| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ad: Co jedí moje děti ve školce?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 157 [Dalších 67 >>]
16.5.2007 22:58:00
Myslím mouka pšeničná, kterou najdeš v hodně potravinach. TAkže, když ji jíš jen někdy a v něčem, tak to samo jde, pokud jí snášíte. Bílá mouka obsahuje lepek, který vlastně zalepuje střeva, a potom se špatně vstřebávají živiny ze stravy. Mouka je také kukuřičná, jáhlová, pohanková, rýžová, amarantová, špaldová a dále už nevím. Prostě je dobré střídat potraviny, které obsahují různé druhy mouky. Je třeba číst etikety na potravinách.
16.5.2007 22:53:21
Lenko, zaujaly mne noky z jáhlovo-kukuřičné kaše. Mohu poprosit o recept? Také se snažím o zdravější stravu, takže každý osvědčený recept uvítám. Děkuji.
16.5.2007 22:40:32
Tím, že v polévkách je vyvařené maso či zelenina se do nich dostane spousta minerálů, vitamínů (námitky, že vařením se vytamíny ztrácí jsou sice pravda, ale neztrácí se úplně a např. vitamíny rozpustné v tucích najdete zrovna v těch polévkách dost). Polévka žaludek mírně zasytí a připraví na další jídlo, obvykle náročnější na zpracování. Bojuje proti nadváze, protože člověk kaloricky bohatšího druhého zpravidla nesní už tolik. Ale aby to všechno plévka splňovala, nesmí to být jen bujón z kostky nebo trocha osolené vody s moukou apod. To jen na to, proč polévky vlastně jíst.
U nás doma polévky byly denně, pak na mě přišlo období, kdy jsem si taky říkala, proč vlastně. Ale teď, co mám vlastní děti a zajímám se trochu o výživu, tak musím dát mamce zapravdu a snažím se vařit polévky kvalitní, když ne denně, tak určitě 4x do týdne.
štěpánka
  • 
16.5.2007 22:33:24
Mouka vadí, jenom když je denně pořád a ke všem jídlům něco z bílé mouky. Jinak ne. Ale existuje i jiná mouka než bílá.....
štěpánka
  • 
16.5.2007 22:31:53
Nejde o život, tak jde o.....
S tím souhlasím. Jenomže pokud jde o to, co jíme, tak právě jde o život! Jenom ne hned, okamžitě, ale až za dlouhozu řadu let. A když se v dětech smíchají geny ne právě hubených předků, špatné stravovací návyky a jenom jídla výše popsaná, tak to pak opravdu je o zdraví, resp.o život.
Taky si myslím, že děti prostě jíšku, husté omáčky a knedlíky nepotřebují. Naopak potřebují haldy zeleniny a ovoce, libové kvalitní maso a mléčné výrobky - nikoli ovšem nízkotučné, pokud jde o děti, polysacharidy - rýže, těstoviny, brambory, tmavé pečivo a sem tam něco sladkého, co vyběhají. A rozhodně nemusí mít denně tu "pravou českou" kuchyni, ale zase je pravda, že občas to určitě neškodí.
16.5.2007 22:27:17
Já také nevím, proč si lidé myslí, že zdravá strava jsou jen jakási semínka a zrní. I já se hrdě hlásím k tomu, že se snažíme jíst zdravě. A to pro nás především znamená používat kvalitní suroviny. Rádi jíme maso, ale zdravě připravené a kvalitní. Máme rádi sladké. Tak upeču buchtu, ale aspoň jí osladím rýžovým sirupem a nepoužiju obyčejnou bílou mouku. A normálně tu buchtu sežerem. A když už je něco potřeba orestovat na tuku, tak prostě použiju hodně kvalitní tuk. Jasně, stojí to peníze. Ale jsou to zatraceně dobře investované peníze. A nemyslete si, že zakazuji dětem "obyčejné" sladkosti a slanosti. Ne. Výhoda zdravé stravy odmalička totiž je, že jim pak tatranky a chipsy nechutnají. Hurá !
(Jasně, než přijdou do školky. Ách jo.)
Dana
  • 
16.5.2007 22:06:33
Mouka vadí?
Dana
  • 
16.5.2007 21:53:03
Moje dítě od té doby, co chodí do školky, odmítá jíst prakticky cokoli kromě chleba s máslem, řízků a pečeného kuřete. Občas sní jahody nebo hrušku. Ve školce jí všechno. Oni snad v té školce vaří líp než já.:-)
Takže doporučená rada by u nás nefungovala, protože dítě nemůžu živit jen řízky, i když kuřecími.
Hela + syn 4 roky
  • 
16.5.2007 21:13:17
najeďte si na www.materskeskolky.cz. Ta naše je MŠ Klubíčko v Liberci,Jugoslávská ul.na stránkách mají vše vč.jídelníčku.Dobré pořízení.
fisperanda
16.5.2007 21:11:34
Nemyslela sem to tak, jako ať se klidně přežírá jako čuník. . .
Každý je prostě jiný. Pokud zvládne sníst na oběd pět knedlí a potom to vysportuje a knedlová výživa na ní nezanechá stopy, jako že by se začla fakt kulatit, tak ať si klidně dá.. Pro mě knedla neznamená zlo, ale jak sem psala - všeho s mírou. Nebudu jí ale taky krmit čokoládama a oplatkama denně jenom proto, že je štíhlá. Zkrátka pokud bude dcera vypadat zdravě, bude normálně jíst, tak ať si dá co školková kuchyně nabízí, nevidím na tom opravdu nic zlýho.
A o tlouštíkách dětech sem psala jako o extrému, tam pokud je vyžraná celá rodina, tak je načase se vážně zamyslet, co je špatně. Ale co si budem povídat, většinou je to tím, že ty lidi opravdu žerou, tam už nehraje roli, jestli má dítě jeden den ve škole prejt a druhý den si dá k omáčce dva knedlíky.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 157 [Dalších 67 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.