zuzana |
• |
3.3.2008 20:50:25
Atop. ekzem neni o tom, ze kdyz kojim ho dite mit nebude a naopak, jen treba zmirni prubeh u kojenych, ale to musi i matka eliminovat alergeny ve strave. Ja jsem kojila vsechny tri deti a ze tri deti maji atop dve a to u prostredniho bylo nutne podat ze zacatku UM i kdyz hypoalergenni a byl ode mne odlouceny zhruba na tyden. Ekzem ma dost tezky a trapime se s nim porad. Nejmladsimu ho kozni diagnostikovala ve trech mesicich, je mu rok a ma ho jen v karte, at to teda nezakriknu. Jeho jsem ovsem vyhradne a jen kojila do ukonceneho osmeho mesice. Takze u nas na tom asi neco bude.
|
zuzana |
• |
3.3.2008 18:00:24
Milado, treba aktivni maminky batolat zjisti, ze je plavani, cviceni.... batolat sice fajn a to mozna pro maminku nekdy i vic , ale neni zase tak dulezite. Ono opravdu tomu batoleti podle me staci "jen" milujici maminka, ktera s nim chodi casto na prochazky, hraje si s nim.... Bez plavani ani cviceni jiste stradat nebude, coz treba zrovna uz u tech starsich deti tvrdit nelze. Jo a muj syn bude mit plavco ve skole jednou tydne jako soucast telocviku a pak je to mozne jeste priplatit jako krouzek odpoledne.
|
• |
3.3.2008 17:44:56
Trvám na svém názoru, že jestliže matka nechce bezdůvodně kojit (tzn. není to ani ze zdravotních důvodů ani ze špatné zkušenosti s kojením nebo že to nejde nebo ze strachu z problémů doprovázených kojení, z únavy, nebo z jiných vážných důvodů), tak to vidím jako sobectví nebo nějaký problém ve vztahu matka k dítěti nebo matka ke svému tělu. Nepíši to rozvášněně, ve vzeku, nechci se tím nad nikoho povyšovat, jen konstatuji svůj názor. Tyto matky mají na toto rozhodnutí samozřejmě právo. To nepopírám a jak říkáte, ať si dělá každý co chce. Nikoho neovlivňuji, myslím si, že jsem nikdy nebyla moc kritická, ale v tomto asi jsem.
Hezký den Marie |
Milada. |
3.3.2008 17:21:14
Zuzano,
díky. Rozhodně souhlasím s Tvojí poslední větou. A furt přemýšlím, jestli syn měl plavaní ve škole zadarmo. Určitě jsme něco platili, ale možná to nebylo přímo plavaní, možná to byla jen doprava na plavání a zpět (bus). |
3.3.2008 15:49:09
Každý farmář Vám potvrdí, že se objeví vždycky ovce, kráva nebo koza, která prostě mléko nemá nebo ho nechce mláděti dát. Problémy s kojením mají všichni savci - i v přírodě se stává, že matka nemá mléko a tak prostě mládě uhyne - jenomže u nás to funguje jinak. Když nemáme mléko, tak použijeme Sunar, Feminar či jak se ty náhražky jmenují.
Takže fakt, že jste něco neslyšela ještě neznamená, že to neexistuje - to jen tak pro pořádek. |
Šárka a dvě holčičky |
• |
3.3.2008 15:16:10
Reaguji na článek a plně souhlasím. Já jsem první dítě kojila 10měsíců a dcera měla hoodně nepříjemnej ekzém, celá rodina tím trpěla. Druhé dítě jsem kojil jen 6týdnů, postihla mě poporodní deprese a díky utkvělé představě, že MUSÍM kojit jsem odmítala léky a málem jsem skočila z okna.....Naštěstí vše dopadlo dobře a má druhá dcera, která oslavila 2roky je naprosto zdravá a ekzém ji, jako mou první dceru, absolutně netrápil.Takže kojení není všemohoucí.......
|
zuzana |
• |
3.3.2008 14:43:51
Milado, my treba chodili se synem plavat od deviti mesicu a plavem do ted(6let). Pravdou je, ze to ma tak trosku doporucene je totiz mirne hypotonicky. Opravdu nebyt toho, uz jsme to nekolikrat vzdali, protoze ne vzdy byl syn zrovna nadseny. Nicmene vydrzeli sme a syn se naucil celkem slusne plavat jak nad vodou, tak pod vodou a to uz ve 4letech. Pravdou vsak je, ze kurzy jsou neumerne drahe a i kdybychom moc chteli, mladsi deti uz na plavani chodit nebudou, mozna az nejstarsi uz bude mit konecne plavani zadarmo ve skole. Take si ale myslim, ze je mnohem dulezitejsi se venovat i tem starsim detem co se ruznych krouzku a aktivit tyce, to bezesporu.
|
zuzana |
• |
3.3.2008 10:31:23
Neprisla jsem na to jen tak z vlastni hlavy, ale diky tomu, ze jsem odkojila tri deti. Prvni plne do sedmeho mesice s prikrmem do dvou let a tak nejak i ty dalsi dve. Myslim, ze zkusenosti mam dost a opravdu se mi ne jednou stalo, ze mi kterekoliv z deti nepribralo treba tyden nic. Jsou naprosto zdrave a nic jim nezchazelo a neschazi a umele mlicko ani neznaji. Jedna se o to, ze dite pribyva ve skocich, jak to tady jiz zaznelo a taky pozor, ono totiz i roste! Dokonce i nase zlata pani doktorka nedelala vedu z toho, kdyz sme nekdy nahodou po tydnu nic nenavazili, akorat sme to pak trosku vic hlidali tot vse. A to, ze dite za tyden nic nepribere jeste nesvedci o snizene laktaci. Laktace se opravdu celkem rychle snizi i to jsem zazila behem 3-4dnu kdy mimco malo papka je to hned, ale neni to nic, co by se zase nemohlo dat do poradku. Ja se zeptam tebe Sausen, kte si vzala to, ze za tyden u 2mesicniho ditete je 100g minimum? To 2mesicni mimi treba dalsi tyden pribere 200g a ty ho zvazis jednou do mesice a ani nezjistis, ze ti jeden tyden nepribralo ani gram . Opakuji behem celeho kojeni se vyskytnou nekdy vetsi, nekdy mensi krize, vse se da zvladnout.
|
maky |
• |
3.3.2008 8:36:15
Asi přicházím s mírným zpožděním. Ale plně souhlasím. Sama jsem nekojila, plně to obrečela a přeju všem maminám, které kojit mohou, aby si to užívaly, protože jsou to krásné chvilky. A to asi jde. Kojení je tak důležité i z toho hlediska, že jde o intimní chvilku mezi maminkou a děťátkem, a to některé maminky asi nechápou. Pracuju na hotelu. Máme zde společenskou místnost, která je útulná a dá se případně na chvilku zamknout. Stává se, že nás kolemjdoucí maminky prosí, jestli si můžou u nás nakojit mimčo. Nabídneme klubovnu, ale ony ne, nakojí přímo v recepci, přece se nemají za co stydět. Když jsem poprosila o to, aby přece jen šly do klubovny vzhledem k hostům, byly dost nepříjemné až agresívní, že je disktriminujeme. Takže jsou maminky a maminky.
|
Petra Neomi |
• |
3.3.2008 1:24:34
Jí věci, ze kterých mají miminka bolení, co vy byste za to dala? Ženská, neblázněte, kojení je jen jedna z milionu věcí... Někdo má dlouhé nohy, někdo krátké, někdo má dobré zuby, někdo ve třiceti klapačku, někdo může kojit roky, někomu to nejde. Určitě máte taky nějakou věc, vlohu, přednost, kterou by vám ostatní mohli závidět, ne?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.