| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co kojenec říká pláčem?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 63 [Dalších 3 >>]
fisperanda
21.6.2007 17:44:12
Já sem první dva týdny, co sem se vrátila z porodnice, trávila u rodičů. Dcerku jsem uložila, bez problémů usnula, jenomže já sem se na ni musela chodit každých pět minut dívat, jestli dýchá atd... pak už mě taťka zarazil, že takhle si neodpočinu, zakázal mi zvedat se ke kontrolám a sám chodil kontrolovat po půlhodinkách. Já sem si pak zvykla, že během půlhodiny se nic nestalo a nebyla sem potom jak na trní. to mi taky pomohlo.
A na takovej svůj zkrat si vzpomínám, to bylo když dceři byl asi rok. Pořád brečela, nemohla usnout, nic už na ni neplatilo, manžel nebyl doma a mě to strašně deptalo. Věděla sem, že jestli to takhle bude pokračovat dál, tak jí v afektu dám na zadek, a to sem fakt nechtěla, tak sem vyběhla před barák, dala sem si cigáro, uklidnila sem se a za deset minut sem se vrátila a uspávala....samozřejmě sem pak měla výčitky, že sem ji tam nechala samotnou, ale v té chvíli to asi bylo rozumný.
Pak sem pochopila, že takhle to dál nepude, a večer při usínání jsem ji nechala v postýlce vyřvat, s tím že sem dycky nakoukla, aby mě neviděla, jestli třeba nezahodila dudel nebo něco. trvalo to asi pět dní a pak byl klid, usínala jako andílek. Sama. Ufff...
Věrka
  • 
21.6.2007 17:30:04
Zaujal mě Váš příspěvěk.Můj druhý-ten fakt děsně uřvaný syn se taky jmenuje Přemeček!
Že by uřvaní Přemci!Pozor na ně!
Teď v roce je vidět,že si jde tvrdě za svým a umí si vydobýt.U něj byl problém se spaním- s usínáním.Když se dařilo spát-bylo to lepší,běda však jak se trochu přetáhl-začarovaný kruh.Někdo píše-každý má co si zaslouží.nechápu.proč zrovna já?Už tolik ran od osudu,moje nemoc -a i přes ni jsem měla odvahu jít do druhého dítěte.Já člověk,který by za děti i dýchal!Proč jiné co znám a kalí na své děti měly klidné mimina?
Já se složila v Přemkových 5.měsících.Manžel pomáhal jak se dalo,ale bohužel na rozdíl od Vašeho manžela snáššl jeho křik ještě hůř než já a navíc jsme měli ještě prvního 2letého syna a staral se o něj.Je to opravdu moc složité-rady babiček,tetek-hrůza.Zlomilo se mezi 8-9měsícem,zjistila jsem,že po ranním nakojení občas sám usl v postýlce-začala jsem z toho dělat pravidlo a pak opatrně postupovala dál.Nikdy jsme ho nenechali řvát déle než hodinu-modral a nemohl popadnout dech.Potřebuje náruč,klid,jistotu-nyní velký mazel,bohužel pořád mu dost dlouho trvá než usne.Ale říkám si jsou horší věci-hlavně zdraví!Věrka
21.6.2007 16:56:46
Promiňte, nejsem máma, ale Micka se mi jako špatná matka v tomto ohledu nejeví. Prostě byla vyřízená, dala malého do postýlky, manžel nad ním držel dohled. Co je na tom hrozného?
Byla jsem klidné dítě, ale když jsem vyváděla a nedala se utišit, nebo si mamka potřebovala něco udělat, dala mě do ohrádky, kde jsem se sama zabavila..když budu mít jednou dítě, budu ho samozřejmě milovat, skákat kolem něj, starat se o něj apod..ale váš příspěvek mi přijde dost přehnaný.
piraela
21.6.2007 16:53:17
My, když jsme si přinesli prvního syna z porodnice, tak taky pořád jen řval, nepomáhalo krmení, nošení, houpání, prostě vůbec nic, co já přečetla odbornejch knih na toto téma, zbytečně...Nevzpomínám na to období moc ráda, prochozené noci s dítětem v náručí, uspávání houpáním v autosedačce, aby si malej na chvilku zdřímnul a pak zase začal. V půl roce se to změnilo, když začal lézt, asi se předtím nudil.
Za rok a půl se narodil druhý syn, byli jsme připraveni na nejhorší, ještě k tomu druhé dítě. Ale nepřišlo to, nevěděla jsem, že také existují tak hodná miminka, jako byl druhý syn, hezky spinkal, papal, nebrečel ani, když byl vzhůru. Za to teď (2,5), bohatě nám to vynahrazuje! Zlobí jako čert! Ale hlavně, že nevříská!
Martina, 2 kluci
21.6.2007 16:51:43
Stáňo, ve filmu Hodiny zazněla krásná věta "každému jen tolik, kolik unese".
Micka píše, že byla vyřízená, že už nemohla. Její manžel ji úžasně podržel, převzal péči o dítě, které bylo příčinou její strašné únavy, a pečoval o něj po svém.
Takový manžel je obdivuhodný, Micka prostě potřebovala pomoci, nedokázala už o řvouna pečovat. Je prima, že na něj nezačala být agresívní a pod.
Já toto od manžela nepotřebovala, ale doufám, že by to pro mě udělal - určitě bych mu za to poděkovala.

Prostě to není o tom, zda se mimi trápí pláčem nebo ne, ale o tom, že ta máma už nemůže...fakt nemůže...kdo zažil, že už OPRAVDU nemůže, ví. o čem mluvím.
21.6.2007 14:09:46
Mě teda mimo jiné zaujala ta "úžasná" metoda na odnaučení pláče. Někdy mě překvapuje, co všechno jsou odborníci včetně psychologů(vím, že je i spousta výborných) vymyslet. Postýlka=trest???? A navíc super způsob, jak potlačovat dětské potřeby a pocity už od miminek. Je mi těch dětiček upřímně líto:(
21.6.2007 14:03:58
Ono se to hezky čte, že plakající miminko je lepší než to tiché, ale mě Přemečkův pláč stresoval natolik, že jsem byla v prvních 3 měsících úplně psychicky vyřízená. Doslova jsem se děsila každého probuzení, protože mi bylo jasné, že následné uspávání po říhnutí bude jedno velké drama. Hlavně v noci, kdy jsem ho houpala v náručí klidně i 1,5h jen aby neplalal a v klidu usnul. Po těch třech měsících díky manželovu zásahu, který trval jen několik dní ( vyhnal mě z pokoje, nechal malého plakat v postýlce a sám ho kontroloval )se naučil usínat bez řevu a bez houpání.
Přes den byl zvyklý usínat v kočárku ( samozřejmě za vydatného houpání )a až kolem 7. měsíce začal usínat sám v postýlce i přes den.
Někdo by možná mohl podoktnout - že se jí chtělo -. Mě se chtělo, protože díky houpání skoro neplakal a já jsem nebyla tak vystresovaná.
21.6.2007 13:43:53
Já mám druhé dítě skutečně za odměnu. Syn plakal, řval a vztekal se do roka téměř nepřetržitě, nespavec nespavá, uspávácí atp. Dělali jsme všechno možný i nemožný a doteď nám ze svého pokojíčku každou noc skončí v ložnici - potřebuje přitulit:). Taky jsme se báli druhého, čekali jsme totiž kluka. Narodila se krásná, malinká, tichoučká holčička, která spala do půlroka skvěle. Teď občas trochu hůř, ale je klidnější....teda jako miminko byla klidná, pohodová, člověk si musel dát opravdu velký pozor aby na ní nezačal zapomínat, říkala si totiž o všechno v klidu a jemnými náznaky. Zlomilo se to trochu teď - necelé dva roky. Vzteklík je slušný, ale říkám se že to patří k vývojové etapě a tajně doufám že se to za pár měsíců zlomí a zase to bude ta pohodová holčička, protože čertice je temperamantnější než byl synek:). Toho je stále všude dost, tak jen doufám že mě děti za pár let nepřeválcují. Od doby co se narodil syn tak se utěšuju myšlenkou že člověk má takové dítě které si zaslouží, resp. na které stačí. Nic, to je jen takové zamyšlení:)))).
21.6.2007 13:34:53
jo to je fakt - dětský pláč dokáže pěkně vystresovat, zvlášť od těch nějmenších a je taky fakt, že když se člověk nedokáže sám zklidnit, tak mrňous to vycítí a řve ještě víc :-( zažila a slyšela jsem myslím už dost mimin nato, abych si troufla říct, že brekot je už od začátku projevem osobnosti a povahy (vyjímky zřejmě budou, jako u všeho). Uřvánci signalizují nevyrovnanou labilnější osobnost, ti co řvou, aby nečeho dosáhli tj. hlad, žízeň, horko atd., ti si umí už mala říct o svoje ... atd. Žažila jsem holčičku kamarádky, která si od úplně malinkata prostě vystačila sama.
Hrála si s ručičkama, koukala, broukala a byla nejradši v postýlce sama..
Dnes je z ní mladá slečna - osobnost, která si stále vystačí sama. Je samostatná, umí si mnohdy poradit sama, nepanikaří a je výborná ve škole..
Můj syn byl pohodář do chvíle, kdy mu něco bylo nebo něco chtěl- v tu chvíli z něj byl řvoucí lev a musela jsem hodně kmitat... pak zase pohoda, a takový je dodnes, umí se ozvat a má v sedmi letech svoje názory na věc...
Moje neteř byla neustále brečící a velmi obtížně utišitelné mimino, to pak
v batolecím věku plynule přešlo do různýh strachů, úzkostí až fobií.. a v podstatě to trvá dodnes, je už prostě taková (jinak moc milá holka)
no tak to byl takovej můj příspěveček, tak hezkej den lidi :-)
Čekatel na smazání
21.6.2007 13:14:50
Věrko diky za nepovzbuzeni, ale snad budeme vyjimky, verim tomu. Uvidime.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 63 [Dalších 3 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.