| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše děti jsou pod vlivem. Pod vlivem reklamy.

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 71 [Dalších 11 >>]
MSteflova
20.11.2007 18:30:34
Mylado, už nech ten pravopys bít, opravdu mně s tým deptáš :-D
20.11.2007 18:03:54
Mimochodem, náhodou jsem toho koníka shlédla v hračkářství - je to pěkná obluda. Taky se tam vyskytli lidé (který dle mého naprosto nezáleží na penězích) a bez špetky vkusu, kteří tu obludu koupili.
S cenou hraček z reklamy máš pravdu - všichni víme, co reklama v TV stojí - a kdo to asi zaplatí?!
Sova
  • 
20.11.2007 18:01:17
Tak treba kdyz zacne mala zpivat "nam nam Bobik" a v potravinach smejdi u regalu a hleda Bobiky, nebo pejska a kocicku z Tvarohacku uz ma s reklamou spojene taky docela dobre.
Tvarohacky jsme jedli i pred reklamou, tam by me to az tak nezasahlo, ale zrovna z Bobika nadsena nejsem. Tedy mozna je to iracionalni, ale nechci ji je kupovat a reklama mi vadi a ucinek prokazatelne ma. A vysvetlujte to porad dokola, to proste otravi kazdy nakup, kolem mlecnych vyrobku se prochazi vzdycky.

A ted pred vanocema se to akorat vyhrocuje, dikybohu, ze na reklamy na hracky zatim nereaguje, taky do hrackaren s ni moc nechodim, nechci trapit ani sebe ani ji :-).

To jsou pekne kecy, ze reklama pred vecernickem neni zacilena na deti, to cileni je snad dano implicitne tim, kdo dany porad sleduje. A vzhledem k nepravidelnosti vysilani nedokazeme zapnout televizi tak, abychom se reklame tesne pred nebo tesne po vyhnuli.


20.11.2007 17:55:01
Už mě taky napadlo, napsat do CT kvůli reklame. Teď už je jí i před obyč. Večerníčkem kvanta. Ale ještě víc než reklama v TV mě dorazili vitamínové tablety pro děti se Shrekem a Spidermanem. Sotva školní děti pak přesvědčují rodiče, že chtějí k Vánocům vitamíny, přitom ani netuší co to je.
Kateřina, 2 děti 5 a 6 let
  • 
20.11.2007 17:50:04
Máte úplnou pravdu, taky mi to hrozně vadí. Zároveň nechci kvůli tomu Večerníček zakazovat, ale fakt mě rozčiluje, když dají v televizi v době před Vánocemi kolem Večerníčku nejen reklamu cílenou na děti, ale dokonce na malé děti v předškolním a nižším školním věku, které se tím ovlivnit dají.
20.11.2007 17:19:36
Milado,

shoda podmětu s přísudkem se ve 4. třídě sice učí, ale my už jsme všichni (beru to tak, že sem zabrousí i nějaký ten muž..) o pěkných pár let starší, takže by bylo dobré brát věci trochu s nadhledem a prodiskutovat spíš obsah článku, než stále dokola omílat chybku v jeho formě, ne?:-)

Čímž nikomu neberu právo na vyjádření se..ale mám pocit, že se jedná o žabomyší spor.
Rani
20.11.2007 16:47:22
A proč na Rodinu lezeš, když má tak špatnou "výkladní skříň" a tak zlé korektory???? :)))Že by vliv nějaké reklamy. :))))
Jane
  • 
20.11.2007 16:45:16
Já bych se bez reklamy cílené na děti docela dost dobře obešla. Ale na druhou stranu si nemyslím že každá reklama lže! Proboha zase to tolik nehroťte. Obřího poníka bych nebrala ani zadarmo ale možná je tam sem tam i reklama na nějakou normální hračku. Co já vím. My máme televizi puštěnou docela často a pokud se synovi něco líbí a řekne že to chce tak mu prostě řeknu že to kupovat nebudeme protože má hraček dost. Popřípadě vysvětlím blíže a dost. Zatím mě televize nepřišla reklamou pro děti zahlcena natolik aby mě to příliš vzrušovalo. Možná ji máme puštěnou v jinou dobu :-)
20.11.2007 15:37:32
Neda mi to abych se take nepridala do diskuse, ackoliv se nas syn diva zatim pouze na Vecernicek, nelze se reklamam pred a po nem vyhnout. Psali jsme s manzelem oficialni stiznost do CT, a odpovedeli nam, ze tato reklama neni specialne cilena na deti a rozhodne neporusuje zadne eticke principy!!!! Tak nevim co proti tomu podniknout.
Markéta
  • 
20.11.2007 15:19:05
Našim klukům jsem vysvětlovala horem dolem, že reklama lže a že ty hračky zdaleka nejsou tak báječné, jak se může zdát. Pak dostali od babičky lentilky, koukli na krabičku, starší si to přeslabikoval a zajásali: "Najdi bílou lentilku a vyhraj..." (už fakt nevím, co to bylo - a ani nevím, kde tu reklamu sebrali. Lentilky babička koupila náhodou.) Projedli se na dno dvou krabiček - a ono nic, žádná bílá lentilka, žádná výhra. Takže od té doby se od reklam s odporem odvracejí.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 71 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.