| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poručíme větru...

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 105 [Dalších 5 >>]
15.8.2007 11:48:10
Souhlasím, nás prdíky také neminuly,ale myslím si , že to nebylo pořád tak hrozné.Vyhábala jsem se všem možným přípravkům až jsem jednou neodolala a koupila baby calm na doporučení lékárnice.Je 100% přírodní a začal zabírat po pravidelném podávání kolem 3. dne.Měla jsem určitě dobrej pocit, že mu necpu žádnou chemii, kdyby to náhodou nezabralo, tak určo neuškodilo:-)ale prostě věřím, že už se náš prdelka začíná trochu víc mrskat a tak jsou prdíky v pohodě a nedávám už skoro nic.Je nám 2,5 měsíce.Hodně zdrau a prdíkům zvlášť!
katka75
  • 
15.8.2007 11:24:59
Nám SABSÍK(tak jsme si ho doma nazvali) rovněž velice pomáhal.Když už nezabralo nic tak přišel na řadu.Jinak jsme používali hadičku,můžu doporučit.Jen v dosahu 2metrů vykliďte prostor!Lékaři říkali,že po třech měsících vše přejde.Omyl!Naše tří měsíční kolika trvala 9 měsíců.Ale ,když se malý začal hýbat tak vše trochu polevilo.Dnes má 2 roky a né každé jídlo může v klidu jíst(jídlo vhodné pro děti).Ale stává se to už jen zřídka.Tak vydržte!Je to boj, ale stojí za to....
Katka
  • 
15.8.2007 11:24:49
Ak sa Sab Simplex podava velmi casto, moze spomalit cinnost criev. Mal by sa pouzit len v nevyhnutnom pripade a nie pravidelne ako prevencia.
Katka, dítko 8m
  • 
15.8.2007 11:10:42
Článek jsem si přečetla, i když nás tyto problémy - díkybohu - už dlouho netrápí a zjistila jsem, že jsem postupovala podobnými kroky. U nás platilo - já pila fenyklový čaj, kmín dávala do všech jídel a hlavně jsem malému začala dávat místo sab simplexu přípravek Baby Calm - bylinkový výtažek, naředí se vodou, má od otevření expiraci měsíc a používá se jako sab simplex. Doporučila nám ho kamarádka, v lékárně ho neměli, ale objednali. Stojí přes 100,- ale nám opravdu pomohl, tak po 3-4 dnech používání.
15.8.2007 11:09:11
Tak u nás měly bolení bříška obě holky. Anda do 7m a nepomáhalo nic a Johanka do 13m a taky nepomáhalo nic. Nosili jsme ,mazali,cpali kapičky,nejedla jsem skoro nic krom rejže a jáhel,nahřejvali jsme bříška a nic. .nevim co se stalo,ale pak ze dne na den jako když utne a bylo dobře.Každopádně zlatí kluci a jejich bříška. Teda aspon u nás
Nende
15.8.2007 10:25:29
Souhlasím, moje dcerka trpěla první 3 měsíce na prdíky, nadýmalo ji všechno co jsem snědla a pomohli nám až kapky Sab Simplex. Nemyslím, že je to placebo, po týdnu probrečených nocí, kdy se malá budila každou hodinu, jsem jí na radu lékařa dala kapky a v pohodě prospala celou noc.
A co se týče chuti, kapky jsou příjemně sladké a stejně se mají dávat na lžičce v mlíku.
Maja
  • 
15.8.2007 10:23:20
Nám sab simplex pomohl jako jediná věc. Zkoušela jsem ho mnohokrát vysadit, protože se mi nelíbilo, že je prcek na takové věci závislý, ale asi za 24 hodin od poslední dávky (myslím 7 kapek po 8 hodinách) se dostavily křeče, pláč a další projevy. Trvalo to asi 3 hodiny od nového podání, než se uklidnil. Po třech měsících jsem se ho snažila vysadit, s výše uvedenými příznaky. Asi ve 4 měsících jsem vzdala pokusy ho vysadit a začala ho dávat znovu pravidelně, přestala jsem ho používat asi v 5 a půl měsíci, kdy se už převaloval i v noci a vlezl si na bříško, aby si ulevil. Takže na prdíky našeho mimina fungoval spolehlivě.
15.8.2007 10:02:52
Také nám pomohla masáž, po směru hodinových ručiček pod pupíkem patou dlaně, možno lehce přitlačit. Také cvičení, tzv. jízda na kole (přitisknout kolínka k bříšku a pak nožičkama chviličku kmitat jako při imitaci jízdy na kole). Ale náš klučina se vysloveně nesvíjel v křečích, v takových případech pravděpodobně pomohly až kapky nebo rourka, jak autorka píše. Mně sestřička utěšovala, že je to u chlapečků běžné a že to po třetím měsíci přejde, měla pravdu, ale vydržte se dívat tři měsíce na to utrpení a pláč.
Jitka
  • 
15.8.2007 9:57:42
Podle toho, co jsem četla, doktorka to takto přímo formulovala. Ale spíše to vyznělo tak, že to má vliv na psychiku matky, která se trošičku uklidní, že něco udělala, není potom tolik nervózní a nepřenáší to na mimčo, které to vycítí a je obtížnější jej uklidnit.
Kiara + 2
  • 
15.8.2007 9:36:00
S prdíky mám zkušenost u obou dětí a taky s tím, že sab simplex nijak zvlášť nezabral. Samozřejmě jsem se snažila vyřadit z jídelníčku vše nadýmavé, ovšem pak člověk zjistí, že nadýmá téměř vše :-). Pomohla masáž bříška - pozor, zásadně po směru hodinových ručiček! (Miminko leží před vámi na zádech a vy ho masírujete dokola kolem bříška, nebojte se přitlačit, stačí obyčejný olejíček), potom protřepat nožičky a tisknout je na bříško. Kamarádka mě naučila taky masáž, co jí předvedla její doktorka - třemi prsty hluboko masírovat krouživými pohyby nejdříve na levé a potom pravé straně bříška (z pohledu maminky) zhruba nad pánevní kostí, tedy dost dole. Masírovat dost hluboko, bude se to zdát trochu drastické, ale jak její, tak můj synek se po tomto zákroku téměř vždy vykakali a viditelně se jim ulevilo. No a jinak to chce čas, miminko z toho prostě vyroste, hned jak se začne více pohybovat, ovšem pak zas nastane trápení se zuby......
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 105 [Dalších 5 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.