Hanka |
• |
31.10.2007 23:37:40
Ale naštve tě, když doma jíte zdravě a děti ve školní jídelně dostanou polívku s glutamanem sodným. A je i v jiných věcech. Je jasné, že když není zakázaný, je používán.
|
Hanka |
• |
31.10.2007 23:32:45
Chtěla jsem napsat horšího ne hrošího :-)
|
Hanka |
• |
31.10.2007 23:32:21
Nepřekvapuje mě, že se jakékoli nugety, párky dělají ze zbytků, a moc to nejíme, ale nikdy jsem neviděla pořad o tom, tak se chci zeptat, z čeho se to tedy sakra dělá ? Jen tuším, že kůže a chrupavky, ještě něco hrošího ?
|
Hanka |
• |
31.10.2007 23:27:57
Ahoj,
já jsem z rodiny, kde milujeme zeleninu a vždycky jsme jedli zdravě. A dostala jsem na to celkem i manžela. Tlakáč také máme rádi. Šetří čas a topivo, takže je i ekologičtější. Proto se chci zeptat, když ta paní dělala v tlakáči v přihrádkách to znamená, že to byly nějaké přihrádky, košíčky a všechno se to zalilo vodou a vařilo dohromady ? Nebo to nebyl náš klasický tlakáč a dělalo se to nějak v páře ? Není mi totiž jasné, jak by to chutnalo, kdyby se vařily brambory, mrkev a další zelenina sice odděleně v přihrádkách, ale v jedné vodě. Jinak opravdu ráda vyskouším. Také jsem u nás v ČR tlakový hrnec spřihrádkami ještě neviděla, tak nevím jestli bych ho sehnala. Ale už dávno jsme v rodině odložili ten starý hliníkový tlakový hrnec a všichni (moje domácnost, rodičů, sestry..) jsme se vybavili novým tlakovým hrncem z nerezu a velice praktickým zavíráním. Vřele doporučuju. |
LU,2děti |
• |
31.10.2007 22:40:03
Řekla bych, že u nás je zakořeněná představa, že je nutné JEDNO teplé jídlo denně. Pokud by byl k obědu celozrný sendvič, kdo by vařil teplou večeři? Matka po celém dni práce? Ano, některé rodiny prožívají "návrat do kuchyně" a rádi společně tráví čas tím, že spolu večer vaří. Ale ve většině domácnostech se ohřeje párek, opeče sekaná,k tomu majonézový trvanlivý salát...A proto musí dítě do školní jídelny na teplý "vydatný"oběd, tatínek si skočí v práci do kantýny a jako správný chlap si dá nějakou flákotu. A maminka? Ta bude celý den držet dietu, zato večer, to si dá do trumpety:-)
A proti tomu by měli bojovat Kluci v akci, Jamie Oliver a klidně kdokoliv další. Mimochodem, Pražandy, už jste byli na obědě v kavárně Imperial u pana Polreicha? Za ty peníze to jídlo stojí! |
madelaine |
31.10.2007 22:10:40
Lu, v Berlíně se zase prodává jako specialita Curry Wurst, což je klobása rozkrájená na několik koleček, politá omáčkou vytvořenou tajným berlínským receptem, k tomu mastné hranolky, strašně nezdravé, ale úžasně dobré :).
|
Taodvedle |
31.10.2007 22:08:05
My taky dame tydne spoustu penez za kvalitni jidlo a jime doma, manzel chodi pred obed vetsinou do restaurace, bohouzel nema vzdy cas tak obcas nejaky ten kebap sni. Rada si odpustim neco jineho ale na kvalitnim jidle setrit nebudu. nakupuji hodne u mistnich farmaru, v supermarketu kupiji nase vetsinou regionalni zeleninu a ovoce, podporuji tim ekologii a nase farmare. Vajicka mi nikde jinde tak nechutnaji jako u nas, ,max. domaci od babicky.
Dnes jsme meli na veceeri celezrnou ryzi s rybou a listovym spenatem, vse bio, a detem to moc chutnalo. Takze si myslim, ze jde o zvyk, kdyz deti budou od malicka nacpavany glutamalem, tak jim zdrava strava tezko bude chutnat. |
madelaine |
31.10.2007 22:04:07
Přesně tak. Sendvič z celozrnného chleba mně připadá jako mnohem zdravější varianta než rozblemcané knedlíky v závodce. Ale tady u nás je silně zakořeněná představa, že v poledne musí být teplé jídlo.
|
Taodvedle |
31.10.2007 21:58:21
taky jsem ty porady sledovala. Mam doma par Jamieho knizek kucharek. Rada obcas od neho neco uvarim.
U nas v obchodech uz se daji koupit i suroviny pod jeho jmenem, mam jeho koreni, testoviny atd. Ale vydelava na tom dost, zavani me to uz dost komerci, neni to co byval driv kdy zacinal. Anglicka strava je hrozna, zazila jsem to taky na vlastni kuzi. Moje deti se nastesti stravuji doma, kde varime jen hotova jidla z kvalitnich surovin ,vzdyt je to zaklad zdravi. |
31.10.2007 21:53:22
Já teda nechápu co je na jáhlách a pohance extrémního? To je snad jen z legrace, ne????!!!!
Pokud to děti nejedly a bylo to hnusné, tak jen proto, že to kuchařky neuměly uvařit, ne z důvodu, že by jáhly a pohanka byly nechutné! Třeba takový špenát, ten milujeme, ale když si vzpomenu na řídkou nechutnou špenátovou vodu ze školní jídelny, tak je mi taky blbě. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.