| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poručíme větru...

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 105 [Dalších 35 >>]
Levandulka+3
15.8.2007 23:13:49
Ahoj, taky jsme si s druhým kloučkem užili své, navíc se k tomu přidala i pupeční a tříselná kýla - asi jak moc tlačil a nešlo to. S tou stravou-já jsem si dávala pozor i na celozrnné věci, chleba jsem, pokud to bylo možné, kupovala nejraději pitu, pozor taky na pití jablečného džusu. Rourku jsem zpočátku vůbec nechtěla používat, ale pak jsem si na ni velmi zvykla a byla jsem za ni vděčná, zabírala skoro na 100%. Taky jsem slyšela, že se pak nebude synek umět sám vykakat, ale zkušenost je naprosto v poho.teď je mu necelých 8 měsíců a kaká většinou několikrát denně:-)A to už si troufám i na jídla na cibulce:-)
Myslím, že taky moc pomáhá nošení v šátku v úvazu kolébka, my jsme nosili téměř pořád až tak do 4.měsíce, uspávací rituály v postýlce jsme nijak neřešili, protože to vždy končilo řevem, nosili jsme a až jsme šli spát, šel synek s náma do naší postele, po tom 4. měsíci to začalo být s bříškem v poho, tak se na noc přesunul do postýlky.
Přeju hodně zdaru a pohodové mimi:-)
Katoun
15.8.2007 22:38:42
Mám dva kluky, dnes mají 3,5 a 1,5 roku. Na prdíky jsme taky používali Flatulin, mám s ním ty nejlepší zkušenosti a ještě dnes jej máme v lékárničce. Zkoušela jsem ho i na sobě, Pupík nám taky nijak výrazně nepomohl, kapečky Sab Simplex jsou opravdu jen pro dobrou pohodu rodiče, nahřívání bříška a cvičení pomáhá jen na chvilku, bylinkové čajíčky jsou dobré. Pozor - čaj pro kojící matky by se neměl pít ve větším množství, než je uvedeno. Pak totiž nastává přesně opačný účinek a miminko to prý dráždí - aspoň podle naší porodní asistentky. Některé horlivé maminy se totiž myslí, že čím větší množství tohoto čaje vypijí, tím lépe pro ně i miminko. Jak se zdá, opak je pravdou. Nám taky docela pomáhal granulovaný čajík od Hipp - Spokojené bříško nebo Heřmánkový. Pokud jsem kojila, dávala jsem si opravdu velký pozor na jídlo. Až jsem musela přestat s kojením kvůli zdravotním problémům a synové nastoupili na umělé mlíčko (oba Nutrilon), někdy jsem jim rozdělávala mlíčko v tomto čajíku. Pokud má mimi bolení bříška a zácpu, staré babské osvědčené recepty doporučují kojenecké mlíčko rozdělat ve vývaru s rýže nebo ovesných vloček. Rýžový vývar funguje i opačně - průjem se dá zastavit vývarem s rýže. Hlavně to chce trpělivost a někdy pevné nervy, když mimi pláče a pláče. Nám hodně pomáhal pobyt venku na čerstvém vzduchu.
15.8.2007 21:29:57
Můsím přiznat, že my si s větříky taky docela užili. Bylo totálně jedno, co jím a piju, Sab Simplex moc nepomáhal, masáže taky ne, ještě tak to cvičení s nožičkama, rektální rourku jsem nikdy nechtěla (mám blok mu cokoliv strčit do zadečku). Syna to trápilo až do doby, než začal chodit (15 měsíců). Ale když nad tím tak přemýšlím, možná, že částečně byly na vině taky ty ochablé břišní svaly, syn je hypotonický, od 8 měsíců jsme posilovali bříško i záda, aby začal konečně lozit, sedět a pak chodit (cviky nás naučili na rehabilitacích, většina z nich se provádí na velkém balónu a děti to jakž takž baví). Tak díky za novou informaci, myslím, že u nás tedy byla podobná příčina, aspoň vím, na co si dát pozor u druhého raráška.
15.8.2007 21:14:15
Já se omlouvám za příspěvek, který sem tak úplně nepatří, ale měla jsem na SPŠT v Liberci spolužačku, která se jmenovala Jitka Štěpánková. Nejsi to náhodou ty?? Jestli ano, budu ráda, když se mi ozveš na e.mail nebo i tady v diskuzi. Moc mě zajímá jak se máš. A pokud se jedná o omyl, omlouvám se... Marta K (dříve Doležalová )
Soňa + 3
  • 
15.8.2007 18:51:11
No právě, že je to u každého dítěte jiné. Já snědla bílou Hollandii :-))
15.8.2007 17:39:29
je to opravdu ruzne nam naopak bile jogurty a dalsi zakysane vyrobky s probio kulturou pomahali
Winky
  • 
15.8.2007 17:36:15
Jojo, já měla první dva měsíce pocit, že nejím nic jinýho než suchary s máslem, popř. sýrem a piju jen fenyklovej čaj. Fakt veškerý pečivo (nejraději z předchozího dne) jsem si radši rozpekla v toustovači aby nebylo měkký a nadýchaný. Zeleninu jsem prakticky taky nejedla, snad jen okurky a mrkev - všechno mi přišlo nadýmavý. Prý i takové hroznové víno dokáže pěkně zatočit se zažíváním....

Ale pak už to bylo v pohodě. A s tím spaním - dávali jsme malou spát v zavinovačce, to byla klidnější, já jsem ji sice nechtěla nijak tísnit a "svazovat" ale prostě byla spokojenější zavinutá než "na volno".
Vendy a dva kluci
  • 
15.8.2007 17:21:58
Musela jsem se smát, lékármík, který neví jak se zachází s rektální rourkou mě dost pobavil. Na druhou stranu, je to vlastně smutné potkat v lékárně takového nedovzdělance. Zvlášť když od něj očekávám radu.Přeji pohodové miminko.
Soňa + 3
  • 
15.8.2007 16:59:32
Mám tři děti. Nejstarší dcera trpěla na prdíky příšerně, nepomáhal sab, cvičení jen minimálně, rovněž tak fenyklový čaj, který jsem pila po litrech. Pozvolna se to zlepšovalo a asi v necelých 5 měsících už prdíky odcházely bez bolesti. Druhý syn na prdíky téměř netrpěl, snad jen první 2-3 týdny trochu, pak už se s nimi dokázal sám vypořádat.
Teď máme malou holčičku a zase nás prdíky trápily. Pila jsem fenyklový čaj vařený z celého fenyklu (prodává se jako Fenykl plod), to pomáhalo. Nahřívala jsem jí bříško, když bylo hůř. Překvapivě malé nezabíral Sab, naopak jsem měla pocit, že jí to zhoršuje. No dr. se divila, že to teda ještě neslyšela. Koupila jsem Baby calm a ty zabraly výborně. Pak jednou večer hrozně brečela a prořvala skoro celou noc. A za pár dní se to opakovalo. Začala jsem přemýšlet, zda jsem něco nesnědla a zjistila, že jediné co jsem měla jiné než dřív byl bílý jogurt v oba dny, kdy měla tak bolavé bříško. Takže byl okamžitě na seznamu "zakázaných" potravin. Obdobně zareagovala i na šunkofleky, takže jsem musela vyřadit i mléko, a to i takto zpracované :-) Vše se začalo normalizovat před 4. měsícem.
zuzi
  • 
15.8.2007 16:58:07
Pozor mátovej čaj staví laktaci!
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 105 [Dalších 35 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.