| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Narovnej se!

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 53 [Dalších 3 >>]
7.9.2007 18:08:05
To jsem reagovala jen na příspěvek, kde se psalo, že jsou povinné... teď koukám i na předchozí debatu a jen dodám, že u nás nejsou ani učebnice.

No ale zas děti tahaj v batohu věci na odpolední kroužky.
7.9.2007 18:07:49
Tak to máte dobré, pamatuji si, že byli dost otravné a kamarádky dcera se s nimi potýkala též:-)
7.9.2007 18:06:07
U nás desky na písmenka (ani písmenka) nejsou.
7.9.2007 17:55:14
Zuzko, Mrkvičko: Co si pamatuji, tak my, jako prťata, v případě velkých knížek měli s učiteli dohodu, že jednou jí přinesu já, podruhé soused - vypadá to jednoduše, ale fakt se dost ulevilo, no 1 knížka do krabice naprosto stačila. Jinak, já když vidím, jak velké jsou někdy knížky na 1. stupni základky + ty desky na písmenka, desky na sešity (ony jsou dobré pro udržení pořádku, jenže se dost pronesou..), říkám si, že takovou tíhu jsem zdaleka netáhla na 2. stupni ani na střední..já tedy učebnice nenosila, ale stejně...Na ta prťata je toho dost, zvlášť, když je někdo drobnější postavy...
K taškám přes 1 rameno: Nosila jsem jí koncem základky, v prváku jsem měla druhou a asi po měsíci jí odložila, bolelo rameno a vůbec to bylo nepraktické - sláva batohům, skladnější, no a jsou teď i tzv. ,,in" a akceptované, takže pohoda. Vystužená záda jsou fajn.
Kiara: Ty desky na písmenka jsou tzv. ,,povinné", aspoň, co vím..
Kiara + 2
  • 
7.9.2007 17:25:02
No, tak u nás ani na prvním stupni rozhodně nebyly dvojí učebnice. Ale trošku se mi zdá, že malilinkou vinu za tíhu aktovky nesou i rodiče, když vidím nakupovat ty obrovské penály, desky na písmenka a krabičky na sváču... Ovšem tím netvrdím, že hlavní vina není na neustálém přenášení učebnic sem a tam. To nechápu, proč se už dávno nezavedly dvojí učebnice... Dodnes s "něhou" vzpomínám, jak nás dokonce nutili na zeměpis nosit atlas světa....
Baba Jaga
7.9.2007 17:14:30
Nechavali. Na prvnim stupni jsme meli dve sady knizek, jednu ve skole a jednu doma. Ale se zady mam problemy stejne, protoze kdyz jsem sla na stredni, tak jsem tahala vsechny ty tezke knizky v tasce na jedno rameno. Aktovky jsou mezi pubertaky samozrejme "trapny" :)
Katka,kluci 5 a 8
  • 
7.9.2007 16:27:19
Taky mám syna ve 3. třídě a ta taška je fakt těžká. Mají sice některé učebnice (matika třeba) rozdělené na víc dílů,ale i tak je to na toho našeho žížalu
docela váha.Nenechávaly se za nás knížky ve škole? Já už si to nepamatuju...
lipoo
7.9.2007 15:07:25
Jsou někde na netu nějaké cviky proti skolioze?Synek teĎ začal chodit na rehabalitaci,kde by ho to měli naučit-ale chodí tam sám,takže já nic nevidím,a on si nic nepamatuje..teda zatím.MImochodem-má mírnou skoliozu a vždycky nosil aktovku na ramena s vyztuženýma zádama...kdežto my,co jsme měli tašky na jedno rameno...asi jsme se víc hýbali než současná generace.
zuzini
7.9.2007 14:48:37
Já mám dceru ve 3. třídě a má onu zmiňovanou velkou aktovku. V 1. měla kalasickou, ale tak tak se ji to tam vlezlo. Teď ve 3. se jí věci tak tak vlezou do té obrovské. Nevím naco musí bobci nosit tolik učení. Proč něco nenechávají ve škole a neberou si domů jen to z čeho mají úkol.
Piraela
  • 
7.9.2007 12:37:04
Zatím nemám doma školáky, ale musím říct, že když vidím, děti, co chodí na první stupeň s těmi obrovskými aktovkami, co jsou pomalu větší než oni, je mi jich moc líto. Nevím sice jak těžké věci(kolik např. musí nosit prvňáček, druhák učebnic) v nich mají, jestli škodí nebo neškodí tahat takovou zátěž na zádech, ale vypadá to hrozně...
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 53 [Dalších 3 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.