| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš život s diabetem

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 64 [Dalších 24 >>]
Jitule
  • 
20.6.2007 13:22:57
Nechci vás nějak strašit, ale určitě vás už někdo varoval. Dvojčata mají stejné genetické dispozice. Manžel dostal DM I ve 14 letech, jeho bratr - jednovaječné dvojče ve 20. U jednoho se to projevilo po chřipce a druhého nastartovala tělesná námaha. Opravdu vás nechci strašit, jen se mějte na pozoru, aby se ta nemoc případně zachytila co nejdříve. Ale hlavně vám přeji, aby se vám to vyhnulo!!!!!
Jitule
  • 
20.6.2007 13:14:10
Chtěla bych se jen zeptat ohledně toho testování dětí na genetické dispozice k této nemoci. Manžel je diabetik, máme 2 leté dítě, trneme hrůzou, zda se to uněj projeví.... Můžeme se přímo obrátit na nějaké centrum či musíme na to jít přes diabetologa či pediatra? Nemáte kontakt na takovéto centrum (jsme z Tábora)?
Díky moc.
Věrka
  • 
20.6.2007 10:20:52
Vidíte,tak mé kamarádky diabetičky skoro vůbec nekojily a když tak maximálně 2-3měsíce.záleží na hodně faktorech-zad už mají třeba retinopatii apod-musí brát nějaké léky,pak na porodu-většina císařem a měly probléms rozběhem laktace a v neposlední řadě poruchy štítné žlázy-na ty diabetičky trpí jako na přidruženou nemoc-já sama u 2.syna-rozjela semi kolem 4měs a lékaři mi chtěli nasadit lékya tím pádem odstavit,držela jsem se zuby nehty-syn v té době taky přestával púít,mléka ubývalo ,ale já odstříkávala a dokrmovala-za 4měsíce se to upravilo,výsldky lepší a syn už byl i na příkrmech a zvládli jsme to.Oba moji synové byli uřvaní,kojila jsem a uspávala,bylo to opravdu moc náročné,do toho lítaly glykemky,prořvané noci-jsem ráda,že jsem to zvládla aspoň tak jak to šlo.Jinak 1. porod mi vyvolávali v 38t-syn skončil na JIP-přidušený a po 24hod kontrakcích-velmi silných jsem stejně skončila na císaři-neotevírala jsem se.Oba kluci 3,5kg.Kompenzace výborná GHb 4.Mějte se.
Soňa s Honzíkem
  • 
20.6.2007 10:20:27
Ahoj LIduš,chodila jsem s Honzíkem do MC ve VM.Přečetla jsem si tvé příspěvky a držím ti pěsti.Vím,že jsi moc silná osobnost,a že to zvládnete.Přeji celé rodince pěknou dovolenou a díky,že jsi držela MC pořád v provozu.Ahoj Soňa
babi_
20.6.2007 8:26:54
Věro, píšeš, že "na vesnici si každý myslí...". My jsme z Prahy, a můj švagr - nadprůměrně inteligentní vysokoškolsky vzdělaný člověk s výborným všeobecným přehledem - druhý den po záchytu cukrovky u mé tehdy pětileté dcery řekl: "No jo, to jsou samý čokoládičky, a pak to je...". Hrozně se mě to tehdy dotklo, už proto, že dcerku jsme sladkým rozhodně nepřecpávali, a a to ještě švagrovi mají téměř stejně starou dceru, která se stravovala tou dobou srovnatelně s naší. Je to už skoro osm let a stále si ten výrok "čokoládičky" pamatuju i s tónem, jakým to řekl. Ne že bych se na švagra zlobila - vím, že to nemyslel zle, jen prostě to přijde líto. Od té doby jsem vysvětlila kdekomu už snad stokrát, jak to s diabetem I. typu je, ale pořád ta osvěta nestačí ;-)

Dále k tomu, jak nároky diabetického režimu zvládají děti - v čím nižším věku se DM projeví, tím snažší je její přijetí dítětem. Děti se učí stále mnohému, vše je pro ně "nové", na cukrovku si zvyknou lépe, než dospělý (dospívající), který už je zvyklý na "normální" život.
  • 
20.6.2007 0:07:08
Po přečtení Lidky článku mě mrazí v zádech, protože mojí sestře - dvojčeti zjistili diabetes po samovolném potratu před 3,5 roky a když vidím co všechno si musí odepřít a co zvládat v každodenním životě, tak si neumím představit, jak to zvládaj děti a jejich rodiče. Dlouho svou nemoc před známými tajila, protože jsme z vesnice a lidé tady žijí s tím, že cukrovka musí být následkem přejídání se sladkého. Držím palečky, aby jste měli vždycky dostatek síly, se zvládnutím této nemoci. A přeji, aby měl chlapeček aspoň štěstí v životě, když ho nemá se zdravím.
Lavanda
19.6.2007 23:30:53
Potvrzuji, že diabetičky mohou kojit. V porodnici se mnou byla paní s diabetem, porodila druhé dítě. Jako asi většina dětí diabetiček děťátko muselo pobýt v inkubátoru a paní odstříkávala mléko - čtvrt litru co tři hodiny. Po roce jsem ji potkala a říkala, že svým mlékem živila ještě tři další děti v jejich paneláku...
19.6.2007 23:17:37
Máme mladší dceru 2,5 roku a zvažovali jsme s manželem, zda ji nechat udělat tyto genetické testy. Rozhodnutí skončilo tak, že teď ne, protože test ukáže jen dispozici třeba 30% a přesto DM1 u dítěte nikdy nemusí propuknout.
19.6.2007 23:10:20
Jsem moc ráda, když tohle slyším. Myslím si, že sport teď beru jinak a vážím si všeho co Honzík zvládne. Je moc šikovný.
Paní MUDr. Vávrová je úžasná, vstřícná, chápavá, ale především je to odborník, který patří mezi ty nejlepší. Díky za ni!!!
19.6.2007 23:03:35
koukni na ty webovky ještě jednou a manžel tam má v úvodu email, když budeš chtít ty nejpřesnější informace, poskytne ti je on. Ale jinak to znamená, že doma bereme krev a moč (= to je ta laboratoř) a snažíme se brát co nejméně vzorků krve pokud je kompenzovaný a nelítají mu glykemie. Při dobré kompenzaci vycházíme z jeho průměrných hodnot a kontrolujeme moč. Honzík je ještě v remisi a píchá 3x denně a ještě nemá noční inzulín, tak nepícháme každý den ranní glykemie, protože je má víceméně stejné (4-5,5 mmol/l). Kdyby Tě zajímali nějaké odborné věci a zajímavosti, tak manžel se tomu hodně věnuje a určitě Ti rád odpoví. Díky za milá slova a hezké glykemie!
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 64 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.