| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 189 [Dalších 39 >>]
15.11.2007 10:30:57
Katko,
taky mám obě role vyzkoušené, i když rozhodně ne tak důkladně jako ty. To připouštím.

Úklid domácnosti je prostinká rutina, vaření vysloveně zábava, praní už neexistuje, žehlení je relax... a hrát si s dětmi a vymýšlet pro ně zábavy je to nejlepší na světě!

Pokud jsem na nějakou "tradiční ženskou povinnost" zapomněl, napiš.

Práci mám sice skvělou, ale narozdíl od jmenovaných věcí vyčerpat umí, to zas jo.
Markéta, syn 5 l.
  • 
15.11.2007 10:25:45
Bobe, ale jak po kterém chlapovi a jak která žena, ne? Poměr mých kamarádek, které to po chlapovi chtějí a nechtějí je tak 1:1. A touha těch, které chtějí, aby muž dělal kariéru, je většinou nereálná - tak 70 tisíc plat a ve čtyři odpoledne doma.
15.11.2007 10:23:00
Kubulo,
nechceš snad říct, že to jsem já, kdo říká, že "je to příliš těžké a proto by se tímhle směrem vůbec nemělo jít".
Protože já říkám pravý opak - a ty to víš.
Já jsem na to naopak hrdý.

A asi jsi mě úplně nepochopila - z žen na muže se skutečně povinnosti přesunuly - kdežto z mužů na ženy ne. Chlapům všechny dosavadní zůstaly. A asi nebudeš tvrdit, že dřív chlapi nedělali nic.

P.S. Nedušovala ses před časem, že se se mnou nebavíš? Co ta změna?
15.11.2007 10:16:37
Katko,
v tom se lišíme. Správná samička jsem patrně já. Narozdíl od tebe dobu, kterou můžu strávit se svými dětmi, nenazývám "pakárnou otravnou".
15.11.2007 10:15:01
Sylvie,
nejde o to, že by žena zůstávala doma.

Ale po chlapovi se požaduje (společnost, jeho žena), aby dělal kariéru. Ten ji prostě dělat MUSÍ.

Zatímco po ženě to nikdo nechce (ani společnost, ani její manžel). Ale ani jí nikdo nebrání. Ta ji dělat MŮŽE.

A to je rozdíl.
15.11.2007 10:11:53
Nikolo,
a kdo si tady stěžuje? Výslovně píšu, že si nestěžuju a že mě to baví.

Naopak si všimni, že tady na Rodině (i v reálném světě) si spousta žen stěžuje, že ten jejich chlap vydělává málo a proto se musej uskrovnit.

Málokterá řekne, že jejich rodina se musí uskrovnit, protože ONY vydělávaj málo.

Prostě odpovědnost za živení rodiny je z větší části na chlapovi.
Markéta, syn 5 l.
  • 
15.11.2007 9:57:30
Ha ha, zrovna u mě byla na návštěve velmi čerstvě těhotná kamarádka a prohlížely jsme si knížku Zázrak života s těmito fotografiemi (já jsem v tom těhotná ležela dost často). Upřímně - tak pětitýdenní mimino opravdu vypadá dost otřesně, naštěstí se z toho dost rychle vylíže. Ta knížka je krásná.
Nikola
  • 
15.11.2007 9:39:24
Hele, prumerny plat je 20 tis. hrubeho. Kolik chlapu prinese domu 40tis.hrubeho, tak aby zena mohla delat podle tebe "sve povinnosti" v domacnosti jen sama? Myslim, ze jich je takovych malo a tak zena chodi do prace, tudiz se musi i na domacnosti a vychove a obstaravani deti podilet chlap. City at projevuje kazdy jak chce. Kdo je parez je parez, i kdyby se snazil sebevic. Mam opravdu nejradeji, kdyz si chlapi stezujou, ze musi doma taky prilozit ruku k dilu. Tak budte takovi frajeri a vydelavejte tolik, aby zenska mohla zustat doma a obskakovat Vas, spolecne deti a spolecnou domacnost. Vis doba se jaksi zmenila a i od zeny se ceka v praci, ze bude uspesna atd. a navic skvela matka, hospodyne a milenka. Tak to mili panove "prd a pajz", aby zenusky makaly stejne jako vy (ano, opravdu si v praci nelakuji nehty 8 hodin jak si asi nekteri muzi mysli) a mely jeste na starost celou domacnost a deti. Kazdy je jen clovek a at si hezky povinnosti rozdeli.
15.11.2007 9:28:38
Přitom ovšem mužům zůstala povinnost být ambiciózní, sportovně zdatní a zdravě agresivní, dále abychom si vydobyli dobré společenské postavení a solidní příjem, protože jsme to zpravidla my, kdo odpovídá za životní úroveň rodiny. Což se od žen takto bezpodmínečně nepožaduje.

Co to? A já až doteď byla přesvědčená, že po ženách se tak nějak "požaduje", aby byly jako z katalogu - štíhlé, svěží, sexy... s čímž souvisí i sportovní zdatnost, naštěstí přibývá fitek s hlídáním dětí (i když já sama absolvovala několik různých cvičení specialně připravované pro cvičení s kojencem v náručí, taky se to dá), domácnost, kde by měl muž tak solidní příjem, že by zajistil běžný standard a žena nemusela chodit do zaměstnání, osobně znám jenom jednu - zato mám hned několik kamarádek, které musely z finančních důvodů pracovat, i když by radši pečovaly o domácnost (jasně, o těch, co pracují dobrovolně, nemluvím, je to jejich volba zpravidla bez ohledu na příjem partnera) - pracující oba rodiče je u nás většinový model a neříkej, že je to pro ženy nějaká novinka :o))) A ta ambicioznost a zdravá agresivita s tím vším taky souvisí ;o)

------------------------
Katka,kluci 5 a 8
  • 
15.11.2007 9:12:54
Taky mě méně unavuje "mužská role". A Bobe,zrovna u nás je to tak, že o něco větší podíl financí do domácnosti zajistím já.Stojí mě to hodně času a námahy ale s dětmi doma bych nezůstala ANI NÁHODOU - to říkám zcela upřímně. Takovou pakárnu otravnou,jako na MD,bych už nechtěla zažít.Holt asi nejsem ta správná samička...To je jedno. Jinak by sis opravdu pěkně popovídal s mým mužem - na zmíněné téma "kdo to má horší - ženy nebo muži" dokážeme vést u sedmičky vína hodinové debaty :)
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 189 [Dalších 39 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.