| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prdlavka

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 128 [Dalších 58 >>]
30.12.2007 22:56:31
Ještě jsem zapomněla na nošení v šátku - miminko krásně uklidní, nám zabíralo v nejhorších případech spolehlivě do několika málo minut kdy malý rovnou i usnul:-)
Podle mně jde hlavně o to, že malá miminka se neumí samy uklidnit a tak pláčou - z přetažení, nebo proto, že chtějí pocit blízkosti a bezpečí. A pak se všechno svede na prdíky :-) U nás dudlík moc úspěch neměl, ale jakmile se malý naučil sám si cumlat paleček a tím se uklidnit (mezi druhým a třetím měsícem) byl relativně klid, teď dokáže taky pěkně zařvat, ale většinou chce abychom se mu věnovali, nosili ho atd. A ještě poslední věc, pro miminka co spí mělce - zkuste dát pod ně do postýlky měkký polštář nebo peřinku...pokud spí miminko jen na matraci je to pro něj prý asi tak pohodlné jako když dospělý spí na koberci. Nám změnila peřinka ze dne na den miminko ve spavce, tak doufám, že to teď nezakřiknu a vydrží:-) Třeba to někomu z vás pomůže;-)
30.12.2007 22:37:12
Omlouvám se celou diskuzi číst nestíhám, ale přesně tuto knihu jsem chtěla doporučit, je skvělá!!! Myslím, že miminka opravdu většinou nepláčou kvůli bolení bříška. Mám tří (skoro 4:-))měsíčního syna, takže to bylo velmi nedávno u nás aktuální téma:-)) A zjistila jsem, že ať jím co jím tak to prakticky nemá vliv (vyhýbám se jen hroznovému vínu, hruškám, už jsem dokonce měla čočkovou polévku i fazole a nic zásadního se nedělo.) I u nás se plakalo, ale myslím, že bříškem to opravdu nebylo, pomáhalo zavinutí, houpání, šumění...naproti tomu když jsme dávali kapičky Sab Simplex i BabyCalm tak jsem nepozorovala nějakou zásadní změnu. Nedám dopustit na rektální rourku, používali jsme cca do 3 měsíců, teď už jí asi měsíc nepotřebujeme...doporučuje se také poloha v klubíčku, masírováním bříška se taky nic nezkazí...jinak tři měsíce utečou jako voda a postupně se miminko naučí samo bříšku ulevit, takže mi připadá, že se z "prdíků" dělá větší věda než skutečně jsou. Jedna moje kamarádka prohlásila, že jsou to spíš takové "psychoprdíky":-))) Takže hlavu vzhůru a držím palce!
30.12.2007 22:18:34
Osobně jsem metodu popsanou v této knize nezkoušela (koliku syna jsme nějak přetrpěli - pravidelné podvečerní záchvaty pláče, vždy cca 1/2 hod po nakrmení; naštěstí ve 3 měsících pominula; se zoubky se to nedá srovnávat, na ty stačilo chvíli hladit po hlavičce a opět usnul), ale věřím, že může fungovat. Kamarádce se zejména těsné zavinování velmi osvědčilo.
Jinak k dělení maninek v nevím už kterém příspěvku výše na maminky poblouzněné svými dětmi a na ty, které to berou normálně a s tím spojené děti "potížisty" a "hodné" (necituji přesně, ale takhle nějak to tam vznělo) - já to vidím tak, že matky, které se svými dětmi hodně zabývají, obvykle opravdu vědí, proč dítě pláče a snaží se svému dítěti pomoci, zatímco ty, které se s tím tak nepářou, berou jako fakt, že malé děti často brečí a nijak zvlášť to neřeší. Přestože patřím do první skupiny, neodsuzuji ani matky, které patří do skupiny druhé. A svého syna bych rozhodně jako potížistu neoznačila - pravda, je na mě dost fixovaný, ale zase má na svůj věk (2 roky a 4 měsíce) docela slušný rozhled (např. zajímá ho, jak co funguje - např. co se stane s vodou, která teče do odpadu, ví, že některá zvířata vyhynula, řešili jsme i otázku smrti, umí počítat minimálně do 12, zná všechna písmena, číslice i barvy,modeluje apod.).
30.12.2007 22:15:40
Určitě si kup odsávačku na vysavač, jmenuje se Baby-vac a stojí ke čtyřem stovkám tuším, ale po rýmě bude strašně rychle a odsaje to hleny až ze zadu z krku. Nám to pomohlo už mockrát. A taky Ti odpadne ta nechutná část práce, kdy si člověk občas "lokne". Takhle stačí vypláchnout baňky...
Hodně síly, H.
30.12.2007 22:08:03
Dovolím si nesouhlasit. Jen jsem si dala čerstvé pečivo, tak hned malá prořvala druhý den. Takže ono to chce zkoušet a zjistit každý zvlášť, co na jeho dítě funguje.
Pro mě teda bylo určitě lepší oželet čerstvé pečivo než si dopřát a pak šílet z křiku miminka.
30.12.2007 22:06:54
Taky mám doma vyjímku. První dcera se téměř vůbec netrápila, jenom asi 2x prořvala den, jindy prděla normálně. Druhá prořvala první tři měsíce. A to bylo té starší teprve rok a čtyři měsíce, takže moc času ani na jednu jsem teda neměla... No bylo to strašné, ale teď už je to nádhera. Holky jsou na sobě snad víc závislé než na nás! Teda aspoň veselou náladou určitě ;-P
30.12.2007 22:01:31
Z vlastní zkušenosti u dvou dětí: Po zavedení pevné stravy pomůže proti zácpám přidat do zeleninových a masových kašiček trošku olivového oleje nebo vařených vloček. Hodně síly...
30.12.2007 21:58:39
Tak tedy, já měla prý jako miminko koliky skoro do dvou let. Asi ne tak urputné jako na začátku, ale stále. A problémy při stolici jsem měla asi do dvaceti let. Pamatuju si, že jsem si jako dítě říkala, že jsem aspoň připravená na porod, že vím jaké to je když to bolí a nejde to vytlačit... Dost často jsem si musela i v dospívání nahřát břicho lahví s horkou vodou, abych se vůbec mohla vykakat. A to jsem prosím jedla dost ovoce a zeleniny, víc než bylo tehdy zvykem (tehdy ještě nebyla moc v módě zdravá strava). Takže, snadno se to odsoudí, ale kdo ví?
Dávám za pravdu jen v tom, že po čtvrt roce už se nemůže jednat o klasickou novorozeneckou koliku, ale spíš o potíže konkrétního metabolismu.
30.12.2007 21:55:26
Možná že vám probiotika nezabraly, ale nám jo. Kojila jsem a jogurtů jsem snědla aspoň dva denně (měla jsem na ně fakt chuť), takže jsem asi měla probiotik v mlíku i víc než je normální, a přesto malé pomohly až probiotika z lékárny. Asi potřebovala pořádnou dávku :-D
30.12.2007 21:49:50
To je mi líto - ale znám to dobře. Druhá dcera trpěla obdobně, Sab Simplex zabral jen slaboučce a na chvilku (a někdy ani to ne).
Krom tvrdého pečiva, na kterém jsem si taky lámala zuby, a skoro žádné zeleniny, mi dost zabralo, když jsem vynechala mléko ve všech podobách (tj. mléko, kakao, pudinky, krupičné kaše apod.) a pila jen jogurtové nápoje a ostatní kysané mléčné výrobky. A to jsem pak dodržovala několik měsíců a úspěšně.
Od paní doktorky nám nakonec nejlíp zabral prášek s názvem ENTEROL. Jde o probiotickou kulturu, u miminek se nasype přímo do odstříkaného mléka. Najednou bylo po kolikách a byl to balzám na duši! (Měla jsem tou dobou ještě starší dítě - rok a čtyři měsíce) Od doktorky vím že existují i jiné probiotika z lékárny s obdobnými účinky, zkuste se informovat a něco z toho vyzkoušejte.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 128 [Dalších 58 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.