| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prdlavka

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 128 [Dalších 68 >>]
NATALI A NIKOL
31.12.2007 16:53:49
díky, ja už odsávačku mám, ale je tady problém, že ona Nikol to ma zaražené v krku (hleny) tak z nosu ji nejde co odsávat, už sem koupila i Hedelix kapky tak uvidíme snad to pomůže, mám i nosní kapky ...dnešní noc byla už klidnější, už nebrečely do rána jen do 2 hod. ..... to je boj....človek by neřekl, že tak malá stvoření udělají takovej hukot doma :o)))
NATALI A NIKOL
31.12.2007 16:53:19
díky, ja už odsávačku mám, ale je tady problém, že ona Nikol to ma zaražené v krku (hleny) tak z nosu ji nejde co odsávat, už sem koupila i Hedelix kapky tak uvidíme snad to pomůže, mám i nosní kapky ...dnešní noc byla už klidnější, už nebrečely do rána jen do 2 hod. ..... to je boj....človek by neřekl, že tak malá stvoření udělají takovej hukot doma :o)))
Kasiopi
31.12.2007 11:50:03
Tak u nás je to přesně naopak, mám 6 ti letého kluka a osmiměsíční holčičku. O klukovi jsme téměř nevěděli, prostě pohoda, spal výborně.Adélka je opravdu živáček.Vyžaduje neustále pozornost, přes den s velkým řevem spí max. půl hodiny, večer je k neutahání. Do rána se několikrát budí na krmení (ještě částečně kojím), k ránu si spíš chce hrát, honím jí po posteli, protože si stoupá (spí se mnou v posteli, manžel se odstěhoval do obýváku). Vím, že porušuji veškerá pravidla - dítě má spát ve své posteli apod., ale dělám prostě to, co cítím a neskutečně ji rozmazluji. S manželem říkáme, že kdyby byla první, tak je poslední. Za noční buzení částečně mohly prdíky, aleteď je to jenom "zlobení", i když to také svádíme na zoubky apod. Někdy fakt padám únavou, ale stojí to za to.
31.12.2007 10:20:23
I když se mne to už netýká, dítě chodí do 1. třídy, posílám vám do oběhu nějaké rady. Nadýmání miminek může ovlivňovat (kromě skladby jídla matky) také hltání dítěte (a tedy polykání vzduchu) nebo se může začít projevovat nesnášenlivost mléka (ale to je ne častý případ).
Mám doma vcelku chytrou knihu, Domácí lékař dětských nemocí (H. Keudel, B. Capelle), ve které jsem se také poprvé setkala s názory, že to může být způsobeno nezralostí dětských střev či večerním neklidem v rodině (pokud kolikovité stavy přicházejí večer). A hlavně jsou tam zajímavé tipy:
Např.:
1. kojeným novorozencům by mléko při pití nemělo stříkat do úst, takže je vhodné z počátku kojení odstříkat cca 30 ml (aby pak již mléko tolik
nestříkalo).
2. dětem, které pijí z lahve, se má v misce smíchat odměřené množství čaje (fenyklového, heřmánkového nebo kmínového) se sušeným mlékem, a naplnit láhev, tím se prý zabrání zpěnění mléka.
3. dírka v dudlíku by neměla být příliš velká (jedna kapka za vteřinu prý stačí) a dudlík by neměl vklouznout příliš hluboko do úst.
4. při kojení nebo krmení z lahve se má dělat po jedné minutě vždy pauza, aby si dítě mohlo odříhnout, po celou dobu kojení, aby se dítě průběžně zbavovalo napolykaného vzduchu.
Takže třeba to někomu pomůže, kniha je to úplně nová, takže by informace měly být v souladu s nejnovějšími poznatky. Jsou tam i rady, jaké homeopatika by mohly zabrat a další tipy.
31.12.2007 10:19:03
Ahoj všem statečným maminkám. Předně bych chtěla říct, že tento stav znám velmi dobře a ne jednou jsem nad svým miminkem plakala sama. Ale pominu-li prdíky, syn hlavně neskutečně trpěl bolestivými stavy - kolikami, ale ne tříměsíčními, jak tvrdil pediatr. Nenechala jsem se ukonejšit, nebo´t mi tento stav malého mimi vůbec nebyl po chuti a i přes protesty rodinných příslušníků jsem ho nechala fyziologicky i bakteriologicky vyšetřit. A závěrt? 1) špatné osídlení střeva, pravděpodobně díky těžkému porodu, 2) podezření s následným potvrzením intolerance bílkoviny kravského mléka.

Od té doby, co jsem měla v ruce tento závěr, jsme nasadili 2x denně dvoje probiota - Nutrolin B sirup a Lactobacilus 1/2 tobolky ráno, 1/2 tobolky odpoledne (ne na noc). Zároveň jsem dále dodržovala tzv. eliminační dietu - žádné vejce, žádné mléko, žádné mléčné výrobky, žádná nadýmavá zelenina, žádná soja, žádné kuřecí maso a Ejhle - ono to zafungovalo. Zhruba po 14 dnech se zlepšilo kakání, syn začal kadit sám, stolička nebyla tak hlenovitá, prdíky se nepochybně zlepšily, resp. prďěl, ale už tolik neplakal. Koliky vymizely. Jakmile jsem přestala používat probiotika nebo případně porušila dietu, problém byl zpět. Ale teď máme celkem klid, občas se objevuje menší problém, např. když si dám něco, v čem bíla BKM nebo soja (což je problém, je to téměř v každé potravině, ale dá se to).

Tak jen rada na závěr - nenechcte se vždy uchlácholit tím, že tím HOLT některá miminka trpí.Raději mít jistotu, že dítěti opravdu nic není a je to pouze otázka času, než se rozpohybuje. Můžu vám říct, nic jsme neoslavovali s manželem tak halasně, jako když syn začal kakat sám bez bolestí :)

Danča
31.12.2007 10:15:43
Chtěla jsem se ještě zeptat, v tom článku od Toma jsem se dočetla, že pokud půjde formálně na RD otec, má přesto matka nárok na zdravotní pojištění (podle "L"). Pokud se ovšem o dítě stará ona.
Volala jsem na info linku VZP a tam mi to paní potvrdila. Jen prý musím doložit čestné prohlášení potvrzené na sociálce, že se o dítě starám. Na naší pobočce mi ovšem řekli, že to možné není, že na to posílali dotaz někam na vedení a mají směrnici, která toto nedovoluje...
Tak jak to tedy je? Musím si zdravotní pojištění zaplati sama, popř. si dát "L" na starší dítě (ovšem musela bych ho mít ve školce max. 4 hodiny denně) nebo mám skutečně na zdravotní pojištění nárok?
  • 
31.12.2007 8:19:57
Ano ano, vzpomínám si na to velice živě, i když je to už 33 let, co moje holčička takhle trpěla - a já s ní. Od narození takhle brečela, nafouklá, všechny staré babičky měly "dobré" rady, ale ani jedna nezabrala... fenykl, teplá plena na bříško, zelená mastička, která zničila všechny košilky... pomáhalo trochu jen chování. Pokud ležela v postýlce na zádech, brečela bolestí tak, až modrala... já jsem děsně zhubla, neboť jsem celé dny chodila s miminem na levém lokti, tím se mi i zhoršila skolióza... takhle to trvalo přesně do doby, kdy jsem ji odstavila - což bylo v 6 měsících. Poté plakat přestala a byla úplně v pohodě. A protože se mi narodil kluk, když jí bylo 15 měsíců, v představě, že se bude něco podobného opakovat a já to nepřežiji a nervově se zhroutím, neb jsem neměla žádnou babičku na výpomoc a muž chodil domů pozdě večer, tak jsem kluka kojila jen 6 neděl - když mu byly 2 týdny, už jsem začala pomalu přecházet na umělou výživu - a v šesti týdnech byl bohužel zcela uměle živený - a spal a spal a spal od krmení ke krmení...bylo to jako balzám na duši, dívat se na spící nebrečící miminko...A bohužel, něco podobného se opakovalo, když měla miminka moje dcera - navíc se to asi "nasčítalo", neboť její manžel byl také nespící brečící miminko, trpící na větry. Takže dcera obě děti kojila - a obě děti brečely a kroutily se celé dlouhé měsíce...Je fakt, že jedna věc je skutečně pro takové dítě dobrá a sice již v některém příspěvku zmiňovaný šátek - dítě je zkroucené, přitisknuté k matčinu tělu a rozhodně má menší problémy, než když leží v postýlce natažené. Vřele doporučuji šátek koupit a naučit se důkladně vázat uzly. Bohužel v době před třiceti lety nic takového nebylo.Určitě bych si to byla pořídila.
Dagmar Bartůšková
31.12.2007 8:10:21
Jak jsem se dočetla v chytré knize,kolikou je označována určitá nezralost nervového systému do třech měsíců,mimi se v té době ještě špatně vyrovnává s některými aspekty života jako například s vypuzováním prdíků. Po třetím měsícimá už silnější břišní svalstvo a mělo by to zvládat lépe. No ale jsou prostě děti, kterým to tráví hůř, vzniká víc těch nešťastných střevních plynů a ty se někdy zkrátka zarazí a bolí. A to jsou ty naše prdlavky:-)
btw moje maminka má svéráznou teorii o tom,proč na prdy víc trpí kluci. Prej je to tím,že mužské pohlaví obecně snáší bolest hůř tzn jsou prostě ukňouranější a víc to vořvou :-D
Dagmar Bartůšková
31.12.2007 7:40:31
Co se Tě dotklo? To že říkám prdlavka svému dítku? Proboha, to neznáš věc jménem nadhled???? Já si dělávám srandu i sama ze sebe, to je prostě můj způsob fungování!!!

Btw kdo jste tu psali o čokoládě, to kindrvejce,to byla literárná nadsázka a naprosto účelově použitý podle mně humor!!! Copak už nikdo nepochopí vtip?????? Český národe, kam to spějem ????
  • 
31.12.2007 0:28:44
Mám 2 a 1/2 roční dceru a 2 měsíčního syna. Přesto, že se to říká o klucích, tak na tento problém trpěla moje dcera. Po pár proplakaných měsících nám známí (lékař) poradil recept, který na naši dceru opravdu zabíral. 1/2 jablka, hlavně se šlupkou, nakrájet na slabé plátky a v trošce vody nechat přejít varem. Nerozvařit jenom prokulit a nechat vylouhovat. Potom přecedit a miminku podávat. Dceři jsem to dávala od 2 měsíců nejdříve lžičkou a později zředěné v lahvičce místo čaje a opravdu to fungovalo. Proč to nezkusit? Třeba nepomůže, ale neuškodí. Hodně úspěchů.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 128 [Dalších 68 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.