| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 189 [Dalších 129 >>]
Katka kluci 5 a 8
  • 
16.11.2007 18:43:18
Monty,ujiš´tuji tě,že se v praci flákam zcela výjimečně.Většinou přijedu domů večer a značně urvaná.nevím,dle čeho jsi usoudila,že komu se nechce být ženou v domácnosti,ten se v práci fláká.Mě prostě moje práce baví a chci jí dělat dobře.Nechci být žena v domácnosti.Je v tom nějaký zásadní problém?Upřímně:od tebe bych čekala pro toto víc pochopení....
LU,2děti
  • 
16.11.2007 14:49:27
Asi ta správná samička jsem já. Prostě mě baví být s dětmi doma- pravda mám spoustu aktivit, diář na příští týden mám plný:-) Manžel si mě váží za to , jak vychovávám děti. Prý by se z té zodpovědnosti zbláznil- já to na rozdíl od něj neřeším. On má doma oázu klidu a na druhou stranu mi to vrací častými "exkurzemi" do společnosti (např.zítra jedeme bez dětí na lyže)Myslím, že nejsem domácí slepice- pracuji na sobě, nejen abych dobře vypadala, ale abych byla vzdělaná a měla rozhled, neztrácela vtip. Dělám vše pro to, abych se cítila šťastná a z mého pohledu jsem "winner"- mám vše, co považuji za důležité(sebevědomého chlapa, šťastné děti, hezký domov, spoustu vlastních zájmů a aktivit). Zaměstnání by mě omezovalo mnohem víc, než péče o děti. Doma můžu uklízet- když chci!Můžu pít kafe- když chci! A na nicnedělání se taky čas najde. co neudělám, buď udělá syn nebo manžel, nebo já druhý den a nebo se to nepos...A k tomu mám úžasnou zpětnou vazbu ve štastné rodině.
A diskutovat o tom , jestli to mají horší ženy nebo muži je stejné, jako diskutovat o tom, který mozek je lepší. Každá role je zkrátka jiná. A pokud se ve vztahu otevřeně komunikuje, dá se většinou dojít kompromisu. A nebo jít každý jinou cestou:-)Pro mě neexistuje pocit se pro něco proti své vůli obětovat, taková subka zase nejsem:-)
Nina
  • 
16.11.2007 13:38:57
Ahoj Blanko,
to je dobře, že tě článek potěšil a hlavně uklidnil, že v tom nejsi sama. Svoje těhulkovství si krásně užívej a nad chováním své drahé polovičky přivři oko a ber ho s úsměvem, on se z něj časem vyklube prima táta - a to je opravdu to nejduležitější. I vám přeji krásné a za rok ještě krásnější Vánoce!
Nina
16.11.2007 12:21:46
Bobe,
nejde o to, co za ně považuju já - vycházím z tvé debaty s Kubulou, nikoli z reality. :o)
Jsem teď u strašně pomalýho počítače, takže nechci listovat - jak to tam bylo, úspěšnost, přitažlivost, dokonalá milenka?
Úspěšná se sama necítím. Jsem hrdá na to, že jsem soběstačná, ale úspěch si ve svý profesi představuju jinak. Pro mne by jednoznačný měřítko úspěchu v profesi bylo NEMUSET PSÁT NA KŠEFT. Z toho důvodu jsem napsala, že podle těchto měřítek jsem loser. Byť jsou to spíš MOJE měřítka než tvoje, která neznám. :o)
16.11.2007 12:21:35
Bobe, já přece neříkám, že říkáš, že ten systém neexistuje. Tohle už je dada :-DDDDDDDDDDDDDDD.

Jo, podle mě je špatnej, protože většina účastníků se v něm cítí špatně. Myslím, že jsem nikdy neslibovala, že o špatných věcech nebudu říkat, že jsou špatný :-O.

Sorry, musím pryč. Dočtu vás večer.
16.11.2007 12:19:01
Kubulo,
a já zas neříkám, že ty říkáš, že ten systém neexistuje. Nepodsouvej.

Říkám že do něčeho, co je objektivní fakt, vnášíš hodnotící měřítka špatný/správný.

Což potvrzuješ.
16.11.2007 12:17:06
Bobe,
no vidíš a mně se třeba Brad Pitt nelíbí. :o)
Resp. takhle - je to hezký chlap, ale pro mne není sexy.
Pro mne byl třeba strašně sexy Al Pacino v Ďáblově advokátovi. :o)))
16.11.2007 12:16:37
To je přesně ono, Monty, já jsem asi "winner" a je mi to taky jedno. Kdybych byla loser, bylo by mi to taky fuk. Podle mě jde o to, nenechat si diktovat sebehodnocení zvenčí, podle kritérií někoho jinýho (pokud mám sama jiný kritéria).
16.11.2007 12:14:50
Monty,
zajímavé - a co vlastně považuješ za "Bobova měřítka"?
16.11.2007 12:14:35
Nevím, jestli je podle tebe ten systém správný, k tomu ses nikdy nevyjadřoval (nebo jsem to nečetla). Ale spíš mám dojem, že ti vyhovujou výhody, který ti dává (viz "je to továrna na frustraci, ale jen pro losery" - tím asi myslíš, že když je frustrovanej loser, je to ok, ne? zatímco pokud ty jsi winner a frustrovanej nejsi, je to ok?)

Já přece NEŘÍKÁM, že ten systém neexistuje, říkám, že existujou alternativy. Proč do toho taháš mou schopnost abstrakce, je mi celkem záhadou.

Jo, můžu s tím nesouhlasit, a taky s tím můžu aktivně něco málo dělat. Tak to dělám.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 189 [Dalších 129 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.