| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak počít

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]
28.9.2005 23:18:09
Tak já jsem rodila císařem právě z důvodu slabé sítnice a mám skoro 10 dioptrií. Být tebou, doporučení očaře bych nepodceňovala. Měla jsem celkovou narkozu, malý se narodil vpořádku. Letos jsem se byla dát vyšetřit v Lexum, kde mi ale laser doporučili jen na jedno oko a na druhé implantaci fakické čočky. Operace očí by se ale stejně neměly dělat dřív než máš děti, oči se ti v průběhu těhotenství můžou kazit a pak je to jen zbytečné vyhazování peněz.
Liaa
28.9.2005 23:07:53
Která lékařka Ti řekla, že musíš rodit císařem? Gynekoložka, nebo oční? Rozhodně bych to zkonzultovala na specializovaném očním pracovišti. "Vtip" je totiž v tom že nezáleží ani tak na počtu dioptrií, ale na stavu sítnice. Podle něho by Ti očař měl přirozený porod buď doporučit, nebo ne, a v tomto směru napsat zprávu pro Tvou gynekoložku. Pokud jde o laserovou operaci - opět záleží zejména na stavu sítnice. Pokud Ti sice sníží počet dioptrií, ale sítnice bude "slabá", bude Ti doporučen císařský řez. Pokud je sítnice OK, můžeš rodit normálně.
28.9.2005 23:05:37
Leontyno,
pokud vím, tak oprava laserem by nic nezměnila. Mám dojem, že u očních vad je problém hlavně v tom, že je změněný tvar oční bulvy - není kulatá, ale protáhlá nebo naopak zploštělá. Pak při tlačení může hrozit odchlípení sítnice.
Leontyna, 30tt kluk
  • 
28.9.2005 22:34:40
Prosim poradte mi, mam docela silne bryle a doktorka mi rika, ze musim rodit cisarem. Proc? Ze pry je riziko, ale ja mam kamosku a ta porodila normalne a ma je silnejsi nez ja. Ja nechci cisarak!!! Mela ho moje mama a nesmirila se s tim a obcas na me byla v detstvi za to hnusna. Zustaly jsme samy...
Mam vyhledat jinou doktorku? nevite nekdo? jsem z toho nestastna, mam i osklive sny.
Jeste me napadlo, ze bych si mohla oci nechat opravit laserem. mela jste nektera korekci ocnich vad laserem a pak rodila? jak to probihalo. ?
ahoj,
Jedna tehotna nestastnice.

Koukam, ze pode mnou je dotaz aby si zena mohla cisarak vybrat.
Urcite, pokud mas duvod a doktor te v tom podpori.
ja bych zas chtela rodit normalne. treba i s epiduralem, aby pomohl od bolesti.
Kdy mas termin a kam chces jit rodit? No, ze bysme si to vymenily, vis?
  • 
28.9.2005 22:25:45
Ahoj Aleno, myslím si že takových jako ty je spousta, my jsme se o mimčo snažili 3 roky poté jsem otěhotněla ale v 9 týdnu to skončilo. Po dalším neúspěšném roce snažení jsem absolovala různá vyšetření jako je laparoskopie a hysteroskopie. Kde nic nezjistili. Tak jsme začali dojíždět do centra asistované reprodukce v Praze. Po měsíci jsem od nich dostala injekce které jsem měla užívat týden a poté mi měli být odebrány a oplodněny vajíčka. Jenže- injekce jsem si dovazla domu a za týden jsem je měla začít brát. Ale to už se nestalo protože jsem byla těhotná. Tak jsem je vrátila.Ovšem ale i toto těhotenství skončilo předčasně ve 20 týdnu. Po 6 nedělí které jsem měla nařízené jelikož plod byl již v polovině vývoje, jsem nastoupila do práce, po 6 měsících v práci jsem si pořídila dobrmanku, po dalších 2 měsích jsem zjistila že jsem těhotná a z tohoto těhotenství mám syna kterému je dnes 2,5 roku. Nevím jak ti pomoci ale vidíš že je nás víc. Možná to chce změnu a fakt na to vůbec nemyslet. Ale každý jsme jiný. Za zkoušku však nic nedáš.Hodně štěstí do budoucna.
Renka
  • 
5.8.2005 20:37:19
Ahoj LINDUS, chtela jsem se zeptat, jestli se Vam to s manzelem uz podarilo a pokud ano, jestli jste nasli nejak specialnirecept n otehotneni.Prosim o radu, Dekuji Cmukinka@seznam.cz
Ps smanzelem mame stejny problem
  • 
5.6.2005 17:56:49
Co na tom resite proste spolu budete sukat..............on ti strci penis do pici a sem tam sem tam a jeto.................nebo oralni s e x. ty mu ho budes kourit.................strcis si jeho penis do pusi a zuzlas nebo on ti ji vylize..................mnam..................ty rostahnes nohy a on lize tu bilou stavu.........................napiste jak to fungovalo holcicka.ci.ci.ci@centrum.cz...........suk suk
30.5.2005 12:22:51
Ahoj, písni... já jsem ročník 1967 :)
Pavlína
  • 
28.5.2005 15:22:38
Ahoj Táňo. Taky patřím ke "snažilkám v letech" /1965/. Dvě děti už mám, a o třetí se pokoušíme od loňského července. V dubnu se konečně zadařilo, byli jsem moc šťastní, ale v šestém týdnu jsem samovolně potratila. Bylo to opravdu hrozné, ale nabírám nové síly k dalšímu snažení.
Držím ti palce a přeji ti hodně trpělivosti a zdravé miminko. Pavlína
  • 
26.5.2005 9:25:24
MIlá Fialko,
mos Ti děkuji za odpověď. Máš pravdu, že v těhotenství se někdy těžce zvládají pocity. My jsme se s manželem potom pořádně na tu postýlku podívali a i on skonstatoval, že to bude dosti těžká námaha jí dát do pěkného stavu a zda-li se do opravy vůbec pouštět. Vím, že je dobrý domácí kutil a pokud se do toho dá budu vědět, že si stím poradí, ale taky jsem navrhla, že si postýlku koupíme novou nebo se nám naskytne příležitost "z druhé ruky". Ještě máme chvíli čas na rozmýšlenou :-)Hezký den přeji ! Gabka
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.