| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poručíme větru...

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]
Eliš, kluci 2 a 5
  • 
16.8.2007 15:49:58
U nás měli prdíky oba kluci, vždycky tak do roku. Prvnímu nepomáhalo nic, tak jsme v noci 2x hadičkovali a přes den dělali, pili ajedli vše možné a nemožné.

U druhého jsem si myslela, že nás minuly, ale dostavily se až ve čtvrtém měsíci a zůstaly do roku.Jediné co nám zabíralo, byl Sabík. Dávala jsem ho tak čtyři dny, pak tři pauza a dokola-když byl problém, když se mi zdálo, že je to vydržitelné, tak jsem ho nedala.

No, ještě že už je to za námi.
zuzi
  • 
16.8.2007 15:35:09
Na zastaveni laktace jsou super homeopatika - lac caninum a jeste jedny nevzpomenu si ted hned presne na nazev, ale ve vetsine lekaren vedi o co de, jen je potreba spravnou koncentraci, nektere homeopatika jsou jak na podporu, tak na staveni a zalezi pouze na koncentraci. Take k tomu davaji letacek komplet homeopatika na vse co se tyce tehotenstvi, porodu a kojeni.
Líza
16.8.2007 12:05:07
Laktóza je právě toho, čeho nadbytek může přispívat k plynatosti u malých miminek, protože ji v nadbytečném množství nestíhají trávit... Proto u miminek, která trpí na prdíky, je dobré zabývat se taky tím, jestli nepijí až moc předního mlíka, v němž je hodně laktózy, ale zda pijí dostatek zadního s nižším množstvím laktózy a převahou tuku.
Kiara + 2
  • 
16.8.2007 11:56:24
No, logické to je ale plně kojené dítě by tedy mělo být osídleno pouze těmi "dobrými" bakteriemi, ne? A prdíky mají převážně tyto děti.
16.8.2007 11:35:57
je dobré, že je takhle shrnuto několik rad, jak na prdíky. Já bych jen doplnila, že lze použít kapičky Sab-simplex( nevstřebávají se do organismu, jen prochází zažívacím traktem, kde brání zpěnění), my jsme také s velkým úspěchem používali polštářek s třešňovými peckami, nahřejou se v mikrovlnce na příjemnou teplotu a přiloží na bříško. Též jsou různé přírodní olejíčky k masáži bříška (Eoné...), taktéž nám pomohlo koupání v Tummy tub, mimčo se tam krásně vyprdělo. Eva
Kača,Toník,Ludvík,Žofinka
  • 
16.8.2007 11:17:44
Zdravím všechny. Našla jsem popsanou možnou příčinu problému s prdíky: Střevní plyny vznikají zejména činností nežádoucí střevní mikroflory. Trávicí systém miminka při narození žádné bakterie neobsahuje, kolonizují střeva až s přijatou potravou. Proto je důležité vytvářet takové podmínky, aby se zejména v tlustém střevě vytvořila převaha bifidogenních bakterií a laktobacilů nad těmi mikroorganismy, které by mohly způsobovat nadýmání. Složení užitečné miroflory můžeme zásadním způsobem ovlivnit stravou dítěte. Aby se bakteriím dobře dařilo, musí potrava obsahovat správné sachridy, nejlépe tzv.prebiotické fruktooligosaharidy. Právě jimi se bifidobaktrie živí. Jejich základním zdrojem je mateřské mléko. Jsou také zásobní látkou některých rostlin, např. čekanky nebo artyčoku. Velmi vhodné jsou v kombinaci s dalšími látkami, které příznivě upravují složení střevní mikroflory např. majoránkou. Užitečným bakteriím také prospívá vláknina např. z ovoce-švestek, jablek, meruněk. Vhodná je i laktoza protože upravuje pH ve střevech a tím omezuje růst škodlivých mikroorganismů.

Netroufám si uvedené informace soudit, ale zní to logicky.
Levandulka+3
16.8.2007 10:50:12
ještě jsem zapomněla-protinadýmavá je i saturejka a prý taky mořská řasa, dobré přidávat do jídla. na bříško je nahřátý pytlík se solí(drží teplo, jen pozor na teplotu, rychle se zahřeje) nebo s třešňovými peckami, ty drží teplo a zároveň masírují.
  • 
16.8.2007 9:35:13
V boji proti větříkům je nejdůležitější jídelníček kojící matky. Čertsvé pečivo co nejmíň, jedla jsem hlavně suchary, syrové ovoce a zelenina je sice zdravé, ale při kojení jsem ho omezila a jedla jedině spařená loupaná rajčata a vařenou kořenovou zeleninu. Pokusem a omylem jsem zjistila, že třeba okurkovej salát, krupicová kaše a hroznové víno ošklivě nadýmá. Krupička dokonce i jako zavářka do polévky. Kamarádka zase nemohla banány, jiné vadil i celer v polévce.
U mojí dcery výborně pomáhal Sab Simplex, pár kapek s každým kojením a při záchvatech koliky klubíčkování, masáž a žehličkou nahřátá plínka na bříšku.
Taky mi pomáhaly čaje. Nejen fenyklový, proti nadýmání jsou dobrá veškerá mrkvovitá semena - koprové semínko(měla jsem ze zahrádky), anýz, kmín(kupované ještě s fenyklem mezi kořením). Míchala jsem je podle momentální chuti, abych měla trochu změnu. A tenhle čaj nejvíc účinkuje když se vypije hned po podezřelém jídle, aby procházel spolu s ním žažívacím traktem.
Babsi+2
16.8.2007 8:09:00
Děkuji za radu, půl roku nekojím a mléko ještě mám. Sice ne moc, aby to bylo na nějaké pilule od dr., ale je to nepříjemné, hlavně teď v létě.
Levandulka+3
15.8.2007 23:16:28
Ještě k tomu flatulinu-myslím, že pro tak maličké mimi je dost agresivní, zkusila bych raději olejíček na bříško od Welledy nebo nějakou jinou přírodnější kosmetiku...
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.