Katka,kluci 5 a 8 |
• |
12.9.2007 11:14:13
Slyšela jsem hezkou formulaci o tom, že odpírači očkování v podstatě hřeší na to,že naprostá většina populace je proočkovaná. Myslím,že na tom něco je...
Riziko nákazy ja následkem toho tak malé,že si to zkrátka mohou dovolit.Otázka je,jak to bude vypadat,až se takto začne chovat vyšší procento lidí.Důrazně upozorňuji,že se vyjadřuji stejně jako Ajucha,k odmítání očkování nikoliv k posunu očkování proti TBC do vhodnějšího termínu. S tím naopak souhlasím. |
Žluťásek. |
12.9.2007 10:32:06
Psala jsem už jeden příspěvek a ztratil se, tak snad to tu nebude dvakrát:
To je právě to, připadá mi, že nejvíce Ti, kteří vědí o očkování jen to, že je nutné, aby děti neumíraly kritizují ty, kteří se rozhodli ne-vše-očkovat, nebo očkování odložit. A přitom jsem přesvědčená, že tito lidé stráví hodiny a hodiny vyhledáváním informací, než se rozhodnou. Proboha, to, že usilujeme, aby očkování nebylo povinné, neznamená, že chceme očkování zrušit, ale že chceme mít možnost získat nezkreslené informace se vším všudy (nejlépe už z úst dětského lékaře) a to jak o vakcínách, tak o konkrétních chorobách a po té se svobodně rozhodnout kdy a co. |
Žluťásek. |
12.9.2007 10:10:02
Dity příspěvek jsem si znovu přečetla, v podstatě s ním souhlasím.
V Tvém minulém příspěvku mi opravdu připadalo, že přirovnáváš reakci po očkování s reakcí na homeopatika (o enzymoterapii mnoho nevím, proto se o ní nezmiňuji). Asi jsem to špatně pochopila. U homeopatie ale rozhodně nejde o nepříznivé vedlejší účinky, pokud lék volí zkušený homeopat, a nedá silnou potenci např. velmi oslabenému člověku, nemůže toto zhoršení stavu napáchat jakoukoliv škodu. O vedlejších účincích většiny léků a chemoterapie zejména samozřejmě vím a toto se o nich rozhodně říct nedá. Co se týče té horečky, vzhledem k tomu, že se doporučení velmi liší, troufám si nadále tvrdit, že záleží hodně na vlastním názoru. Nevěřím tomu, že v medicíně existují absolutní pravdy. A navíc jak sama píšeš se to stále mění. Zajímalo by mě bližší vysvětlení od farmaceuta jak je to s tím Reyovým syndromem, přiznávám, že se můžu mýlit a zajímá mě to. |
12.9.2007 7:27:42
Lízo, já Zuzanu chápu. Taky jsem dostala lék, který dle letáku nebyl vhodný, nicméně lékařka mě na rozpor sama upozornila a tak nějak preventivně mě uklidnila. Je fakt, že jejímu vysvětlení věřit můžu nebo nemusím, ale hned to působí líp, než kdybych na to přišla sama při čtení letáku.
------------------ |
12.9.2007 7:22:49
Ajucho, když souhlasíš s očkováním, tak pokud to vezmu ad absurdum, znamená to, že by se do dítěte v porodnici měly narvat veškerá existující očkování?
Já vím, že otázka je blbá - má ovšem zhruba tak stejnou logiku, jako tvůj předchozí příspěvek. MMCH proč by rodiče nemohli pochybovat o očkovacím kalendáři a vybrat si z něj jenom některé? Vždyť ani odborníci nejsou jednotní. Já sama pamatuji řeči z řad pediatrů o farmaceutické loby, když se do kalendáře zanášely poslední dvě očkování (žloutenka B a tuším hemofil?) a ostatně jak z diskuze vyplývá, tak ani názory ODBORNÍKŮ na vhodnost/nevhodnost očkování TBC nejsou jednotné :o/ --------------- |
Líza |
12.9.2007 5:42:48
Mě by spíš fascinovalo, kdyby se na to ta matka nezeptala a to dítě s neštovicema by si na návštěvu pozvala. Když se zeptá, znamená to, že tuší zradu, ale chce to potvrdit od odborníka.
Teda přístup Hany mě fascinuje. Když si lidi předem najdou něco na internetu, je to pro ni provokace. Když si žádné informace nenajdou a ptají se na základní věci zdravotníků, tak ji to fascinuje a svědčí to o špatné edukaci...Teď jsem fakt fascinovaná já. |
Líza |
12.9.2007 5:41:07
Zuzano, vždyť ti to teď právě píšu. To že je na příbalovém letáku napsána nevhodnost pro kojící matky, vůbec nemusí znamenat, že je ten lék skutečně pro kojící matky nevhodný. A pokud jsi to nekonzultovala s nejlépe několika kožaři, kteří se vyznají v medikaci v těhotenství a při kojení, tak vůbec nevíš, zda ten lék je skutečně kontraindikován nebo ne - to se bohužel skutečně z příbalového letáku nedozvíš.
Bacha, tím nechci říct, že se na příbalové letáky mají kojící matky vykašlat a jíst všechny léky, které je napadnou. Jenže jestli kontraindikace při kojení je jenom alibismem výrobce nebo skutečnou kontraindikací, to ví právě jen doktoři, a ještě jen ti lepší z nich... |
12.9.2007 0:46:49
Hano, s dovolením použiji Vašeho příspěvku pro svoji reakci:
"s generalizovanou BCG infekcí se nepotká každý" a tím chcete říci co? Proč bagatelizujete toto a současně v předchozím příspěvku strašíte zarděnkami v těhotenství či příušnicemi - když budu parafrázovat, tak s tím se přece taky nepotká každý (či každá)... "Ptáte se,proč se očkované nemoci i tak občas projeví!?Je to díky mutacím,ale to Vám jistě nemusím vysvětlovat.S tím zatím neumíme bojovat,ať už s očkováním nebo bez něj.Ale proč tomu nepředcházet právě prevencí v podobě vakcinace?!" Já třeba osobně nejsem přesvědčená o tom, že vakcinace je samospásná. Viry si budou mutovat klidně dál a možná si o jejich mutace koledujeme právě vyvíjením nových a nových vakcín. Já nevím, jestli bych zrovna očkování označila za prevenci. Sice se tomu tak říká, ale mě by k němu sedl spíš výraz alibi... V dnešní době mi očkování proti některým nemocem připomíná někdejší preventivní nasazování antibiotik proti všemu (následky zná jistě kdekdo z vlastní rodiny...) Navíc mi připadne, že jakékoli přemnožení čehokoliv je pouze znakem nerovnováhy, nějakého hlubšího problému v řádu přírody, světa či jak to kdo nazve. Pak bychom měli hledat příčiny a problémy řešit právě u nich a nikoliv potlačovat následky či se "preventivně" před těmito následky "chránit". "Navíc rodiče,kteří manipulují očkovacím kalendářem vystavují své potomky většímu riziku nákazy,primárně zrovna onou zmutovanou formou." Co máte na mysli onou manipulací očkovacím kalendářem? Pokud je mi známo, tak očkovací kalendáře v různých evropských zemích se od sebe liší, navíc i v rámci téhož kalendáře je zpravidla poměrně široké časové rozpětí toho, od kdy do kdy a v jaké následnosti lze jednotlivé vakcíny aplikovat. Nebo tímto máte na mysli rodiče, kteří dospěli k názoru, že některé vakcíny svému dítěti dát nechtějí? Pokud ano, pak by mě zajímaly podklady pro Vaše tvrzení o větším riziku nákazy, navíc hlavně těmi zmutovanými formami? O problematiku očkování se jako rodič zajímám už pět let a zatím jsem se s takovým názorem nesetkala. Z mých příspěvků je patrno, že k očkování se stavím spíše kriticky, nikoli však bezhlavě - proto mě zajímá každý podložený názor! Máte-li (Vy nebo někdo jiný, kdo toto čte :-)) k dispozici nějaká fakta či jen odkazy na ně, díky předem. "Je fascinující,když se matka v porodnici zeptá,zda ji doma může navštívit kamarádka,jejíž dítě právě prodělává plané neštovice.I tak bohužel vypadá edukace veřejnosti..." ??? Co je na tomto fascinujícího? Proč by se matka v porodnici nemohla na něco takového zeptat? Jak to souvisí s edukací veřejnosti? (A když budu hodně jízlivá - edukace veřejnosti se smrskla na víru, že vše, co je nařízeno, je i dobré nebo aspoň "ve veřejném zájmu" prospěšné...) Těším se na reakce :-) a srdečně zdravím. |
zuzana |
• |
11.9.2007 23:53:40
Tak potom kdo pochybil, když jsem dostala předepsaný lék u kterého je na příb.letáku uvedeno, že je kontraindikován na bradavky kojíci matky(belosalic) a já ho měla aplikovat na bradavky, podotýkám, že paní doktorka samozřejmě věděla, že plně kojím svoje tří měsíční dítě.
|
Ajucha,dvě děti 4roky a 5měsíců |
• |
11.9.2007 23:47:04
Zuzko,každý nový lék,než se dostane k pacientům,podléhá 10!letům klinického zkoušení,z toho cca2-4 roky na lidských dobrovolnících.Ti jsou v průběhu testování povinni sdělit jakékoliv účinky,pocity apod. a jsou pravidelně podrobováni sériím vyšetření a testů.Po sumarizaci těchto výsledků se předává dokumentace státním ústavům pro kontrolu léčiv,které vše ověřují a vydají,příp.nevydají,osvědčení a povolení k distribuci léčiva. Firma,uvádějící takový lék na trh je POVINNA ze zákona do příbalové informace uvést KAŽDÝ nežádoucí účinek,byť by se vyskytl i jen u jediného pacienta.V průběhu používání léku v terénu se tyto informace neustále doplňují.Tedy ne alibismus,ale zákonná povinost.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.