| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poručíme větru...

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 105 [Dalších 15 >>]
  • 
15.8.2007 14:28:17
Zdravím autorku i ostatní.
Ze své zkušenosti s dcerkou se ptám, zda není i jiná příčina. Naše dcera byla neklidná, nafouklé břicho, ani Sabsimplex nezabral, nic nepomáhalo.

Asi ve 2měsícíh se zjistilo, že dcera je hypotonická (malý svalový tonus, taková hadrová panenka) a že nemá správně fungující břišní svaly. A když vám nefungují břišní svaly, tak se nejen špatně hýbete ale nefunguje správně peristaltika (tedy činnost střev). Začaly jsme pod odborným dozorem cvičit, posilovat břicho, a během týdne či čtrnácti dnů, jsme z neklidného dítka měli hodnou a spavou holčičku. Cvičíme stále, ale ta změna, co se týče napětí a vyprazdňování byla fakt markantní.

A teď coby velká slečna střílí prdíky jak kulometčík.
petra
  • 
15.8.2007 12:58:18
Nám v porodnici doporucili a u nás to výborne zabírá tzv. poloha do klubícka. musi se v ní miminko drzet alespon ctvrt hodiny. Také obcas pouziji rektální rourku.
  • 
15.8.2007 12:57:43
Ahoj,

nam pomohla, jak bylo psano vyse, masaz provadena skutecne nadrsno (Helenka mela prdiky spis pozdeji, od 4 do 6 mesicu, to uz se tak nebojite jako u novorozenete). Klidne i bez olejicku (aspon to tak neklouze a musite fakt zabrat :)), nebojte se zanorit prsty do toho briska, po obvodu od leveho dolniho rohu po smeru hodinovych rucicek ad do praveho dolniho a pak doprostred, vzpomente si na prirodopis, jak vede tluste strevo, tak presne tudy. Po trose cviku clovek ty prdiky pozna po hmatu a sluchem! - a pak uz mate vyhrano, proste je honite kolem dokola toho briska, az je dostanete ven.

Hlavni problem je, ze tuhle masaz nelze provadet, pokud mimi breci - to ma stazene brisni svaly a nehnete s nim. No a na tohle, tedy jednak na uklidneni, jednak to samo o sobe melo efekt na ty strivka, nam moc pomohl termofor v plysovem obalu, specialne pro deti, my koupili tucnaka :) Pres ten obal to neni tak horke, je to proste tak akorat, a v te akoratni teplote to vydrzi hodne dlouho. Na prdiky pro nas naprosto nepostradatelna pomucka :)

S tim cerstvym chlebem, to mi bohuzel doslo az zpetne, ze asi hlavni, co Helci vadilo, byl cerstvy chleba, davala jsem si pozor hlavne na zeleninu a nechapala jsem, proc furt prdi. Tak ted uz vim a priste si dam pozor :)
Martina J.
  • 
15.8.2007 12:50:01
Máme jednu holčičku a dva klučíky. Dcera trpěla na prdíky do 6 měsíců. Do 3 měsíců prořvala každou noc, zkoušeli jsme masáž, nahřátí bříška plínkou, Sab, pomohla také až rektální rourka... Kluci jsou naprosto v pohodě. Starší na prdíky trpěl asi 14 dní, ale mnohem míň než dcera, stačilo jen zacvičit nožkama a o nejmladším jsme ani nevěděli. Takže u nás kluk - holka neplatí...:-)
Mája
  • 
15.8.2007 12:47:51
čau vespolek, tak nám to teda nelítalo, teda lítalo, až až po delší době trubičkování. Zkusili jsme skoro všechno, prdíky nás trápily skoro 5 měsíců. Nejlepší byla kombinace: do každého jídla Sabky, krásně odstraní bubliny v mlíce, masáž bříška Pupíkem, rektální trubička, přečetla jsem si toho spousta, pro i proti, taky jsem se bála, aby si na to nezvykl. Ale jinak jsme opravdu ty zlý prdíky a zaražený bobky nepopohnali. Taky dost pomohlo cvičení - museli jsme Vojtit. No ale stejně do těch šesti měsíců se u nás doma večer řvalo a kroutilo, takže jsem uspávala 2 hodiny, chodila jsem s klukem sem a tam po ložnici a naklepávala zadeček .... připadala jsem si jak vlčice ze ZOO ve Vrchlabí.
15.8.2007 12:22:10
Hanci neposeda
jojo říká se to,že kluci kolikou víc trpí.U nás Kuba sice taky prdíkoval,ale stačilo namazat bruch a bylo:-) No Johanku mi zhůry seslali asi na vyléčení touhy po dětech:-))) a zabralo to. už nechci:-)
Alex Kuba 5měsícu
  • 
15.8.2007 12:12:24
Nás to také dost trápilo a není to tak dávno,Kubík mi snad probrečel první 3 měsíce života.Co píše paní v článku tak nic z toho na nás taky nezabíralo.Přišla jsem na to že když jsem Kubíčkovi utírala zadeček ubrouskama a když sem mu projížděla prostředkem mezi půlkama a malinko je roztáhla tak se vždycky snáž vyprděl ve chvilince.Tak to nám vždycky pomohlo když bylo nejhůř.Byla to náhoda na to přijít prostě jednou se vyprděl pri otírání apak sme to zkusili a fungovalo to.Přišlo mi to i jednodužší než rektální trubička té jsem se bránila protože spousta mamin pak měla problém zase že si miminko zvyklo na "pomoc" Neni to nijak drastické prostě jen roztáhnete zadeček ../půlky/ od sebe a za chvilku to "lítá" .o)
15.8.2007 12:06:29
já vím, ono to zní jako stereotyp, ale to, čemu se říká kolika se prý skutečně dotýká víc chlapců a odeznívá kolem třetího měsíce. Možná byl náš klučina v tom průměru, a výjimky jsou všude (tím teď nemyslím holčičky, ale spíš délku trvání jejich trápení - do 13ti měsíců je skutečně dlouho)
Jitka
  • 
15.8.2007 11:59:18
On má asi každý to zažívání trošku jinačí. Nám skutečně nepomáhal a poté co nám teď o víkendu došel a miminku se nijak nepřitížilo, jsem jej úplně vysadila.

Ještě mi to nedá, abych nedoplnila, že ten gel na bříško se mi zdál dost agresivní (= štiplavý), tak jakmile se miminku pár dní ulevilo, pokusila jsem se ho vysadit a ponechala jen kapičky. Bohužel vše se vrátilo zpět do starých kolejí.

Ono je to, jako všechno, hodně individuální. Co pomůže jednomu, druhému nemusí.

Dnes pokud se objeví silnější bolení bříška, především přezkoumám, co jsem celý den jedla a pokusím se odhalit viníka, což považuju za nejlepší způsob prevence.
hanka, adámek 3 roky
  • 
15.8.2007 11:58:18
Není pravda, že by se měl Sab simplex podávat jen v nevyhnutných případech a ne jako prevence. Účinná látka má protipěnivý efekt, a snižuje povrchové napětí bublin. Představ si vanu plnou pěny /žaludek nebo střevo plné bublinek mléka/ do které ještě napěníš obyčejné mýdlo - pěny rapidně ubyde. To se stane se Sab simplexem. Když dáváš současně kapky s mlékem - pěna se nestihne ani vytvořit. A to je účelem tohoto léku. Není to látka návyková.
Co se týká rektální rourky - nevím poradit, osobní zkušenost nemám , já jsem vystačila s úpravou stravy a s kapkama. Podávala jsem je asi 2,5 měsíce pravidelně, pak ze dne na den skončila, a nebyl to žádný problém.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 105 [Dalších 15 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.