| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 189 [Dalších 99 >>]
16.11.2007 11:06:00
Jj:-D. Mému manželovi umřela máma, když mu bylo devět, a soběstačný je dokonale, takže to taky zapadá:-). Ale vím i o případech, kdy maminka pečovala, ale pokud to nebyl úplný zabedněnec a manželka mu to dostatečně jasně a razantně vysvětlila, tak taky začal spolupracovat (a dneska mu přijde divnej ten původní model).
16.11.2007 11:04:12
No ono je těch nepoužitelnejch možná opravdu hodně, ale já mám takovou teorii: proč spousta ženskejch dělá služky? Protože maj pocit, že to "jinak prostě nejde", protože "ten jejich" prostě na nic nešáhne apod. Jinými slovy že kdyby služky nedělaly, tak jim to "neprojde". No a podle mě když dáš chlapovi dostatečně jasně najevo, že mu něco "taky neprojde", je šance, že se podle toho začne chovat. Pokud jsi to zkoušela a nevyšlo to, může to být myslím taky tím, že ti tvoji jelimani bohužel věděli, že pro svoje zcestné pojetí najdou v okolí vždycky víc podpory než ty pro to své rovnoprávné. Čili jsme asi v nějakém přelomovém období, kdy nastavujeme atmosféru pro to, jak to tady bude za deset dvacet let. Pokud předpokládáme, že i chlapi chtěj radši žít ve vztahu než mimo něj, tak v okamžiku, kdy bude aktutní nedostatek "pečovatelek", budou si asi muset zvyknout na jinou odrůdu ženských a přizpůsobit se, řekla bych. Hodně se snažím, aby moji synové brali takovou věc jako samozřejmost, víc v tuhle chvíli asi udělat nemůžu. Jo a ještě mohutně propaguju rovnoprávná manželství, čímž k tomu taky doufám přispět :-D.


16.11.2007 11:02:24
docela zajímavá věc...
z toho modelového vzorku, který jsem popisovala, ti tři chlapi měli všichni matky. A všechny ty matky byly zvyklý se o ně starat. Ten poslední měl matku v tomto smyslu "nefunkční" a v době, kdy jsme se poznali, už ani nebyla naživu.

Takže je docela dobře možný, že muži vychovaný podobným způsobem prostě díky té výchově očekávají, že se o ně budou starat i manželky, že to je nějaká ženská povinnost nebo poslání, protože jejich maminky to přece taky dělají a jak rády.

Z čehož mi vyplývá, že můj syn by měl v tomto ohledu být ideální partner, protože ten mne s prachovkou nebo vysavačem v životě neviděl. :o)))
16.11.2007 10:52:37
Kubulo,
no jo, ale kolik jich je?
Pokud si dobře pamatuju, bydlela jsem se 4 chlapama a jen JEDEN Z NICH se choval - dle mého názoru - normálně.
Kupodivu ten, který by si to "mohl dovolit", tím myslím "degradovat" ženskou na uklízecí stroj, protože je to chlap, který nemá ve šrajtofli nikdy míň než čtyřicet tisíc.
Ti tři první v pořadí se nechali naprosto bez mrknutí oka živit a ještě se děsně divili, že se s radostí nevrhám na vysavač.
Buď je těch prvních víc, nebo jsem prostě měla smůlu. :o)
16.11.2007 10:48:12
Určitě. Mmch myslím, že tohle je řešení - najít si chlapa, který má tenhle přístup, a exemplářům, které popisuješ výš, se zdaleka vyhnout. Když to takhle udělá většina ženských, věřím, že se to pohne:-).
16.11.2007 10:36:53
Já jsem těhotenství prožívala úplně jinak. Věděla jsem, že ani po desetiletém vztahu můj přítel děti nechce a pořídila jsem si ho i s rizikem toho, že zůstaneme s mimi sami. Na začátku těhotenství ho rázně odmítal a dost jsme se kvůli tomu i hádali, ale já si ho chtěla každopádně nechat. Časem se zvolna smiřoval s nastávajícím otcovstvím - po třech měsících jsme to řekli rodičům a kamarádům, v práci to oznámil až skoro před porodem. O výbavičku se nijak nezajímal ani žádné zvláštní úlevy (nákupy, úklid...) jsem se nedočkala. Ke konci těhotenství se ale začal měnit. Měla jsem zdrav.problémy a on se mnou téměř ob den jezdil do nemocnice na kontroly, hlídal, abych se šetřila, hrabal stále sníh, abychom mohli případně kdykoli odjet k lékaři... Chvílemi jsem přemýšlela, jestli je to stále ten zarputilý starý mládenec, který se mnou léta žil. Po mém vyvolávaném předčasném porodu se pak proměnil úplně. Malou naprosto zbožňuje a je to zkrátka jiný člověk. Není asi třeba dodávat, že je to změna k tomu nejlepšímu, co jsem si mohla přát.
Proto bych moc nedala na to, jak by se měl budoucí tatínek chovat dle příruček a snad i pocitů bud.maminky (s tou cloumají i hormony) v těhotenství, ale vyčkala bych hlavně na to, jaký bude mít vztah k dítku po narození, protože tatínkové si ho, myslím, vytvářejí později až toto pouto je nějak víc skutečné. Pokud si ani po narození miminka cestu k němu nenajde, je to až potom opravdu problém! Těhotenství si zkrátka užijte hlavně sama a muže berte s rezervou!
16.11.2007 10:35:12
Upřímně řečeno, po zkušenostech s několika "soužitími" jsem stále ještě nepochopila jednu věc.
Kromě posledního případu VŠICHNI chlapi, se kterými jsem nějaký čas sdílela společnou domácnost předpokládali, že budu pracovat stejně či více (spíš více) než oni, vydělávat víc peněz, ale po skončení práce budu relaxovat s hadrem na nádobí nebo na podlahu. Logické a podle mne přirozené řešení - nechci to dělat ani já ani ty, vezmeme si paní na úklid bylo odmítnuto slovy: "Nechci cizí lidi v bytě."
Tudíž jsem je musela informovat o tom, že tím pádem si tyhle záležitosti MUSÍ obstarávat sami, protože já to zkrátka za relax nepovažuju a dělat to nebudu.
VŽDYCKY to byl problém.
Teď mám vztah s chlapem, který vydělává mnohonásobně víc než já a v životě jsem od něj neslyšela něco o "ženských pracech", "ženských povinnostech", prostě normálně a automaticky uklízí, myje nádobí atd. atd.
Poprvé v životě mi nepřijde divné uklízet, protože to po mně nikdo nevyžaduje jako mou POVINNOST, prostě to bere jako samozřejmé, že když v nějakém bytě žijí dva lidé, tak si tam uklízí a starají se o to, aby jim tam bylo hezky.
Dělám to dokonce i ráda, protože to nechápu jako PRÁCI.
Takže ono je to taky hodně o přístupu.
16.11.2007 10:25:08
Monty, myslím, že v tom mačkání čudlíků na pračce ta náročnost fakt nespočívá. Ale o tom jsme se přece bavily už mockrát, já myslím, že je to spíš v tom, dělat milion různých "blbých" mechanických maličkostí a nemoct vypnout ani si to něčím zásadně zpestřit :-). Dokolečka dokola děti domů, odpadky ven a tak :-D.
16.11.2007 10:15:19
Zajímavé, mne ta "ženská" role přijde daleko snazší. :o)
Ne že by mne víc BAVILA, to ani náhodou, ale proti té mužské je to úžasný relax. :o)

Je vidět, že se dneska lidi v práci moc nepředřou, když je pro ně těžší naházet prádlo do pračky a zapnout mikrovlnku. :o)))
  • 
16.11.2007 10:05:55
Ahoj Nino,napíšu jen krátce.Čekala jsem přes půl článku,jak to dopadne.Kdybych nevěděla,že jsem něco takového nepsala,myslela bych si,že to je můj článek.Sice jsem ještě neporodila,mám před sebou ještě půl roku,ale na 99%to bude taky takhle vypadat i u nás.Musela jsem se smát,měla jsem z toho vždycky smutno,ale teď jakmile se zase něco podobného přihodí,určitě si na tebe vzpomenu a zasměju se tomu.Přeju hodně štěstíčka s tvýma ratolestma a krásný Vánoce.Ahoj Blanka
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 189 [Dalších 99 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.