Ajucha,dvě děti 4roky a 5měsíců |
• |
11.9.2007 23:24:27
Sylvie,hned na začátku jsem napsala dvě velmi důležitá slova "ad absurdum"!!!Tzn.domyšleno do přemrštěného konce,už chápeš,že nepokulhávám?Navíc,už poněkolikáté,zdůrazňuji-nejsem proti posunu očkování po přihlédnutí k věku,zdravotnímu stavu dítěte apod.Jsem proti tomu přestat očkovat!Zrovna tak neubírám rodičovstvu dopřát dítěti kvalitnější vakcíny,ale nemyslím si,že jsme povolaní rozhodnout proti čemu.Nemohu přece říct lékaři-dejte nám spalničky,pravé neštovice a obrnu,ale tetanovku nechcem.Zdraví není cukrárna a očkování nejsou zákusky.Mohu však říct-chci snížit riziko nežádoucích účinků,dejte nám zákusek čerstvější=novější,kvalitnější vakcínu.Jsem zdravotník a přesto si netroufnu tvrdit,že jsou některá očkování nepotřebná,od toho máme odborníky.A nejsou vždy zkostnatělí,jak zde zaznělo,jsou očkování,která byla zrušena a některá samozřejmě přibyla a tato situace se neustále vyvíjí a bude se stále měnit.
|
zuzana |
• |
11.9.2007 23:19:50
Lízo, nic víc bych si nepřála, jen abys měla pravdu:-)). Já vím, že ze strany farmaceut.firem jsou uvedeny všechny možné vedlejší účinky a kontraindikace z vélké části jako alibizmus, nicméně si myslím, že by nebylo zase tak pracné mě informovat ze strany mojí doktorky, že je lék kontraindikován v období kojení, ale nemusíte se bát, moje zkušenosti, informace........
|
zuzana |
• |
11.9.2007 23:00:14
Opravdu se jedná o herpes simplex, také jsem si myslela, že se vyskytuje většinou na rtech. Syn měl poprvé v 10měsících výsev na nártu a pak se mu šířil po těle v oblasti ekzému, diagnoza-herpetica ekzematika a byli jsme hospitalizovaní na dětské inf.odd. Tam byl léčený herpesinem jak lokálně, tak per oralně. Od té doby(jsou mu dva roky) se mu herpes opakoval několikrát, vždy jsme to zvládli lokálně herpesinem a vždy to měl na těle, hlavně hrudníku a krku, pažích. Právě pár dnů, co jsme byli na dovolené v Chorvatsku a opět měl výsev na hrudníku, bohužel se výsev zopakoval několikrát a já už jsem byla zoufalá a tak jsme museli schánět v Chorvatsku v lékárně lék obdobný jako herpesin. Imunologické vyšetření jsme absolvovali a závěr byl, že imunologie odpovídá věku, teda nic zvláštního, je to asi osům měsícu zpátky. Nevím, jestli si mám opět nechat udělat imunologické vyšetření a vůbec nevím proč se mu ta infekce objevuje tak často. Co se týče ledvin, měli by být v pořádku asi před více jak šesti měsíci absolvoval jak UZ ledvin a moč.cest, tak vyšetření moči. Měl totiž velice vysokou sedimentaci, neklesající teploty a tak se hledala příčina, nenašla se.
|
• |
11.9.2007 22:59:51
Tedy čteno od zadu-pokud se pozorně podíváš u kterého příspěvku visí ten můj,zjistíš,že u Dity B.,které naopak velmi vrtá v hlavě zda vůbec očkovat.Jí jsem zdůvodňovala proč.Nepřu se o to kdy,lékařská věda není mrtvou,nýbrž se neustále vyvíjí a získává nové poznatky.To,co platilo před pár lety,může být dnes jinak,už proto,že se měníme také my-naše imunita,náš způsob života,životní prostředí...Také netvrdím,že ohrožené nebo nemocné dítě je třeba nemilosrdně očkovat,klidně si počkám na to,až bude stabilní.
Zhoršení-zlepšení stavu jsem uváděla u homeopatik a enzymoterapie(ne u očkování!)pro názornost,že každá léčba přináší s sebou něco-víš například,že chemoterapeutika,radionuklidy i radioterapie,používané k léčbě nádorových onemocnění,jsou karcinogenní?Každý lék,dokonce i byliny,má nežádoucí účinky,někteří pacienti je nepocítí vůbec,jiní mohou zemřít.Zřejmě jsi nepozorně četla nebo nepochopila,že mluvím o očkování jako takovém,ne o výjimečných případech,kdy jsou přítomny imunitní poruchy,či cokoliv jiného. Dilema horečka vs.teplota-uvádím to,co jsme se na fakultě učili my a co se učí i dnes,podotýkám,že totéž se vštěpuje i kolegům na medicíně.Troufám si tvrdit,že jako farmaceut mám poznatky a informace z dostatečně NEpochybných zdrojů.Příště tedy nevytrhávat z kontextu,ale přečíst i příspěvěk,na nějž bylo reagováno,díky. |
11.9.2007 22:50:59
Já se přiznám, že nemám názor na očkování TBC, ale domnívám se, že rodiče, kteří jakkoliv argumentují proti, to nedělají z pocitu vlády nad osudem svého dítěte či z nějaké moci potřeby. Jsou to lidé, kteří jsou schopni na toto téma argumentovat.
Děvčata, ruku na srdce, co my, rutinně proočkovaní, o té problematice víme jiného, než že se to musí, aby nebyla TBC. To je malinko, co? A vůbec to neopravňuje k tomu, abychom o někom tvrdili, že si chve dělat s dítětem co chce :) |
11.9.2007 22:41:55
TEda, ne že bych příspěvkem chtěla říct, že vegetariáni odmítají očkování, snad se dá pochopit, že to byl jenom příklad k rovnítku nedat dítě očkovat v ranném věku proti nějaké nemoci = stejně závažné, jako nechat dítě vyhladovět :o)
|
11.9.2007 22:39:12
Mám-li právo rozhodovat zda dítě naočkuji,či ne,protože vakcína je nejen prospěšná,ale i škodlivá,mohu zrovna tak dítěti přestat dávat jíst,protože jídlo sice má pro organismus nutriční význam,ale je také škodlivé-obsahuje spoustu špatného a navíc se po něm tloustne a obezita patří k nejzávažnějším chorobám!!!
Ajucho, tvoje přirovnání pokulhává. Očkování je jenom součást péče o zdraví. TEdy s jídlem bych to přirovnala třeba k tomu, že se někdo rozhodne dětem podávat vegetariánskou stravu (odmítá očkování) nebo že se rozhodne dávat třeba pouze některé druhy masa (výběr pouze některých očkovacích látek) nebo třeba že dává veškeré druhy masa, ale od úplného mimina, ale třeba od dvou - tří let (odklad některých vakcín do pozdějšího věku). To je přeci něco úplně jiného, než zcela zřejmé zanedbání péče nebo týrání (odmítání dávat dítěti jíst, odmítání jakékoli lékařské péče za jakýchkoli okolností) -------------------- |
Líza |
11.9.2007 22:36:03
Zuzano, příbalové letáky jsou psány tak, aby se výrobce vyhnul jakékoli zodpovědnosti za cokoli. Proto u drtivé většiny léků, i takových, které se často už dlouhá léta běžně těhotným či kojícím podávají a zkušenosti jsou s nimi rozsáhlé a jejich bezpečnost je dobrá, dočteš, že se nesmějí podávat v těhotenství a při kojení. Skutečnost je taková, že možnost podávat je zná lékař, který si může sehnat dostatek podrobnějších informací, než které uvádějí příbalové letáky (i než které uvádí server safebryo, protože na něm jsou uvedeny informace pouze o velmi úzkém okruhu léků). Takže bohužel - z toho, že je v příbalovém letáku napsáno, že se nesmí v těhotenství či při kojení podávat, nepoznáš, zda je to proto, že je ten lék skutečně nebezpečný, nebo proto, že se výrobce jen jistí. Tvoje lékařka dost možná postupovala zcela správně.
|
• |
11.9.2007 22:21:31
Vezmu-li to tedy ad absurdum-máte,jakožto rodič,právo rozhodovat o smrti svého dítěte?!!!Mám-li právo rozhodovat zda dítě naočkuji,či ne,protože vakcína je nejen prospěšná,ale i škodlivá,mohu zrovna tak dítěti přestat dávat jíst,protože jídlo sice má pro organismus nutriční význam,ale je také škodlivé-obsahuje spoustu špatného a navíc se po něm tloustne a obezita patří k nejzávažnějším chorobám!!!Zákony přece nejsou proto,aby braly někomu svobodu,ale proto,aby ji dávaly všem.Někdy mám pocit,že se rodiče domnívají,že si mohou se svým dítětem dělat co chtějí,protože to je přece JEJICH dítě,ale je tomu skutečně tak?
|
zuzana |
• |
11.9.2007 21:43:15
Hanko, děkuji za info. Já také zvažovala každý paralen v těhotenství i při kojení, bohužel někdy to opravdu nešlo i když bych všechny léky co jsem za tři těhotenství a kojení brala na prstech jedné ruky sečetla, stalo se mi zrovna nedávno, že mi kožní doktorka při léčbě atop.ekzému předepsala mast, která byla zrovna kontraindikovaná. Naivně jsem jí důvěřovala, protože se mě zprvu snažila léčit bez kortikoidů. Byla jsem si vědoma, že mast už byla kortikoidna, ale považovala jsem za samozřejmé, že koncentrace je nižší a je aspoň částečně přípustná. Po týdnu jsem se dostala ke čtení příbal.letáku a málem mě ranilo. Nevím, ale asi jsem hodně naivní, když čekám, že lékař s vědomím, že se jedná o kojící matku, zvolí přiměřenou léčbu, nebo alespoň upozorní....
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.