| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zdravá školní strava

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 80 [Dalších 50 >>]
Verča
  • 
1.11.2007 8:55:34
Nemusí, u nás ve školce je paní kuchařka s fantazií a děcka s nadšením dlabou pohanku, zeleninku, ryby.... Vždycky, když jsem měla doma oběd ze školky, tak jsem předla blahem . Jenže dítko ho většinou spapkalo samo a já dostala jenom ochutnat.
1.11.2007 8:40:04
Myslela jsem to tak, že když rodiče nebudou dohlížet doma na stravu dětí, tak to jejich stravovací návyky nezmění. A až přijde doba, kdy o tom budou moci sami rozhodovat, tak si zase vyberou špatně a i jejich děti budou zase jíst špatně. Tak z toho vzniká začarovaný kruh.
suzann
  • 
1.11.2007 7:58:35
Hanko, já takhle vařím i teď, všechno v jedné vodě, když pak hrnec otevřu, voní to jinak než kdybych vařila samotné brambory, ale chuť si každá zelenina uchová svoji a pokud má nádech jiné chuti, tak nepatrnou a nepoznatelnou. Včera jsem např. vařila brambory, brokolici a mrkev. (Růžičky brokolice tam přidám až tak pět minut před koncem...) Jo, a teď tlakáč ještě nemám, takže vařím v normálním hrnci.
Jiřina K 1 škola, 1 školka a 1 na cestě
  • 
1.11.2007 6:40:56
Komunikuju se školou i školkou a pak jsem se dověděla, že díky novým evropským předpisům musí vařit předvařené brambory - nemají speciální místnost na jejich škrabání, zmraženou zeleninu - stejný problém... Základy jídel z pytlíku - na přípravu každé části musí být zvlášť místnost. Což u malé jídelny je teda velký problém. Takže občas zdravá jídla, protože to co je v těch instantních je děs, nejsou jen o neochotě. Ještě že na přípravu masa mají aspoň konvektomat.
Školka je na tom o poznání lépe.
Lenka Giourga, 2 deti
  • 
1.11.2007 6:12:21
Jo zbytky z kuřete - kůže, šlachy, chrupavky, spoustu soli, ochucovadla, konzervanty,... Všechno to rozmixoval, obalil a usmažil a vypadalo to přesně jako to, co dostanete u Mc Donalda. Žádné z těch dětí ale nemělo odvahu si to dát. Raděj si daly řízek z kuřete, u kterého poznaly, z čeho je. Samozřejmě, že dát jim zeleninu by bylo lepší než řízek, ale většina dětí je v jídle tak konzervativní, že už i to se dá považovat za úspěch.
Baba Jaga
1.11.2007 1:09:58
Protoze kdo varit umi, a fantazii ma, ten pujde varit do hotelu nebo restaurace a ne skolni jidelny. Bohuzel.
Baba Jaga
1.11.2007 1:07:56
Taky si myslim, ze to teple jidlo k obedu je mozna spis na skodu.. kazdy vi, ze po vydatnem obede nastava utlum, clovek je unaveny a chce se mu spat a to uz vubec nemluvim o vyzivne hodnote hnedych omacek s knedlikem. Celozrnny chleba se syrem a cerstvou zeleninou je nesrovnatelne lepsi, vyzivnejsi a nabudi vas, ne utlumi. Ja si rada dam teplou veceri, vetsinou polevku a kdyz je doma manzel, tak varime i neco vydatnejsiho, ale k obedu teple jidlo nevyzaduju.
Hanka, Anetka 07
  • 
1.11.2007 0:09:40
Já jsem se na stáži v Rakousku seznámila se skupinou Italů, bydleli se mnou na koleji. Jejich nákupy se z 50% skládaly z ovoce a zeleniny, ostatní bylo pečivo, těstoviny, sýry, ryby, omáčky, octy a oleje s bylinkami a bylinkové směsi. Z těchto "zdravých surovin" dělali takové dobroty, že se všichni ostatní študáci bez ohledu na to, z jakého koutu Evropy,(dokonce i Asie) olizovali až ušima. Jejich schopnost kombinovat suroviny mě fascinovala. Myslím si, že většině kuchařek ve školních jídelnách tato fantazie chybí- ať se to jmenuje jakkoliv cizokrajně, je to většinou jen maso s UHem. Škoda.
Hanka
  • 
31.10.2007 23:51:19
My jsme v Berlíne tu pravou klobásu nemohli objevit :-) Šli jsme podle průvodce, ale to co jsme objevili, nic moc.
Za to nás oba s manželem okouzlila ta sousta restaurací s thajskou, japonskou kuchyní apod.... to v Praze není. Opravdu se těším, že si do Berlína někdy zase na pár dnů zajedeme, vlakem je tam člověk za asi 5 příjemných hodin.
Hanka
  • 
31.10.2007 23:43:01
My jíme docela zdravě, ale také nemám čas. Udělala jsem si proto časem "sbírku" rychlých a zdravých jídel. S internetem je to v dnešní době legrace, takovéhle recepty mám hlavně z internetu. Zvlášt je praktické, že lčověk může recept vyhledat, třeba podle suroviny, kterou má doma, nebo druhu zeleniny, na kterou má chuť. Takže doporučuju podívat se po rychlých, málo pracných a zdravých receptech, opravdu takové jsou a nemusí pak člověk strávit moc času u plotny.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 80 [Dalších 50 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.