| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zdravá školní strava

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 80 [Dalších 20 >>]
  • 
31.10.2007 18:04:49
Nevím, jestli jim chutnají víc. Spíš nejsou zvyklé na nic jiného.
U nás ve škole máme teď zavřenou školní jídelnu kvůlivá rekonstrukci. A jídelníček hranolky, hamburger, smažené kuřecí kousky obstará v pohodě kantýna ve dvou lidech. Takže si rodiče dávejte pozor. Děcka se dají na hranolky s kuřetem nachytat. Škola a ti kdo školy financují budou jedině rádi. Nemuseli by platit kuchařkám.
madelaine
31.10.2007 18:03:06
Nikdo tady nezpochybňuje, že pro děti je lepší zdravé jídlo než fast food.
Ale marketingově to bylo nezdařilé.

Tady taky zajímavý článek:

http://education.guardian.co.uk/schoolmeals/story/0,,2182332,00.html
Lenka Giourga, 2 deti
  • 
31.10.2007 18:02:04
Tento pořad jsem párkrát sledovala tady v Řecku a chtěla bych dodat pár věcí, které v článku chybí. Když jsem byla ještě jako školák pár týdnů na výměnném pobytu v britské škole, tak mě dost šokovaly jejich obědy. Děti mají k obědu fakt samé chipsy, hranolky, pizzy a čokolády. Myslím, že nápad naučit děti jíst zdravé jídlo je fakt super. Celý ten pořad ale není jen o vaření zdravých jídel, je taky o boji Jamieho se zavedeným stylem. Největší problémy měl s kuchařkami, kterým vyhovovalo hodit do friťáku pytel mražených hranolek a pak s dětmi. Přesvědčit je ke změně. Třeba se rozhodl ukázat dětem z čeho se vyrábí jejich oblíbené kuřecí nugety. Když to děti viděly, jaké zbytky jsou v tom umleté, přestaly je jíst. (Já sama jsem do té doby netušila, jaké hnusy do toho cpou.)Zajímavé bylo, že učitelky si pochvalovaly, že po změně jídelníčku jsou i děti pozornější a nejsou agresivní. Na konci vlastně došel Jamie k tomu, že se dá uvařit zdrave jídlo ze zdravých surovin za stejné peníze, jen je na to potřeba víc času a tím pádem by se asi mělo připlácet kuchařkám za dělší pracovní dobu.
Ráchel, 3 děti
  • 
31.10.2007 17:53:28
já teda toho chlapa obdivuju, že se vůbec do něčeho takovýho pustil... kéž by měl tady někdo takovou odvahu a vliv. moc nechápu ty škodlibý poznámky, co se tu objevujou. že to není jednoduchý přeučit děti na zdravý jídlo, když jsou závislý na hranolkách (jo, vážně na tučném nezdravém jídle vzniká závislost), to je snad jasný.


http://www.jamieoliver.com/schooldinners/history
Alicee
31.10.2007 16:43:39
Ten film jsem videla a byla to sila. Jen bych chtela ale trochu to fast food oddemonizovat. Jo, ten chlapik ve filmu silene ztloustl, prestavaly mu fungovat ledviny, jatra...ale on to pojal opravdu extremne. Jedl jenom ty "supersized" porce, takze se prejidal, vubec se nehybal.
Par mesicu po tomhle filmu zkusil neco podobneho jiny chlapik, ovsem s tim rozdilem, ze sice jedl vsechno z MacDonalda, ale nedaval si ty silene XXL porce a pritom denne sportoval. Narozdil od chlapika z filmu, tenhle pan jeste zhubl a byl uplne zdravy.

Nechci se timto zastavat nejak fastfoodu, sama se mu snazim vyhybat jak cert krizi...Jen si nemyslim, ze problem obezity a spatneho zdravi je pouze v tom jak jime. Deti tloustnou nejenom ze hranolku a pizzy, ale z velke casti take proto, ze se vubec nehybou.
31.10.2007 16:33:41
Nedávno jsem četla, že po zavedení jídel tohoto kuchaře přestala třetina dětí chodit ve škole na obědy. Hamburgery jim asi chutnají víc. :-)
Linda
  • 
31.10.2007 16:19:35
Jo, to máš pravdu. Párkrát jsem byla v UK a ta jejich vařená jídla byly vážně blivajzy. Akorát jsem si myslela, že tam mají děti k obědu sendviče. Jako teenager jsem tam byla na studijním pobytu a sendviče k obědu jsme tam nosili všichni. Nic extra to nebylo, ale furt lepší než fast food.
madelaine
31.10.2007 16:10:02
Hm, nedávno jsem někde četla, že tento projekt je totální propadák.
LU,2děti
  • 
31.10.2007 14:52:44
Polévka je zvyklost, to je fakt. Já ji někdy vařím jako hlavní chod (husťačku) s pečivem. ALe máme rádi i vývary se zeleninou. Nemyslím si, že je polévka něco zlého- teda když v ní není kilo párku nebo jíšky. Jsou to přece tekutiny a zelenina. A pokud dítě chodí do jídelny, je lepší víc menších chodů- něco mu třeba nebude chutnat, tak sní aspoň polévku, nebo dezert.
bejbina
31.10.2007 14:37:02
H&M :o)))
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 80 [Dalších 20 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.