| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zdravá školní strava

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 80 [Dalších 30 >>]
LU,2děti
  • 
31.10.2007 21:40:17
Jasně to chápu. Já znám kari(vím, že anglicky se to píše curry) jako směs indického koření(kurkuma, bílý pepř a já nevím co ještě). Také vím, že tato směs je v každém kraji jinak namíchaná, takže existuje indické, thajské,... Ale přesně jsem neznala to jídlo, které z toho děláte. Pochopila jsem, že to koření asi samotné ne. Jak ses asi nevšimla, tak holky už mě napsaly, že to je maso na kousky, smetana a to koření. Chtěla jsem tušit, jestli to je spíš zdravé, nebo nezdravé:-)
Nina+2
31.10.2007 20:38:10
Taky jsem zažila anglickou stravu coby Au-pair před skoro 10 lety a byla to fakt hrůza. Děti (6,8,11) do školy nosily sendviče a mrňavou sušenku. K večeři se zásadně dělali špagety z konzervy (chuť i vůně hrozná),občas rybí prsty s hranolky nebo něco obdobného. Mamina s nima byla sama a byla dost zaměstnaná, takže nějakou výživu moc neřešila. Vařilo se zásadně jenom o víkendu a to se stejně upeklo maso a brambory nebo šli někam na večeři (takže pizza). Když jsem jim jednou ve fast foodu koupila hamburgery, nechala jsem jim do toho naložit pořádnou porci zeleniny (dalo se vybrat co a kolik tam toho mají dát). Výsledek byl ten, že děti je doma "rozložily", zeleninu do nejmenších kousků vybraly a snědly jenom housku s masem a majonézou. Tak jsem to vzdala, sama jsem se ale nestravovala o nic líp. Spíš z finančních důvodů jsem se živila hlavně sladkýma tyčinkama, dal se jich v Tescu koupit pytel za pár korun. Ty kila co jsem si dovezla zpátky do Čech jsem shazovala snad rok :-)
Ráchel, 3 děti
  • 
31.10.2007 20:23:46
no, není to sice samozřejmě dokonalé, ale na druhou stranu lepší alespoň jedno pořádné jídlo denně. Nezdá se mi, že by nebyl žádný rozdíl v tom, jestli dítě má hamburger a hranolky 2x denně, nebo jenom jednou...
Baba Jaga
31.10.2007 19:55:10
LU, curry je kari :)
Baba Jaga
31.10.2007 19:53:13
Valdino, tady v USA je to totez. My utratime tydne za jidlo kolem 150 dolaru a z toho je tak 90 jen ovoce a zelenina. Je mnohem drazsi doma varit, nez by bylo dat si u Mekace hranolky a hamburgera {nechodim tam, takze nemam vubec predstavu kolik to stoji, ale hotovky a fast foody se obvykle vejdou do 5 dolaru za osobu a obrovskou porci}. Ale radsi ty penize za to jidlo dame, nechtela bych mit dite tlustouska pijiciho coca colu a sediciho pred televizi :)
Baba Jaga
31.10.2007 19:49:57
Jajo, v Americe se ve fast foodech stravuji spise slabsi socialni skupiny. Ty bohatsi a vzdelanejsi naopak jedi velmi zdrave a nakupuji v Bio obchodech.
Baba Jaga
31.10.2007 19:45:07
Fisperando, nevim jak je to ve skolnich jidelnach dnes, ale ja jeste dnes nejim ryzi, protoze si predstavim ty slepence z jidelny zalite hnedou omackou s kusy tlusteho masa. U nas varili mizerne, vetsinou ta sama omacka, prorostle maso a rozvarena ryze nebo testoviny. A kucharky si pak domu tahaly plne tasky liboveho masicka :) Jedine co bylo dobre byli vdolky nebo sladka jidla, polevky se taky jist nedali. Od nejakych dvanacti jsem to resila tak, ze jsem proste na obedy nechodila a radsi si dala doma chleba se syrem, protoze mama mi odmitala obedy nechat odhlasit i za cenu, ze tam nebudu chodit. Jo a zeleninu jsem tam v zivote nevidela, a k piti vzdycky jen ten nechutnej slazenej caj. Kdyby melo moje dite jist takhle, tak mu radsi budu do skoly davat sandwich se zeleninou a syrem.
31.10.2007 19:39:26
Pokud se děti stravují doma hamburgery a hranolkami, tak to jídlo ve škole bohužel nezachrání. To je pravda, ne "posměšná poznámka". Ale snaha dobrá.
Ráchel, 3 děti
  • 
31.10.2007 18:18:24
sure, I agree!
madelaine
31.10.2007 18:06:07
John Dunford, general secretary of the Association of School and College Leaders, said: "Schools which have marketed their menus have done much better. You have to persuade children that the school food is cool to eat. Going straight to Jamie Oliver recipes without a thorough marketing strategy is bound to reduce numbers. Children are conservative and need convincing."
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 80 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.