| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zvykáme si na mateřskou školu

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 70 [Dalších 50 >>]
Danny
  • 
17.1.2008 13:21:37
Myslím, že to je nejlepší, prostě to dítěti vysvětlit. Proč musí být ve školce a proč máma musí do práce. Časem to dítě přijme. Když jsem byla malá já, vodily se děti do školky o půl šesté, aby máma mohla být od šesti v práci, Takže v půl páté šup z postele. Taky to na nás nenechalo žádné následky. Jen možná od té doby v pracovní dny nesnídám.
Petra, 2 deti
  • 
11.10.2007 2:33:17
Dobry den,
kdyz je mala s Vami stastna, nechte ji byt doma.Skolka neni povinna. Neni to zadna ostuda. Mnohe ucitelky MS se v jednom clanku priznaly, ze nejlepsi vek pro nastup do skolky jsou ctyri roky. Trilete deti casto placou a petilete deti byvaji v pohode. Tak to bylo i u me dcerky. Dcerka zacala chodit do skolky ve trech a pul letech {jen 5 dni v mesici} a byla nestastna. Tak jsem ji jeste rok nechala doma a v peti letech nastoupila do skolky, byla uplne v pohode a byla vyspela.
GABINA LEO 3ROKY
  • 
9.10.2007 14:46:15
TAK PRESNE NECO PODOBNEHO SE STALO NAM,OD PRVNIHO DNE TAM BYL NADSENEJ,PO CASE BEZDUVODNE ZACAL PLAKAT.NAVIC JEHO UCITELKA TAM OD PATKU NENI,TAK UZ TAM TENHLE TYDEN VUBEC NECHODI.UZ JSTE TO NEJAK VYRESILI?
GABINA LEO 3ROKY
  • 
9.10.2007 14:45:39
TAK PRESNE NECO PODOBNEHO SE STALO NAM,OD PRVNIHO DNE TAM BYL NADSENEJ,PO CASE BEZDUVODNE ZACAL PLAKAT.NAVIC JEHO UCITELKA TAM OD PATKU NENI,TAK UZ TAM TENHLE TYDEN VUBEC NECHODI.UZ JSTE TO NEJAK VYRESILI?
GABINA LEO 3ROKY
  • 
9.10.2007 14:45:39
TAK PRESNE NECO PODOBNEHO SE STALO NAM,OD PRVNIHO DNE TAM BYL NADSENEJ,PO CASE BEZDUVODNE ZACAL PLAKAT.NAVIC JEHO UCITELKA TAM OD PATKU NENI,TAK UZ TAM TENHLE TYDEN VUBEC NECHODI.UZ JSTE TO NEJAK VYRESILI?
luckaa
  • 
8.10.2007 10:36:38
tak dnes jsem poprvé odvedla holku do školky na celé dopoledne...a s úsměvem (večer hlásila,že nikam nejde), jsem plná očekávání jaké to bude při vyzvedávání...už ráno tam měla paní učitelka připravenou hlínu(nebo něco takového) a budou modelovat jablíčko, v rámci tématu -podzimní plody, minulý týden tahali řepu.to jsme zjistili při jukandě. byly jsme se podívat na školku a krátce si holka pohrála na hřišti,doma jsme hned také četli pohádku o řepě a malovali..řepu a dědu,babičku,vnučku,kočku,pejska a nejdůležitější myšku....
uvidíme jestli bude chtít jít zase hned zítra nebo jak to uděláme.
jak jsem psala jsem doma na md s mladším bráškou a dcerku dávám do školky spíše kvůli kolektivu a tak aby se necítila být odstrčená a já si jí také chci jěště užít. chtěla bych aby školku navštěvovala tak 2x 3x na dopoledne zkrátka pro zábavu a kamarády a máme ještě zbytek dnů na to,abychom podnikali celodenní výlety a tak. chtěla bych, aby brala školku jako zpestření týdne.
dělám si nadějě,že by to tak mohlo být bez slziček.jasné je že jistý stres to bude,ale snad tenpozitivní,který ji posune trochu dál k osamostatnění.
zatím to bylo s úsměvem tak si budu myslet že je i dál spokojená :-)
hm je z toho asi cítit, že i já jsem z té mš docházky lehce mimo,jo,píšu sem spíše kvůlu sobě to je jasný držim si palce ať to také zvládnu :-)
3.10.2007 15:14:39
Já se vám moc omlouvám, jen jsem reagovala na to, jak moc je důležité vybrat si školku s lidmi, kteří na to opravdu mají... Jsme z Brna. Ale nebojte se určitě i ve vašem okolí máte nějakou tu "kouzelnou školku", jak říká můj syn. a co se týká stydlivých dětí, poradila bych je dávat při každé příležitosti mezi ostatní, nebát se dětských koutků a hřišť a trpělivost a trpělivost.
2.10.2007 17:23:38
Suhlas s Helenou. Saron, ver svojej intuicii. Deti sa nedaju nacpat do skatuliek a to, co je pre jedno dieta dobre, nemusi byt pre to druhe. A to svoje dieta si poznas najlepsie ty sama.
michelle
  • 
2.10.2007 12:29:38
Nekdy se rodice musi prizpusobit detem, nekdy to bohuzel nejde. Syn sel do skolky ve 2.5 letech, nastesti bez problemu, spolecensky. Ted mam dcerku, to bude jiny orisek. Navic jsme se prestehovali do Irska. Jina zeme, jiny zvyk. Deti jdou do skolky (Creche) v 6 mesicich, jinak maminka prijde o praci. Pokud muzu srovnat s CR... zdejsi deti jsou mnohem samostatnejsi, prizpusobivejsi, prubojnejsi,... ve 3 letech jsou z nich takovi "mali dospeli". Na druhou stranu neumi tolik basnicek, pisnicek... maminka na to nema cas. Tohle se pak dohani ve skole, kam se nastupuje ve 4 letech.
Romča,Marťula 5 a Kuba 2r
  • 
2.10.2007 7:53:13
Měli jsme podobný problém. A stále ještě nemáme tu stálou kamarádku ve školce. Ale osvědčilo se mi, že jsem s malou začala hodně chodit do dětských kolektivů - cvičení, maškarní bál, divadlo atd. Malá se naučila navazovat kontakt s dětmi a dnes když se jí zeptám s kým si dnes hrála ve školce tak slyším různá jména prostě se k někomu přidá nebo i sama něco zorganizuje a přibere kamarády, někdy jen tak sedí a pozoruje , ale to už k její povaze patří. Držím Vám palce.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 70 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.