| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodní plán

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 52 [Dalších 12 >>]
  • 
24.5.2007 21:41:42
Měla jsem potřebu kontrolovat, co do mě píchají za léky. Pokaždé mi to vysvětlili a nechali mi rozhodnout se, jestli to opravdu chci. Nechtěla jsem nastřihnout a snažili se (úspěšně) nástřihu zabránit. Chtěla jsem mít pak dceru hned u sebe a šlo to, i když se divně tvářili.
Psala jsem, že je to taky na osobě, která jde s vámi k porodu, aby pomohla držet se plánu. Samozřejmě si nemyslím, že po 25 hodinách v porodnici by rodící žena řešila takové "detaily", ale právě proto tam není sama, ne?
24.5.2007 20:52:16
Já si myslím, že naopak pokud personál vidí, že ses nad tím zamyslela a jsi informovaná, tak by se k tobě jako k "blbé" nechovali.

V Brně Bohunicích jsem svůj plán zkonzultovala s Dr. při jedné z kontrol. A při porodu se jím do detailu řídili, ani jsem nemusela nic připomínat.
24.5.2007 19:52:13
To,že se o HB porodnici málo ví není až tak pravda.
Před čtyřmi lety se nám stala taková věc.Měsíc před porodem jsem musela jet do Chocně k rodičům.A tak jsem se ptala svého gynekologa v ČB co si o tom myslí.Jeho první otázka byla kudy pojedeme.Jestli je na trase nějaká nemocnice.Já mu řekla,že havlíčkobrodská.Na to mi řekl."Tak to mi spadl kámen ze srdce.Klidně jeďte a pokud začnete rodit cestou ať Vás manže doveze tam.Jste prvorodička,to stihnete."Tak když o ní vědí v Jižních Čechách kde propagují hlavně ČB porodnici tak musí být známá.
fisperanda
24.5.2007 19:34:08
Tak jestli je ten porodní plán z Obilňáku, jak jsem se dočetla, tak to bych se od srdce zasmála. Protože jsem tam rodila a absolutně si nedovedu představit, že bych tam s něčím takovým uspěla. PA mi nadala, že pět minut neudržím nálev, štěkala na mě jak pes a když jsem jí poprosila, jestli by mi nedala místo klystýru Yal gel, hleděla na mě jak na blázna a dala mi přednášku, že takhle teda né, že to by si matky moc představovaly, takový manýry... Nadala mi za to, že jsem po porodu zakrvácela lůžko když už ho převlíkla (neměla jsem si kam sednout, když jsem čekala celkem dlouho na vozík a byla jsem docela malátná). Když jsem na začátku porodu informovala, že bych si přála epidurál, velice posměšně mi řekla, že teď to samozřejmě nejde a že by to každej chtěl ze začátku.
Takže opravdu mě překvapilo, že zrovna tady bych něco takovýho mohla uplatnit.
Kočanská
  • 
24.5.2007 19:05:19
Dobrý den všem.
Pojďme si tady jen tak pokecat o tom, kdo z nás má zájem o to svůj porod ovlivnit a mít ho pokud možno co nejvíc podle svých představ a hlavně být rovnocenným partnerem lékařům a porodním asistentkám. A nebo se odevzdat do rukou lékařů a porodních asistentek a prostě je to nechat provést, jak uznají za vhodné.
Já jsem pro první možnost... a co vy ostatní?
Danuš+brouček
  • 
24.5.2007 18:14:37
Majdo - ráda se podělím o zkušenost s výbornou porodnicí - bylo to v Havlíčkově Brodě, doporučili mi to známí a byla jsem opravdu moc spokojená s celým pobytem. Ono se o této porodnici moc neví, ale je to jedna z mála, kde se dá rodit do vody a kde mají podobný přístup jako ve Vrchlabí (podle mě možná ještě lepší).
Odkud jsi? Já jsem měla do porodnice 1 hod cesty a zvládli jsme to teda tak tak, ale já jsem měla hodně rychlý porod.
Adriana, dcera 2r
  • 
24.5.2007 17:09:42
Je to strasne smutne slyset tady jak se porodni plan kazdemu zda byt snem do budoucna, ale ja mam taky trochu pocit ze to lidi celkem zbytecne vzdavaji uz predem. "Nac se snazit i tak mi to k nicemu nebude, ze jo?" Kdo pak prispeje k tomu aby se zdravotnici zacali chovat ke svym klientum jak se patri?
piraela
24.5.2007 16:52:17
Všimla jsem si, že autorkou článku je dula. Mrzí mě, že když jsem před 4 a 2,5 lety rodila, ještě se o nich moc nevědělo( nebo alespoň já ne). Kdybych měla mít třetí dítě, určitě bych ji u porodu chtěla,místo manžela, jistě by souhlasil :-). Představa, že se jí už v těhotenství mohu se všemi problémy svěřit aniž bych ji, narozdíl od gynekologa, tím zdržovala nebo otravovala, se mi moc líbí. A u porodu by to pro mě byla také určitě opora, která je vzdělaná ve svém oboru a ví, co a jak...Nemusela bych mít možná potom ani žádný porodní plán, třeba by dohlédla na to, aby se nezasahovalo do porodu, kdyby to nebylo opravdu nutné.
Markéta, syn 5 l.
  • 
24.5.2007 16:36:34
No, trochu jsem si rejpla.Sorry. Rodící žena obhajující si svoje práva a představy o porodu před necitlivým a nepřipraveným personálem - to mi přijde dost problematické.Bohužel. Tvému příspěvku jsem rozumněla tak, že je třeba bojovat a nedat se - ale ten tvůj porodní plán pro jistotu zůstal v tašce. Máš kliku, že tvoje představy se kryly s tím, jak potom porod probíhal, ale měla jsi potřebu k něčemu říct ne? A jak reagovali? Naprostý souhlas s tím, že pokud něco nebylo podle našich představ a dohod, je třeba si stěžovat a to nikoli tady na diskusi.
Emmča, 2 děti
  • 
24.5.2007 16:32:44
No...opravdu Tě velmi obdivuji, žes měla všechno pod kontrolou a že by sis stála za svými požadavky. Nedovedu si dost dobře představit, že bych se s někým dohadovala při porodu, měla jsem toho po 25 hodinách plné kecky...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 52 [Dalších 12 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.