| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Já chci taky rovnátka!

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5155 z 55 
Lena
  • 
22.8.2007 10:50:20
Já mám 26 let a teď jsem dostala snímací rovnátka.Nosím je už 2 měsíce po celý den.Potřebuji udělat v puse trochu místa na jeden mírně vykřivený zub a světe div se,funguje to.Mám mezi zuby mezery,tak se těším na další kontrolu až se mi konečně začne rovnat ten jeden křivý.

Snímací rovnátka nemají význam jen tehdy když se nenosí.
22.8.2007 8:19:35
No, tak já jsem ten případ, který by rovnátka potřeboval a snad i chtěl ale nedostal je, i když je na mě má zubařka ,,doporučila" dvakrát. Pokaždé mi od specialisty bylo řečeno totéž - že jsem malá a věkem se mi to spraví, třikrát po sobě, hm..Zuby nemám nijak extrémně křivé, takový rodový předkus a pak dva posunuté, dřív mě to štvalo, teď jsem v pohodě..a usmát se fakt nebojím...přesto mě to štve a tuším, že se na ,,ta rovnátka" vypravím už jako dospělá..
Lucka
  • 
22.8.2007 8:18:02
Myslím, že snímací jsou k ničemu. Sestřenka je nosila poctivě 7 let, připadalo nám, že se to rovná, ale jak to přestala nosit tak se to vrátilo skoro do původního stavu. Nosila pak fixsní, a když jí je sundali tak na noc ještě snímací. K té ceně... Záleží jakou máš pojišťovnu
22.8.2007 8:09:16
Dcera má snímací rovnátka půl roku. Začala je nosit v 7 letech. Stály nás 2.300,-Kč spodní i vrchní (pouze doplatek, část hradí pojišťovna :)). Takže informace z článku o doplatku několika stokorun je hodně mírná.
Má je nosit na noc a 3 hodiny přes den. Nemá je nosit do školy, na kroužky, sport a běhání jen tak venku. Takže je prakticky nosí pouze na noc. Zhruba tak od 7 večer do 7 ráno.
Na kontrolu jdeme teď v pátek, po 3 měsících.

Doufám, že jí aspoň pomůžou a nebudeme muset přistoupit k fixním rovnátkům. Pro jistotu už na ně ale šetřím teď.

Manžel má zuby ukázkové, bez jediného kazu, rovné. Já mám zuby celkem zdravé, ale bohužel v mém dětství fixní rovnátka nebyla a snímací mi pomohly jen zčásti, takže zuby mě zůstaly trochu křivé.
Hanka
  • 
22.8.2007 7:56:52
Moje obě děti snímací rovnátka nosí - ne cca 2 roky, jak se píše v článku, ale velký už cca 7 let, malý asi 4 roky. Dle lékařky je mají nosit každou noc a cca 2 hodiny denně. A na kontrolu chodí každých 6 neděl. Tak nevím, kde autorka článku přišla k informacím, které uvádí.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5155 z 55 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.