| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zvykáme si na mateřskou školu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 70 [Dalších 40 >>]
Helena
  • 
1.10.2007 19:56:01
Skutocne si nemyslim, ze robite chybu. Ved v kolektive viac-menej prezije zvysok zivota. Ak ma teraz 4 a pol, predpokladam, ze do skoly pojde az o dva toky, tym padom stihne jeden rok skolky aj v pripade, ze do nej nastupi az o rok... Ked ste doma s mladsim dietatom, moze byt kludne s vami. A ze ucitelky si myslia nieco ine? Ved je to vasa dcera a vase rozhodnutie!
1.10.2007 10:25:59
Nepodařilo se nám už druhý rok, aby chodila do školky. Ráno pláče hned po probuzení, je hysterická , nechce nastoupit do autobusu. Je jí 4,5 roků a chce být se mnou doma. Na druhou stranu to není problém, protože mám doma ještě 1,5 starou dceru. Myslím si , že nemá smysl ji nutit. Ovšem paní učitelky jsou jiného názoru. Prý mám být na ní ráznější, že potřebuje školkový režim. Takže byly docela naštvané. Nevím jestli dělám chybu. Když ona je doma se mnou tak šťastná.
1.10.2007 0:33:28
Tiez si myslim, ze plac nie je z nicoho nic a treba hladat dovod. Na skolku si nakoniec bez placu zvykli obidve moje deti a chcelo to len par dni nasej pritomnosti, u mladsieho dokonca len po necelej polhodinke rano a potom nas nechal ist.. Stacil im len ten pocit, ze ich tam nenechame len tak, ale ze ked potrebuju, mozeme byt chvilu s nimi. Zvykli si v pohode za par dni a nikdy potom v skolke neplakali.
  • 
30.9.2007 19:35:50
Dekuji,chystame to na nadchazejici narozeniny.Snad uz pak nebude sedet sama u stolku,chodit posledni a cekat,kdo na ni do dvojice zbude:-(
Helena
  • 
30.9.2007 15:22:36
Nemohli by ste sa dohodnut s maminkou niektoreho dietata zo skolky a pozvat ju pohrat sa u vas doma s vasou dcerkou? Alebo ich niekam spolu vziat, aby mali spolocny zazitok, na ktory by mali sancu v skolke nadviazat...
  • 
30.9.2007 13:57:58
I my jsme trochu bezradni.Nase ctyrleta,doma velice aktivni a na svuj vek hodne chytra dcera,ma problemy se zaclenenim do kolektivu.Kdyz pominu nasi dvoumesicni psych.pripravu, ze na podzim pujde do skolky a pote vsechna ta "ja nechci do skolky", hlavni problem asi je, ze si neumi najit kamaradku,je extremne stydliva,ve skolce se temer neprojevuje {doma nam odzpivala 6 anglickych pisnicek, ktere se behem 2 tydu ve skolce naucila.Kdyz jsem to rekla pi.ucitelce,dost se divila.Myslela si, ze dcera zadnou neumi,nebot ve skolce vubec nezpiva}.Vidim,jak strasne by si prala mit kamaradku,se kterou bude chodit ve dvojici,na kterou se vzdycky rano bude tesit....ale nejde ji to.Holcicka,ktera se ji libi ma pry jakehosi "Vikiho radsi nez me".Povzbuzuju ji jak se da,ale nevim si dal rady.A co hur-ma to po mne,byla jsem stejna a o to vic si uvedomuju,jak je to tezke.Nemate nekdo "recept",jak naucit dite lepe interaktovat,zaclenit se,najit si kamarady.....Diky moc.
luckaa
  • 
29.9.2007 18:49:20
ahoj Sylvo, to je pro mne potěšující čtení
totiž dcerka nastoupí do školky teď od října.já jsem s mladším bráškou doma a tak plánuji (podle toho jak to bude holka brát) že bude chodit 2x až 3x v týdnu.mám stanovené dny (ty zbívající máme program v mc a budeme všichni spolu) jedna ředitelka mš mi psala že i nepravidelně by to neměl problém.jsem ráda že čtu od někoho jiného,že to také tak jde.
dcerka projevila svůj zájem o školku loni kolem zápisů,tak jsme se zapsali s tím,že se stejně asi nedostanem,ale štěstí stálo na naší straně. jak to vše dopadne ještě uvidíme. od té doby se její vztah k nástupu do mš mění chce/nechce. uvidíme .myslím že jí může i docházka do mš hodně dát - koliktiv dětí,zajímavé činnosti na které není vždy doma prostor....
takže dky za reakci l.
Jana, dcerka 3 r.
  • 
29.9.2007 17:55:17
A můžu se zeptat o kterou školku v Mělníce se jedná?
Děkuji.
Jana + 3 děti
  • 
29.9.2007 10:52:31
Já s Magratou nesouhlasím. Vždy by se mělo hledět na pocity dětí, jsem ráda, že je taková doba, kdy se o tom hodně mluví. Má dnes už 17 letá dcera měla trauma ze školky a to ji poznamenalo dosud. Znám i případ chlapečka, kterému učitelka v MŠ svazovala ruce, ať nešahá na ostatní děti..... Maminka se to dozvěděla, až když chodil kluk do školy. Jako malý se za to styděl. Ale tenkrát byla jiná doba, nevěděli jsme nic co se v mateřských školkách děje. Prostě dítě nastoupilo ve 3 letech - jiná možnost nebyla. Děkuji za dnešní dobu, za možnost třeba i takovéto diskuze. Má nejmladší má teď 3 roky, taky nastoupila do školky, sice jen na dopoledne. Jsem ale rozhodnutá, že pokud by ve školce plakala, určitě ji tam nenechám a budu zvažovat další řešení.
Ráchel, 3 děti
  • 
28.9.2007 17:43:08
podívej se, pochybovat o tom můžeš, ale dokud někdo takovou studii neudělá, tak můžeš mít pouze hypotézu. Studie na vliv "institucí" už tu dávno jsou a z těch se dá lecos dovodit, ale tebou navrhovaná studie by mne zajímala taky. Taky ale záleží na tom, v jaké rodině dítě vyrůstá - u některých mohou být jesle lepší varianta vzheldem k příšernémur odinnému prostředí. Takže by se také muselo vybírat "srovnatelné" rodinné zázemí... a taky spúíše rodiny z jedné země, jinak se leccos dá svést na místní podmínky. V každém případě by to byla zajímavá věc...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 70 [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.