| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prdlavka

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 128 [Dalších 78 >>]
marketa
  • 
2.1.2008 1:33:53
ahoj,
taky bych te rada podporila, nosim dite v satku a opravdu to moc, moc pomohlo, jestli ti satek pripada moc slozity na vazani, tak existuje takzvane ergo, to se vazat nemusi, jen se to zapne jako batoh, zeptej se holek na diskuzi o satcich apod..
tu poradnu v motole bych urcite navstivila, to je velmi dobry napad a nic tim neskazis a pokud nejsi z prahy, tak aspon toho neurologa, treba pomuze nejake cviceni, no a na zacpu pomaha nastrouhane jablicko nebo trosku jablecne stavy. drzim palce tobe a hlavne vztahu s partnerem!!!!
MartinaNov (dva rošťáci
1.1.2008 21:48:21
souhlasím. Těžko poznat, z čeho to je, zvláště u těch nejmenších drobečků.
Navíc, hodně pediatrů prosazuje názor, že si takhle ty nejmenší miminka kompenzují prožité zážitky, vlastně se tak ventilují.
My jsme "prdíkovali" asi 7 týdnů, taky jsem jedla jenom staré rohlíky a vývar s nudlemi (ale aspoň jsem zhubla 8-))). Začalo to vždy odpoledne kolem 4-5 hodiny a trvalo do 8-9 večer. Nosili jsme na tygříka. Pak to z ničeho nic samo přešlo a od té doby v poho.
A zoubky - ani nevíme, že rostly, vždycky jsme zjistili přírůstky, když jsme ho pořádně zlechtali.
Dagmar Bartůšková
1.1.2008 16:59:45
Pavli to je mi moc lito, jakej jsi mela porod? kamaradky dcera jecela skoro nonstop,byla zoufala cela rodina az zjistili ze jak mela tezkej porod tak ta malinka ma furt napjaty svaliky a bolej ji,pak zacli cvicit tusim vojtovku a preslo to:-)
1.1.2008 14:18:38
Pavlo,
jo, já tohle znám. Nejstarší syn byl hodně uplakané miminko, asi míň, než to tvoje, ale bylo to hodně náročné, nemohla jsem ho skoro dát z ruky, byla jsem strašně unavená a ptala jsem se, kde je ta radost z mateřství.
Přidávám se k Líze s doporučením neurologického vyšetřní, po čase se ukázalo, že syn má vrozenou vývojovou vadu páteře, naštěstí ne fatální, ale je dobře možné, že ho to tehdy trápilo.
Nechci tě nijak strašit, ale když by se odhalila příčina pláče tvého miminka, určitě by se ti ulevilo.
Líza
1.1.2008 13:49:32
Pavlo, plyny = vzedmuté bříško a úleva po odchodu plynů nebo stolice. Ostatní může mít tisíc důvodů. Existuje poradna pro zvýšeně dráždivé děti - pro "hodně ubrečená miminka" v Motole. Ale začala bych od základních věcí - když řve v kočárku a potřebuje pořád stimulaci, co ji nosit v šátku a na kočár se vyprdnout? Když má tendenci k zácpě a plynatosti po zavedení příkrmů, co tomu hodně přizpůsobit dietu (žádná mrkev, nic co staví, hodně projímavých a snadno stravitelných věcí, spíš méně masa, listová zelenina, ovocné šťávy...)? Co požádat o doporučení na neurologii, aby ji vyšetřil někdo, kdo pozná, jestli neřve kvůli nějakému drobnému neurologickému problémku, který by šel snadno rozcvičit (i to je časté)? Potížistka... chápu tvoje vyčerpání, ale ona řve bezpochyby kvůli nějakému pro ni důležitému důvodu. Že to není hlad ani přebalení, je jasné, a že to může být něco tak pofidérního jako nuda nebo strach ze samoty, některé děti to prostě tak mají.
1.1.2008 13:41:31
Moje skoro 6ti měsíční dítě mě už stálo 10 kilo dolů, vztah s partnerem totálně v troskách a každý večer alespon půlku neurolu na spaní.Kdo nezažil, nepochopí.Kojila jsem první 4 týdny, podotýkám, že přes kloboučky kvůli vpáčeným bradavkám, než se malá chytla na klobouček hystericky se vztekala, po kojení opět záchvaty řevu.Už jsem nejedla skoro nic a nakonec jsem ztratila mlíko úplně.Nasadily jsme nutrilon, totální děs, opět nekonečný řev, po vyšetření v nemocnici mi řekli,že alergii na bílkovinu kravského mléka nemá, prý je dle utz více zaplynovaná...nakonec jsme skončili na Nutrilonu Pepti MCT, který je pro alergiky na BKM, i když nebyla prokázána, zdá se mi to nejmenší zlo...Po zavedení příkrmů opět zhoršení, tuhá stolice, malá musí tlačit jak o život, přes den je nevrlá a uknouraná v podstatě pořád, v noci pravidelně prořvané 2 hodiny.Odmítá kočár,ještě pořád jsem si nezvykla na pohledy kolemjdoucích, kteří si myslí, že to dítě musím stoprocentně týrat hlady nebo nějak jinak, že tak ječí jako siréna, přitom já vím, že je najedená, přebalená, teple oblečená...nevydrží 5 minut v klidu.Tak nevím, je to bříško a nebo je jen zlobivá,hyperaktivní, prostě potížistka????Já už nevím, jak dál, jsem na konci psychicky i fyzicky.Už se neupínám na to že to přejde...ve 3...v 6ti...v 9ti měsících ani v roce...je to sakra těžké se s tím smířit.Mám pocit, že mám nejhorší dítě na světě...Kdyby mi tohle jen mírně nastínil, už bych do toho znovu nešla a to jsem si dítě strašně moc přála.
erka
  • 
1.1.2008 8:56:38
Nebuďte přecitlivělá - to vůbec neznamená, že je maminky nemají rády, když si občas neodpoustí nějaké to postěžování. Podle mne je to naprosto přirozené. Člověk se nemůže pořád usmívat, když je třeba na pokraji fyzického nebo psychického zhroucení.
Helena, dcera 21 mes. a kluk 6 mes.
  • 
1.1.2008 5:13:30
Ahoj, moje obe deti breceli ze zacatku, a to dost. U druheho mimca jsem prestala jist a pit jakekoli mlecne vyrobky a znacna uleva se dostavila. Musi k tomu ale byt trpelivost, protoze to zabere dva tydny, nez se kravske mleko dostane z matcina tela. Takze misto kravskeho mleko piju mandlove. Zkusenosti maminek z La Leche meetings - laktacni liga - jsou podobne. Ma to jednu vyhodu: protoze se clovek musi vyvarovat i cokolady a dalsich sladkosti, ktere maji kravske mleko v sobe, tak se rychleji hubne:-))
Jedna znama, laktacni poradkyne, rikala, ze se muze jist cokoli behem kojeni (vcetne zeli, cibule, hrasku atd) a nemusi to uskodit miminku.
Ja se prilanim k nazoru, ze kazde miminko je jine a na kazde plati neco jineho a je to na mamine, aby ona sama zjistila, co a proc ho trapi.
NATALI A NIKOL
31.12.2007 16:55:14
omlouvám se, PC mi blbne hned mi to poslalo 3x :o))))))
NATALI A NIKOL
31.12.2007 16:53:51
díky, ja už odsávačku mám, ale je tady problém, že ona Nikol to ma zaražené v krku (hleny) tak z nosu ji nejde co odsávat, už sem koupila i Hedelix kapky tak uvidíme snad to pomůže, mám i nosní kapky ...dnešní noc byla už klidnější, už nebrečely do rána jen do 2 hod. ..... to je boj....človek by neřekl, že tak malá stvoření udělají takovej hukot doma :o)))
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 128 [Dalších 78 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.