| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zvykáme si na mateřskou školu

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 70 [Dalších 20 >>]
fisperanda
27.9.2007 15:00:58
Já taky nechci aby moje dcera plakala ve školce, ale když se bude špatně přizpůsobovat, nic s tím nenadělám. Protože pokud bych ji nechala nastoupit do školky až za rok, tak v jejích čtyř letech přestanu pobírat rodičák, a co toho půl roku, než nastoupí do školky? Musela bych s ní být doma bez příjmu, a to fakt nevím, jak bysme zvládli. Zkrátka bude muset podstoupit tvrdou školu života, a pokud mi ji vezmou tento rok, tak bude muset nastoupit, ať se jí to líbí, nebo ne.
27.9.2007 14:33:00
Můj syn při nástupu do školky trpěl mluvním negativismem a po čase se začal počůrávat a pokakávat... Začali jsme chodit k různým odborníkům a jeho stav se po čase trochu zlepšit.
Po čase jsem ale musela změnit školku, kvůli zaměstnání... Paní ředitelka bývalé školky mi telefonovala a že jak si to vůbec dovoluji a že má pro mého syna asistenta, který by mu pomáhal(asi mimo kolektiv, což není zrovna nejštastnější nápad). Nedala jsem na ni a udělala jsem dobře.

Dnes chodí můj syn do školky, kde si nosí ze školky jen a jen písničky a básničky místo počůraného oblečení. Poznala jsem totiž, že takové věci jsou o lidech.
27.9.2007 14:29:03
Je mi jasné, že nikdo nechce přijít o zaměstnání a po třech letech do práce nastoupí. Já si ale myslím, že když dítě ve školce pláče a to víc dnů po sobě, tak je nesmysl ho trápit. A to že maminka nechce přijít o zaměstnání ho vůbec nezajímá a nechápe to. Moje děti ve třech letech plakaly. Prostě jsem je nechala rok doma a ve čtyřech letech už nebyl problém. Za ten rok je dítě už úplně jinde. To že nám prodloužili mateřskou na čtyři roky je dobrý, i když zaměstnání drží flek jen tři roky. Já mám štestí na zaměstnavatele, ten mi sice nedrží to místo původní, nastoupit musím na pozici, která je zrovna volná, ale to mi nevadí. Víc mi vadil pláč dětí.
Marie
Věra 2 děti
  • 
27.9.2007 14:02:51
Noční pomočování vymizelo asi za 14 dnů, kdy jsme jej preštali do školky dávat. Ale mluvit nechtěl dalšího půl roku. A důvěra k dětem už asi nebude nikdy jako dřív. A taky jsme změnili prístup k jeho výchově. Dříve jsme se snažili, aby nebil děti a snažil se to vyřešit jinak. Dnes říkáme, pokud dostaneš ránu, vrať ji. Je to smutné, tohle říkat dítěti, ale jak jinak se bránit.
Jana, dcerka 3 r.
  • 
27.9.2007 13:15:14
Dobrý den,
nevím, zda se sem můj dotaz hodí, ale zkusím to. Zajímalo by mne, jestli se někdo podělíte o dobrou zkušenost s mateřskou školkou v Mělníce nebo okolí Mělníka. Jsme tady noví a chtěla bych pro dcerku zajistit příjemné školkové prostředí. Nejde mi ani tak o vybavení školky, ale hlavně o přístup učitelek.
Moc děkuji.
Jana
  • 
27.9.2007 10:58:28
Tak to máte dobré, naše malá má pět a máme stejný problém spaní ve školce. Vy píšete, že ti co neusnou můžou si jít kreslit. U nás je to ale tak, že musí od 12-14 hod. povině ležet všichni a nesmí vstát z lehátka a to moje dcera nese nejhůř. Ležet dvě hodiny a dívat se do stropu. Učitelky prý nesmí nikoho pustit. Já osobně si myslím, že je to hloupost. Dcerka by tam ráda byla, ale ta doba ležení je opravdu dlouhá. Od 20. měsíců po obědě nespí tak je to pro ni úplný trest.
petra
  • 
27.9.2007 10:55:12
magráto,

souhlas. Mpje dcerka nastoupila do školky teď v září v dvou a půl letech. Předtím už chodila 1x týdně do jeslí, takže zvyklá na kolektiv už trochu byla. Naštěstí ve školce byl zvykací týden v srpnu, což v praxi znamenalo, že tam jeět nebylo všech 20 dětí a že kdyby bylo nejhůř mohu pro dcerku přijít už v poledne.
Paní učitelka však říkala, že pokud dítě nebude vyloženě plakat, je lepší ho tam nechat rovnou celý den, aby potom, až tam bude muset být celý den, bnebylo zaskočené. Takže dcerka hned první den ve školce byla celý den. (Dopoledne tam bylo5 dětí, odpoledne jen 3).Problémy začaly až později, když už bylo dětí 20, ale zvládáme to, jsem velké holky.
Veveruss + 3
27.9.2007 10:45:23
Rozhodně souhlasím s tím, že by učitelky měly zasáhnout. Jsou to přece školení odborníci, kteří by měli jasně rozlišit, kdy je to pošťuchování a kdy opakované vybíjení agresivity. U nás ve školce je chlapeček, který kouše, strká do dětí.... ale naše výborná paní učitelka vše vyřešila. Hned si vzala stranou maminku, vysvětlila jí, že pokud to takhle půjde dál, mohl by taky chlapeček být vyloučen a že se děje opakovaně, že dětem ubližuje. Kousl i mého syna. Ten byl v pohodě, protože našel zastání a o to myslím jde, aby svým učitelkám důvěřovali. Učitelka se zároveň omlouvala mně, že jsou věci, které neuhlídají (to ale všechny maminky znají, že? ) Uvidíme, co bude dál, ale vím, že děti tam mají pozornou učitelku, co zasáhne.

Lenka, dvě dcerky 3 a 6
  • 
27.9.2007 10:31:09
Mě se stalo něco podobného u starší dcerky. Neměla problém s adaptací do školky, snad jen malinky, po dvou měsících asi týden trucovala že nikam nepůjde. Naštěstí je to rozumná holčička a dopoledne ve školce zvládala na výbornou. Ale jednou taky přišla ze školky s tím, že ji jedna holčička ubližuje, že ji tahá, zvedá, sem tam se po ní ožene a vůbec je na děti ošklivá. Ptala jsem se jí jestli to řekla paní učitelce. A paní učitelka ji odpověděla že si to musí vyřídit samy. Já vím že se děti občas pošťuchují a nemá to větší význam, ale když tahle holčička ubližuje několika dětem a nedá si od nich říct, měly by učitelky zasáhnout. Myslím si že když dítě šikanuje už kamarády ve školce, je velká pravděpodobnost že v tom bude pokračovat i ve škole a sami už jste jistě slyšeli o školní šikaně. Je smutné že se toho člověk musí obávat už od prvních školních dní
27.9.2007 8:42:10
Souhlas - dcerka mi vyprávěla, že u nich ve školce jeden nový chlapeček pláče každý den, a to už máme čtvrtý týden od začátku školního roku. Vysvětlovala jsem jí, že je mu smutno, že některé děti si prostě hůř zvykají a že mu mají s dětma pomáhat a hrát si s ním a zkusit ho rozveselit, ať si sama vzpomene jak jí loni pomohlo, když se jí ujaly Terezka a Kristýnka a zatáhly ji do kolektivu. Blablabla, včera jsem si připadala jako blbec, když přišla moje mamka, která se zná s jednou učitelkou z dceřiny školky. Ta jí o tom chlapečkovi vyprávěla taky a dodala, že jeho maminka je na mateřské s mladším sourozencem. :-o Pak opravdu moc nechápu proč ho nechá trápit, když to není nutné. Ale možná, že má paní jen jinou filozofii, nebo se upnula na myšlenku, že si chce na dopoledne od staršího odpočinout...
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 70 [Dalších 20 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.