| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 2. celostátní setkání žáků domácích škol

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 56 [Dalších 16 >>]
Lída+2
24.9.2007 17:37:46
Myslela jsme na matilku...maj to udělaný tak netradičně...na písanku jsme vůbec nepomyslela..jukni třeba na třetí třídu nebo čvrtou..jak zajímavě jde počítta... spíš inspiraci na tu matiku...

Perdito, neříkej dvakrát a pošlu Ti co zústane po DAnovi:-DDDDDDDDDDDDDD
Verily
24.9.2007 16:28:44
Lído, on už o tyhle sešity zájem moc nemá, ve škole jedou dost ostře a mají popsanou už 1/2 první písanky. A až tolik toho dohánění nebylo - jen věci kolem jemné motoriky. Protože z ničeho nic - aniž by se to projevilo jakkoli jinak než neochotou cokoli dělat s tužkou - měl syn zjištěnou dalekozrakost 6 dioptrií a navíc astigmatismus 2 dioptrie. Takže chudinka měl důvod - prostě na to neviděl. Takže dohánět doma se trochu muselo. Brýle dostal 1 1/4 roku před zahájením školní docházky. No ale jinak naše škola jede dosti ostře, žádná jedna známka pro prvňáčky v pololetí, kdepak. Už celé vysvědčení, navíc už teď známkují a prý od října-listopadu máme jako rodičové čekat že dojde i na horší známky (třeba trojky) pokud si to dítě zaslouží. Domácí úkol mají denně minimálně jeden - a to měli už 1.týden docházky.
24.9.2007 16:17:24
Někdo doporučoval Zábavnou matematiku od Computer Pressu, zatím jsem v prodejně neviděla. Mně se moc líbily matematiky jakéhosi Studia... vzdělávání, fakt si nevzpomenu. Dělají i předškolácké věci, ale toto byla matematická cvičení pro 1. a 2. třídu, pro 2. a 3. třídu a tak, prostě takové prolínání.
Ani my nejsme z Prahy a myslím, že ač škola není přímo podle našeho gusta, snaží se skutečně aktivně. Přála bych to všem:-)
Lído, dcera (4) si předškolácké sešitky našla a dělá je vloženě za odměnu. Baví ji to. Je to v dítěti. Někdy popostrčit musíme - třeba udělej dú, někdy se spíš jen tak vezeme na vlně toho, co chce samo dítě.
Na začátku jsem skutečně vypěnila, za což se vám všem omlouvám, nemám takové obviňování ráda.
Lída+2
24.9.2007 15:59:41
Lorax, doporučuju www.studio1a1.cz procvičovácí sešity mají super.:-) Máme od nich každý rok...jen letos jsem nesehnala tak máme PIERota... as na český jazyk BLUG.

no koukám, že jsi si fakt užívala.:-(((((( za rok naučit takových věcí...:-(
Lída+2
24.9.2007 15:57:25
Zuzano a myslíš, že jsou na rodině všichni z PRahy?:-OOOOOOOO
nebo snad prvňáky vystěhovat na intr?
No nevím...podle mě..pokud to jde ... a úča je rozumná jde to zařídit tak jak navrhuje Milada. A má To Perdity syn. Je vb druhý a matiku má pro třeťáčky..-)
Prosč ne.... podle mě by se šlola pokud to jde měla přizpůsobit...

JO a pokud jde o sešity pro předškoláky a jejich nadšení ve vyplňování..Luk takový byl.... prostě vydržel sedět a domalovát hrníčky, skládat střepy...počítat myši..no tam nejni jen to psaní...je tam od všeho...dělal bludiště..... a Dan zdědil sešity a doteď jsem ani jeden nehodila do sběru , že by jsme konečně nějaký dopsali:-DDDDD
DAn radši lítá po venku a jezdí na kole.:-DDDDDD
U zápisu byl jediný kdo udělal kotrmelec vzad. LUk to neumí.... a taky ho netrápím...( bojí se , že si zlomí hlavu)...¨

Každý dítě je jiný a škola by k tomu tak měla přistupovat. Naštěstí ta naše se snaží. Máme teda jen 64 dětí na 5 tříd jde to asi líp jak s 30 dětma ve třídě.....
Verily
24.9.2007 15:48:17
Ani jsem si nevšimla, že se tu probítrá můj příspěvek. Tak pro rýpalky :-) synovi objevili v 5 letech celkem závažnou poruchu zraku a ta byla identifikována jako důvod, proč DO 5 LET SKORO VŮBEC NEKRESLIL A ODMÍTAL VEŠKERÉ TAKOVÉ AKTIVITY. Protože měl jít v 6 letech do školy, bylo potřeba dohnat zpoždění oproti dětem, které drží tužku už ve 2 letech (jako náš mladší syn). A neznamená to že psal celé dny (ó, kdyby tak) - ale dělal speciální cvíčka pro předškoláky třeba 15 minut co 2-3 dny. S tím psaním je vždycky rychle hotový, ale kolikrát podle hesla "práce kvapná málo platná". Písmenka se naučil sám, ani nevím jak - už od mala si pamatoval názvy obchodů kam jsme chodili a už to šlo. Ale moc rychle ještě nečte, musí si to dělit na slabiky. S matematikou - mám doma čerstvě koupenou matiku pro 1. třídy ale jinou než mají oni. Uvažuju že mu sebou budu dávat asi tak ten 3.sešit z těch 3 - to se bude aspoň blížit tomu co umí. Ale nemám problém s tím že by se tam málo naučil, spíš nechci aby se nudil. A taky mám pocit že některé věci se děti učí v nelogických sekvencích. Takže má-li dítě doplnit mezeru v příkladu mezera - 5 = 2, neodolám a ukážu mu pravidla pro převádění čísel v rovnicích (změnit znaménko při převodu na druhou stranu), místo mezery mu nabídnu písmenko X. Je to špatně? Já myslím že nikoli, pro mě je tohle logický postup. A zastávám názor, že pokud se zajímá a je schopný tyhle postupy pochopit, nebudu mu bránit. Bude mít náskok a vzhledem k tomu (ťuky ťuky), že bych byla ráda kdyby jednou udělal VŠ jak se v naší rodině sluší, radši se snažím mu tyhle věci nabídnout včas. Má-li zájem. Škola pro nadané děti je pro nás pasé, nejsme z Prahy.
Mmch. člověk se nestačí divit těm emocionálně podbarveným projevům, jak každý do každého vidí, zná jeho život a má potřebu se k němu vyjádřit. Jak on by to dělal lépe. Já jsem přitom měla v úmyslu jen vyjádřit obdiv k rodičům, kteří si domácí školu vezmou na sebe a trochu obavu, že v konvenční škole se může nadané dítě nudit :-).
Milada.
24.9.2007 15:47:10
Myslim, ze u nich - na malem meste tridy pro nadane deti ani nejsou.
24.9.2007 14:35:55
Pokud je ale Lory syn takto vyhraněný, tak by ho možná měla přihlásit radši do nějaké školy pro nadané děti.

Jedna je tuším v Praze 6, na Praze 4 vím minimálně o jedné škole s jakousi "experimentální" třídou. Možná i Montessorky by mu víc vyhovovaly.
Milada.
24.9.2007 14:07:27
Ja bych spise resila s ucitelkou maleho Kuby tu vec, ze se kluk nudi pri hodine. Chtela bych nejaky ty okopirovany sesity atd..proste neco v tom smyslu, co psala Lida.

Mozna by nebylo na skodu domluvit neco takovyho, jako ma syn Peridty - tj. studuje 2 rocniky najednou. Verim tomu, ze az treba prijde predmet Informatika, tak se Kuba unudi k smrti :-)

Moje dcera treba taky umi cist, ale jinak se ve skole nenudi. Na grafo jsem s ni, ac s levakem nejezdila a mozna to byla chyba, strasne tlaci.

Ovsem z myho pohledu fakt staci to grafo delat intenzivne 3 mesice a dite je v prvni pak pohode. Ovsem jak pisu: intenzivne kazdy den a cviky 6-8 za den. A tohle treba pracujici rodic ditete chodiciho do skolky delat nemuze...
24.9.2007 14:02:10
Zuzko, to spousta rodičů dělá. Neříkám, že je to dobré, ani že je to špatné.

Když je děcko skutečně zvídavé, zastavit se to nedá. My jsme třeba grafomotoriku necvičili, dělal to jen ve školce, přesto píše nádherně, protože hodně maluje. Na druhé straně, mám.li dítě, které kreslení naprosto nebaví, do grafomotoriky ho trochu žďuchat budu, protože potom se v první třídě docela valí a ať je potomek chytrý nebo pomalý, musí se naučit, že existují jisté povinnosti, které si musí splnit.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 56 [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.