| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše děti jsou pod vlivem. Pod vlivem reklamy.

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 71 [Dalších 1 >>]
MM, 2 kluci
  • 
20.11.2007 14:54:23
... ty reklamy jsou fakt hrozné a štvě mě právě to, jak se snaží ovlivnit už děti!

Naše děti se dívají jen na večerníček a občas o víkendu pustíme staršímu něco na DVD (třeba Krtečka, nějaké pohádky...). Na večerníček zapínáme telezivor až na poslední chvíli, aby tam už nebyly ty přiblblé reklamy. POkud jsme se jim někdy nevyhnuli úplně, vysvětlili jsme staršímu synkovi, proč se nám reklamy nelíbí a něchceme se na ně dívat- že to je schválně udělané tak, že tam všechno tak "hezky" ukazují a spoustu toho napovídají, jen aby si to lidi koupili za hodně peněz, ale že neříkají pravdu (a to ve svých skoro 4 letech už ví, že lhát se nesmí) a ty věci nejsou vlastně nic moc, jen jsou zbytečně drahé. Myslím že to celkem chápe, a to co v té reklamě viděl, ho stejně ani nijak moc neoslovilo.
kveta19
20.11.2007 14:37:56
a dá se krmit mrkví-naše dítě je z něj unešené-koník má vadu na kráse a to,že stojí deset tisíc.
Ano,i naše tří leté dítě je ovlivněno reklamou-ale má smůlu,myslím,že za deset tisíc se dá pořídit spousta dalších věcí.Dovolená u moře,na horách,poznávací zájezd,....a možná i živý poník-tedy toho jí taky nepořídím do 3+1 :o).
Jsem toho názoru,že čím dražší hračka,tím víc reklamy.
Možná je ta drahá hračka, stejně dobrá jako nějaká levnější.Myslím,že je lepší od malinka s dětmi mluvit o penezích,o tom,že je rodiče musí vydělávat,a že i když je Ježíšek-má svoje limity :-)

Milada.
20.11.2007 14:22:39
Vaclavko,

ehm, to je asi po ste, co to vysvetluju.

1. Je to clanek na Hl. strane Rodiny? Je.
2. Je Hl. stranka takovou vykladni skrini tohoto serveru? No neni, ale mela by byt.
3. Je Hl. stranka portalu.cz vykladni skrini? Asi neni (ja tam bezne nechodim), ale mela by byt.
4. Nemel by kazdy z techto serveru mit sveho korektora? Ano, mel. Cili pak se tady resi hrubky a ne clanek.
5. Kdo za ty hrubky muze? Kazdy admin kazdeho toho serveru.

Tot asi tak vse k tematu.

20.11.2007 14:13:16
Holky nechci rejpat, ale fakt mě víc štvou ty reklamy v televizi než autorčina nepozornost ve shodě podmětu s přísudkem.
20.11.2007 13:32:43
Teda holky, takových příspěvků kvůli jednomu překlepu:))).

Já osobně bych snad reklamu zaměřenou na děti zrušila..je to hodně velká manipulace a vadí mi. Krom toho se jí nedá pořádně vyhnout (těsně před a po večerníčku apod.)a to jim televizi skoro nepouštím, jen večerda a školka.
Marami
  • 
20.11.2007 12:39:41
Tak autorka asi vychyzela koncovky "detI jsou bombardovanI" :-)))), ale spis to vidim na obycejny preklep.
20.11.2007 12:36:54
Naše děti (tedy spíše starší dcera) se na TV skoro dívat nesmí - mojí maličkosti totiž televize vadí, ruší mě, proto se dívá jen na večerníček a v sobotu a neděli na Disneye (dovolila bych i Kouzelnou školku, ale bohužel to skoro nikdy nestíháme). Co se týče reklam - je jako houba - přeje si všechno, rozčiluje mě to, ale až do včerejška jsme jí to nějak nemohli vysvětlit. Stále jsme opakovali, že dobrá hračka reklamu nepotřebuje - stejně si myslela svoje. Když jsme psali Ježíškovi, tak mi na otázku, co si přeje nejvíce na celém světě, zasněně řekla, že perličky Bindeez. Zabylo mi jí líto a nechala jsem, ať si to napíše. Pak jsem se zaťatými zuby koupila tu nejmenší sadu. A bác ho - včera proběhla zprávami informace, že se stahují z prodeje, že obsahují látku podobnou extázi. Malá to slyšela. Je jí jasné, že perličky nebudou a vypadá to, že jí došlo, že ne vždy, to co je v reklamě je doopravdy dobré. I já se poučila, už nikdy ze svých přesvědčení neustoupím - o peníze nejde, ty mi v obchodě vrátí, ale jde o to, že vzali dítěti jeho sen.


PS: manžel včera říkal, že stoupne prodej Bindeez na internetu, feťáci si to budou kupovat místo antiperle. Je hrůza, když si člověk pomyslí, co by nakonec ještě děcku koupil.
Milada.
20.11.2007 10:57:40
Lizzie,

co prosim?? Pises: na kompu se člověk překlikne snadno, už proto, že článek např. vícekrát opravuje a pak tam původní tvar nechá. Nějak tak jsem se tomu nezasmála,článek je jinak vystavěn dobře a autorka nebude gramatickým ignorantem...


Ten clanek je prejat z portalu.cz Nedari se mi primo na ten ikriminovany jev prokliklat, vidim na portalu jen zahlavi, nebot nemam na portalu registraci. Nepredpokladam ovsem, ze by to tam bylo napsane jinak, admin Rodiny totiz clanky prejima se zcela stejnym obsahem.

Shoda podmetu s prisudkem se uci ve 4. tride.
20.11.2007 10:36:13
Anadar,

být by to nemělo, ale na kompu se člověk překlikne snadno, už proto, že článek např. vícekrát opravuje a pak tam původní tvar nechá. Nějak tak jsem se tomu nezasmála,článek je jinak vystavěn dobře a autorka nebude gramatickým ignorantem...

Jinak prakticky souhlasím s článkem. Není to jen o reklamě, je důležité naučit děti/mladé média vnímat tak trochu jinak, neboť žijeme v době značného množství podnětů z televize, rádia, novin...Jsou různé kvality apod..Je dobré se v tom alespoň základně zorientovat.
suzann
  • 
20.11.2007 10:24:37
hahahaha
vidíš, ani mi to nepřišlo. Až když jsem asi dvě minuty přemýšlela nad tvým příspěvkem
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 71 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.