| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 189 [Dalších 159 >>]
17.11.2007 21:33:13
:O)) Aha, Ivule, na to mame ty "adrenalinove sporty" ne?
17.11.2007 21:24:27
kubulo,
jo, my jsme to prezili, vsak tech alternativnich planu taky bylo vic. Akorat to bylo v cizine, tudiz jsme byli ruzne limitovani - visama, pracovnima povolenima na to konkretni misto a tak. Jen si rikam, ze pokud nekdo pracuje s tim klidem ve svem vedomi, ze se bez jeho prijmu nic zasadniho v rodine nezmeni, tak je to vetsi pohoda, nez kdyz nekdo sam zivi rodinu a navic se firma potyka s problemy a aletrnatvnni plan B znamena treba i o hodne mensi prijem a tak.
17.11.2007 21:23:07
No Monty,

to co popisuješ může zdánlivě znít jako parádní MD.. Ale opravdu jen zdánlivě nebo možná jak pro kterou náturu..

Mám muže, který dokáže velmi dobře zabezpečit rodinu. Mám paní na úklid a žehlení. Mám prima holčinu (ehm, mladou paní) na hlídání. Mám babičku (byť mimopražskou), kterou vnučka miluje a která vnučku od mimina velmi ráda a ochotně pohlídá. První rok na MD jsem dokonce měla pár nenáročných pracovních projektíků pro celkové rozptýlení :).

Mohla jsem si na MD spokojeně válet šunky, nemít žádnou honičku, chodit pravidelně do fitka, být odpočatá, navštěvovat výstavy a já nevím co dalšího jsi jmenovala a "pro radost" dělat nějakou drobnou profesní prácičku.. Ale spokojená jsem u toho nebyla.

Mně tam ke štěstí chyběl ten "challenge". Tak jsem se v jednom roce dítě vrhla do práce pořádně, začala jsem být krutě nevyspalá (pracovala jsem hlavně po večerech, když dítě usnulo), přestala jsem chodit do fitka (ač nerada, ale prostě nebyl čas), rezignovala na chození ke kadeřnici, na solárko, na kosmetiku a jediné co jsem dělala bylo, že jsem se starala o dítě + občas o manžela (nikoli ve smyslu uvařit, uklidit...:)))))))) a pracovala. A hele, ze mně byl najednou náramně spokojený člověk.

Každý má holt ten svůj koláč štěstí poskládaný jinak.

17.11.2007 21:06:22
Zasjaj, já tu rodinu víceméně "živím" s přestávkama šest let. Uznávám, že je blbý přijít o práci, se kterou člověk počítal, ale zároveň myslím, že je trochu chyba nemít nějakej plán B pro tyhle případy. Já se teď možností, že bych přišla o zaměstnání, nijak nestresuju, protože vím (do tý míry, jak je možný takovou věc vědět), že jsme spokojený jak já, tak klienti. Na druhou stranu ale přesně vím, co bych dělala, kdyby ta práce najednou skončila. Jasně že bych měla nějakej propad v příjmu, aspoň měsíc dva. Ale vyhrabat se z toho dá, nakonec vy jste se z toho určitě taky vyhrabali, ne? Jen myslím, že kdybyste na tuhle eventualitu pomysleli dřív, možná by to hrabání šlo trochu líp nebo trochu rychlejc, a bez takových nervů.
17.11.2007 20:23:33
Jeno,
nekde jsem cetla, ze nejstastnejsi zeny jsou pracujici na castecny uvazek. Maji primerene casu na deti i na seberealizaci.

Ale vis, co me k tomu napada!? Ze dalsi duvod je, ze NEMAJI STRES uziveni rodiny - z toho, ze pracuji na castecny uvazek, vyplyva, ze prijem je pouze doplnenim rodinneheo rozpoctu, takze ty nervy, co si jen pocneme, kdybych prisla o praci, odpadaji. A to je, ver mi, velmi podtstana cast toho pocitu stesti, ktery clovek ma, kdyz se muze hezky venovat zajimave a podnetne praci i vlastnim detem.

Ja jsem bohuzel byla v situaci, kdy na mem prijmu zavisela moje rodina, muj muz sepisujici doktorat i moje dite a navic, jelikoz jsme se rozhodli, ze i dalsich par let chceme zit v te zemi, v ktere jsme zrovna zili, ze nesmim prijit o tohle konkretni misto a jit si hledat jine, jelikoz tim bychom vsichni ztratili visa. To je proste ta zodpovednost predatora hajiciho teritorium.

17.11.2007 19:56:05
Ja nechci vubec zpochybnovat narocnost prace doma, jen to, ze oproti praci "ve svete"
za prve: neni vystavena konkurenci (na trhu prace nebo v souboji o zakazniky), cili nepodleha zadnym vnejsim meritkum
za druhe: na praci doma neni nutna zadna kvalifikace, specificky talnet nebo dlouhodoba zkusenost

i v prirode postavit hnizdo, snest vejce a cvrlikat kolem mladat je naprosto instinktivni chovani a kdo ho neprojevuje, je psychopat. Nevynaset bobecky z hnizda nebo z nej bezmocna ptacata dokone vystrkovat, to je patologicke chovani a v lidske spolecnosti na takoveho cloveka prileti socialka. Ale sehnat dostatek potravy, aby smecka pres zimu nechcipla hlady, to je sice taky vrozeny instinkt, ale podleha soutezi s ostatnimi "predatory" a casto se prave v prirode stava, ze se to nepodari. V nasi spolecnosti uz sice nebojujeme o hole preziti, jako snezni lepardi, ale pokud je zivitel rodiny dlouhodobe bez prace nebo na velmi nizkem ci minimalnim prijmu, tak ... no blby.

Jak jsi nekde rikala, ze jsi chtela zalozit skolu a vlastne kvuli detem nemohla. Vis, ja zase chtela pracovat na urcitem projektu a podala si grant a ten jsem nedostala. Tvuj muz grant dostal, ale ono to jaksi neni samozrejme, ze ten predator v souboji o korist uspeje. Tvuj manzel uspel, ja neuspela. A nemam se na co vymlouvat jedine na to, ze jsem spatnej lovec.

Znas nekoho, kdo by neuspel v praci doma? Jo, muj svagr ma furt reci, ze tam ci onde deti nezdravi nebo maji doma bordel. Ale co je mu do toho, tak to tem lidem vyhovuje. A ze by nekdo opustil vlastni zenu a odesel za jinou kvuli tomu, ze je vecne pripalena omacka, to jsem tedy taky jeste neslysela. Ale to, ze pracoviste nedostalo grant a muj muz byl zcela neplanovane bez prijmu, to se stalo zrovna mne!
17.11.2007 19:31:34
Jo Jeno, ja to v podstate taky tak citim a vazim si naseho udrzbare v praci naprosto stejne jako myho sefa, protoze spravit takovej stroj, to je vec, ja to teda nedokazu, tu mikinu bych taky neupletla ... ale nejak to kolem sebe moc nevidim, ze by to vetsina lidi tak vnimala. Na nekolika pracovistich, kde jsem delala, nektery lidi ani nezavadili pohledem nejen o pani uklizecku, ale proste o vsechny, kdo byli v hierarchii jen o stupen niz. Nekdy se tomu az musim smat, stacilo by, aby jim cihla spadla na hlavu, a takova pani uklizecka jim bude trikrat denne utirat zadek ;o) a jeste ji za to budou vdecni.

jeste jsem neco pripsala k tve odpovedi na jinem miste.....
17.11.2007 18:23:47
Zasjaj, tak moc rozdílná asi přímo ta úroveň práce neni, ale jen neoficiálně... oficiálně vlastně dělám něco jinýho, než co dělám v reálu (protože některý zákony u nás fungujou jen teoreticky) a nevydělávám ani polovinu toho co manžel.
Takže kdyby měl nějaký komplexy a chtěl mi to předhazovat, tak má příležitost. Naštěstí je to člověk, kterej když bude vyprávět kamarádům co dělám, tak ho ani nenapadne hrát si na geroje a shazovat ženu s tim, že má doma diagnózu učitelka, ale bude jim zaujatě vykládat o tom jak fungujem, že nikdo nebrzdí nadaný děti, že nemáme tabuli a učebnice, ale obsáhlou knihovnu a nonstop přístup na internet, že všechny ročníky spolupracujou na projektech a tak podobně.
Ale stejně dobře dokáže ocenit kamaráda, kterej je výbornej truhlář, nebo kamarádku švadlenu, když se její muž zmíní, že např. "tuhle supertelou mikinu mám od Ivči". Prostě je to něco co neumí každej, tak si to zaslouží ocenit.
Božetěcha
17.11.2007 16:24:09
Ano, už to tu proběhlo, taky mám pocit, že jsem článek psala sama. První i druhé (ještě asi tak měsíc bude probíhat) těhotenství stejné. Jediné, co momentálně mého muže zajímá, je, jak se bude prcek jmenovat, protože se na jménu pro kluka, a kluk to na 99% zase bude, nemůžeme shodnout.
Ale Tobě moc blahopřeji, že to s Tvým partnerem takhle dopadlo. Nevím, jestli bych na sebe takové riziko vzala. Aspoň je to happy end :o).
17.11.2007 15:45:37
Jeno,
mne tenkrat taky vubec nevadilo, ze si plete ny a icity. Jenze jemu jo. Ja jsem odpovidala na to, co se tu resilo, zda muz musi delat karieru a a nekdo napsal, ze takovej chlap to bude vetsinou chtit i po ty holce.

Spoluzacka z lidovky or dotahla na virtuosku a vzala si vehlasneho dirigenta. Docela si dovedu predstavit, ze dal prednost solistce pred nejakou bezejmenou holkou ctvrtou zprava v druhejch houslich. A uz vubec mi pripada nepravdepodobny, ze by si vzal puvabnou pokladni z Tesca nebo prave treba mne!!! :O) Nerikam, ze se to nedeje, ale vrana k vrane ve vetsine pripadu seda.

jeno ja chapu, ze kazdej jste s muzem v jinym oboru, ale z toho, co jsem od tebe cetla, nejste na nijak zasadne rozdilne urovni, jako ja bych byla v partnerstvi s vehlasnym dirigentem. Vis co myslim.nerikam, ze by to bylo nemozne, ale nejak se to nestava ..
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 189 [Dalších 159 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.