| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 189 [Dalších 79 >>]
15.11.2007 23:57:35
Kubulo,
je prokázaný fakt, že muži s větším příjmem a vyšším společenským postavením mají například častější sex a mají více sexuálních partnerek, než looseři.

Jsou pro ženy prostě atraktivnější (stejně jako pro muže jsou atraktivní mladé a hezké ženy).

Je to logické - takový muž zajistí lepší budoucnost případným potomkům. Nejen primárně materiálně - díky vyšší životní úrovni jsou děti bohatších mužů zdravější.

Takhle to je objektivně - a že ty máš jinou životní zkušenost, například spokojeně žiješ s nějakým looserem, nelze zobecnit.

P.S. A Kubulo, to, jak opakovaně, prakticky při každé příležitosti, mluvíš o mindrácích, vypovídá především o tobě. Něco tím na sebe prozrazuješ.
15.11.2007 23:49:43
Kubulo,
ale přiznej, že neznáš příliš mnoho rodin, které živí HLAVNĚ žena.
O ty "domácí" práce se partneři mají dělit ideálně rovným dílem. A zhusta se to tak děje.
Kdežto s materiálním zajištěním rodiny to tak není.

A Kubulo, na té debatě se ženou, která týrala svoje dítě, ses chovala hnusně ty, když jsi ji omlouvala.
A protože mě tady chceš očividně pomlouvat, bude lépe, když svůj chvályhodný slib na mě nereagovat budeš skutečně dodržovat.
(Ono dodržet ji na "té vaší" debatě nebylo tak těžké, když tam nechodím - to vaše kolektivní omlouvání toho, že někdo ubližuje malému dítěti, mě pořádně znechutilo. A to nejsem žádná fajnovka.)
15.11.2007 23:29:20
Tak to je sice poměrně neotřelý stereotyp, nicméně to stereotyp je a pořádný. (..mužům zůstala povinnost být ambiciózní, sportovně zdatní a zdravě agresivní, dále abychom si vydobyli dobré společenské postavení a solidní příjem...)
(Mimochodem od tebe bych ho nečekala.)

To ti jako kdo stanovuje tyto povinnosti? Tvoji známí, rodina, manželka? Ne, je to jen tvoje zažité vidění světa (resp. "povinností muže"), od kterého se neumíš odprostit. A možná je v tom tvoje potřeba vyniknout, aby sis uspokojil pocit, že za něco stojíš.

Pominu-li skutečnost, že toto vidění světa nemá s realitou nemá nic společného, dám ti radu: zkus se toho pohledu na svět zbavit, budeš to mít v životě jednodušší.




15.11.2007 22:27:22
"to jsou hezké teorie a mnoho žen si to takhle namlouvá, jenže ve skutečnosti je prostě atraktivnější muž, který má funkci a prachy." - Bobe, tohle je to, co mi u tebe vadí. Ty jsi JEDEN BOB S JEDNĚMI SUBJEKTIVNÍMI NÁZORY, ale tváříš se, že TY VÍŠ, zatímco ostatní si různé věci NAMLOUVAJÍ. Kde se v tobě bere takováhle arogance? Nutí mě to přemýšlet o tom, V ČEM PROBOHA je ten tvůj příšernej mindrák, že máš potřebu se takhle chovat.
15.11.2007 22:19:23
Bobe, ne, nechci říct, že ten, kdo říká, že by se tím směrem nemělo jít, jsi ty.

A není pravda, že se žádné povinnosti nepřesunuly z mužů na ženy - já neznám moc rodin, kde "živí" výhradně chlap. Většina rodin pokud vím druhý příjem nutně potřebuje. Čili podle mě se z chlapů na ženský částečně přesunula povinnost živit rodinu.

Jo, říkala jsem U NÁS NA DISKUSI, že už na tebe nebudu reagovat, protože ses tam choval hnusně. Pokud se pamatuju, tak jsem to dodržela. (Ale možná to rozšířím i na ostatní diskuse, protože už zase slyším ten tvůj oblíbený překrucovací podtón... a to mě neba.)
15.11.2007 21:45:53
Bobe, prosím, přečti si to znovu!!! Nina nemá žádné nároky a ze závěru jasně vyplývá, že svého manžela chápe a rozumí mu... mluví tu hlavně o svých pocitech, ale myslím, že jejich plnění si na manželovi nenárokovala...
madelaine
15.11.2007 16:23:55
Bobe,

"Co tedy vlastně považujete za důležitější?"

Těžko mluvit za všechny ženy, ale myslím, že nejlíp by se to dalo vystihnout slovem ROVNOVÁHA :).
15.11.2007 15:35:47
Jeno,
to je ovšem "argument", přes který nejede vlak.
Dřív chlapi na mateřskou nechodili a ženy říkaly - co oni o tom můžou vědět.
Teď na ni chlapi chodí a ženy tvrdí - no jo, jenže ta chlapská mateřská je jen taková hra.
15.11.2007 15:19:21
Pro mě je atraktivní chlap, kterej má podobný hodnoty a rád tráví čas se mnou a dětma.
Za prachy bych to nevyměnila.

Co se týká vystřídání n meteřský - znám chlapa, kterej chtěl manželce dokázat, že mateřská je flákárna, tak se domluvili, že ona půjde do práce. Jenže on ten výsledek nejde stejně srovnávat - ona s dětma prošla třeba období, kdy ona celej den a noc kojila nebo utěšovala uřvaný mimino a do toho se snažila zabavit dvouletý dítko jinak než televizí a večer doobstarávala domácnost... on pak dával do školky do oběda jedno tříletý dítě a do 17ti hod pětiletý a večer jim pustil tu pohádku. A zatimco jeho žena dál obstarávala domácnost, tak ji od počítače poučoval jaká je ta mateřská pohoda...
Katka,kluci 5 a 8
  • 
15.11.2007 15:00:06
Good luck :)
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 189 [Dalších 79 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.