lepku také. Někdo je zcela v pořádku, tak to nepocítí, ale já to pocítila. Vždyť dnešní běžná strava obsahuje spoustu pšeničné mouky, tudíž lepku. Lepek samozřejmě není obsažen v pšeničné mouce - pro rýpalky.
Lucka
  • 
17.5.2007 14:27:42
Nemůžu si pomoct, ale než jsem děti přihlásila do školky, tak jse si nejprve zjistila, jak se tam stravují. Chápu, že na vesnici, kde je jediná školka, so člověk nemůže vybírat, ale ve městě budu raději dojíždět, pokud je pro mě zdravá výživa dětí důležitá.

Výše uvedený názor, že lepek lepí střeva raději nekomentuju
17.5.2007 13:20:12
Mohla bych poprosit o recept na pesto? Díky. Ještě jsem to nedělala a měli bychom zase obměnu.
  • 
17.5.2007 12:50:20
U nás doma je to takto: vařím pestře, myslím, že jíst se má všechno. Větu: to nejím, neznám. Jí se všechno, kdo to nemá rád, nebude mít nic. Když dám např. na talíř zeleninu a holka řekne, že papriku nechce, nenutím. Nechce, její problém. Pak přijde kluk a slupne ji všechnu. Možná je v tom i psychologie. Když uvidí, že ji všichni jí a nikdo ji nenutí, časem na to přijde. A vskutku tuhle mě hlásila, že ve školce už jí papriku. Zatím to beru s rezervou.
Takže jsem se nesetkala snad ani s jedním jídlem, které by nechtěli. A to bych řekla, že ve školce vaří líp, než doma. Takže potom nemám strach, že by ve školce nejedli. Holka někdy nedojídá, ale to neřeším, je mladší. Kluk je naopak vysavač, ten si prý pravidelně nechává přidat.
My s dětma při čtení jídelníčku spíš slintáme... :-)
Markéta, syn 5l.
  • 
17.5.2007 12:24:55
Kamarádky chlapeček se před každým jídlem ujišťoval: "Jím to?" A když byla odpověď (což byla vlastně vždycky): "Jo", prostě to zblajznul, ať to bylo, co to bylo. Můj synek bez problémů ochutná trošku od všeho (´jen to nesmí smrdět). Někdy si jde ochutnat i sám, bez dovolení, takhle například získal zkušenost s bazalkovo - česnekovo (hodně) - mandlovým pestem, kterého si bohatýrsky nabral rovnou z mixéru do pusy (docela se divím, žádný extra vzhled to teda nemá). Přežil, a k mému velkému překvapení špagety s pestem miluje. U spousty věcí ale skončíme u prvního ochutnání.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 157 [Dalších 87 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.