| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekojíte? To není konec světa!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 447 [Dalších 417 >>]
Emiška
  • 
13.3.2008 22:54:19
Sice to nebylo přímo pro mě, ale nedá mi to :-)
Proč hned `kojeni, ktere vam tak damy lezi v zaludku`? To už trochu napadání je...
Kdy už konečně pochopíš (pochopíte), že se tu (většinou) nekritizuje kojení, ale především ta, jak tomu ty říkáš, propagace? Kdyby ta propagace byla co k čemu, tak prosím. Ale maminka, která chce kojit a nerozkojí se, se z téhle propagace, dozví, jak je nesebevědomá, že se nesnažila a další a další nesmysly. Tahle propagace vede pouze k tomu, že je tu spoustu smutných, zklamaných maminek, které si dělají těžkou hlavu z toho, že nekojily. A to je špatně!
A k tomu kojení na veřejnosti. Mě osobně nevadí (až na jednu příhodu v MHD, kdy přímo přede mnou nějaká cizinka na žádost svého, tak pětiletého dítka, vytáhla prso a dala mu napít. sorry, ale myslím si, že tak velké dítě, může počkat domů nebo na nějaké klidnější místo), ale dokážu pochopit, že některým spoluobčanům ano. Takže tady by to zase chtělo trochu ohleduplnosti kojících maminek a použít třeba šátek apod.

Lusika
  • 
13.3.2008 20:52:48
Já mám s laktační ligou také dobré zkušenosti. Rozhodně jsem na mě nepůsobili fanaticky, ani nezkoušeli nějaké citové vydírání.
Ale vše je od jednotlivcích. EVA
maman
13.3.2008 13:31:12
vsichni vime, ze kojeni je pro miminko dobre, ale vytvoril se kolem toho takovy nesmyslny mytus...moje deti, kojene dva mesice, jsou zdrave a stejne inteligetni, jako ty kojene rok ci vic. a uz vubec nechapu, proc by se nekdo mel citi provinile, kdyz treba nekoji vubec! je to kazdeho vec. kritizuje snad zaryte zastankyne kojeni nekdo, kdyz napriklad svym detem daji na zadek? proste si to vybraly...
zuzana
  • 
13.3.2008 12:08:25
Aha! Takze ty si ta spravedliva a objektivne soudici??? Tak to si kanon, ja teda priznam, ze nejsem. Nikoho nenapadam, jen proste hajim to "nesmyslne" kojeni, ktere vam tak damy lezi v zaludku, tot vse. Mne je jedno jestli je kojici, nekojici, tlusta ci hubena, pokud i ta nekojici ovsem necha bez pripominek a poznamek kojit tu druhou kde chce.... Ja jsem treba jeste nikde neslysela, necetla ani nevidela, ze by nekdo komentoval, kritizoval krmeni z lahve, ze by snad rikal jak je to intimni a neesteticke atd... Naopak tech reci o kojeni, jak to komu vadi jsem uz cetla strasne moc. To jen k te toleranci.
Jinak si asi spatne cetla ja jsem psala jestli ty taky zavidis snad KOJICI hubene mamince(je jich taky dost peknych, stihlych a atraktivnich:-)). Takze takova asi nejsi, pokud jsem pochopila, teda kojici? No a ted se nabizi otazka, komu tady kdo vadi??? Jestli uz kojite, nebo ne, to je kazdeho osobni vec, nikdo nerika kdo je lepsi, nebo horsi.... Sneste tu "hroznou" propagaci, je na dobrou vec a mozna vas vsechny opet hrozne vytocim, ale kojeni je, bylo a bude ta nejlepsi potrava pro miminko. Pisu potrava ne nejlepsi vec ze vsech veci na svete:-).
11.3.2008 16:54:37
Emiško a Jíťo,
máte obě velkou pravdu.
Ale tím pádem to tu ve mně budí pocit, že VĚTŠINA :-) sem chodí proto, aby sem nablili ty svoje soudy o těch Vona Vona Vona a ještě zprdli ty spravedlivě soudící a objektivní co si to dovolují jim něco brát a vidět jinak. To je ubohý!!!

Jinak nevím proč bych měla závidět štíhlé nekojící mamince, když tou právě jsem. Já ale vůbec nezávidím, protože když něco chci, tak se o to přičiním, nečekám že mi pečení holubi přiletí do huby a nebudu pomlouvat ty, kteří už je jedí a něco pro to udělali :-)

A naprosto respoktuju že jsou mezi námi i vegetariáni, kteří holuby nejedí-viz kojení a nekojení .-)

Chtělo by to od těch omezených zlobou a poučováním, trochu tolerance...;)
Cha-Cha
10.3.2008 11:43:39
Tes,
v relativním klidu mě nechaly všechny poznámky o kojících a nekojících supermatkách, o vytahování prsou na veřejnosti či o nutnosti účastnit se různých aktivit s miminy... Ale poznámky o tom, co jste dělala špatně a o tom, jak to dopadá, když klientka neposlechne výborné rady laktačních poradkyň, které se mohou přetrhnout - tak to mě vážně naštvalo. Sama jsem na tom podobně jako Vy. S tím rozdílem, že jsem "laktační krizi" řešila dle rad laktační poradkyně (mmch je velmi schopná, moc milá, vždycky mě uklidnila a bylo příjemné vše s ní řešit)déle než dva měsíce. Argumenty pro kojení zněly stejně, jako píše většina maminek - tedy, že je to otázka nabídky a poptávky, že krize odcházejí, že nemusí přibírat rovnoměrně... Dítě mělo opravdu hlad. Nepřibíralo, podle vývojových tabulek dokonce už byla mimo širší normu. Nakonec jsem jí začala dokrmovat Nutrilonem HA. A od té doby je klid. Dokrm jí dávám už skoro 2 měsíce z hrnečku, takže se mi neodstavila; kojení a dokrm jsou tak půl na půl. Vše je tedy jak má být. Ale zůstává ve mě pořád taková nějaká pachuť z toho, že jsem své dítě nechala tak dlouho evidentně strádat hlady.
Toť můj příspěvek k tématu - myslím, že konkrétně u mě měla "masáž" o důležitosti kojení ten efekt, že moje dítě dva měsíce trpělo hlady.
Jíťa
  • 
9.3.2008 18:24:22
Nevím, jak dlouho sem chodíš, ale pokud je to jen krátce, tak ti něco vysvětlím:

Tyto slovíčka tu skoro nikdo nečte:
"obvykle, občas, většinou, často, někdy, někteří, někdo, ..."

Proto tu vždycky taky vypukne tak živá diskuze.

Taky tu vedu o kousek výše diskuzi o umělým oplodnění a dvojčatech, ale zřejmě matematika nebyla silnou stránkou ostatních diskutujících, protože nedokážou spočítat, že 30% ze 40%=12 (a ne 30 jak tu neustále dokola vysvětluju)
Emiška
  • 
8.3.2008 12:20:01
Vlaďko,

jsem také potrefená, tak se ozývám...Také znám nemálo ženských, které při každé příležitosti hlásí do světa své `zásluhy`, což je dejme tomu jejich věc, ale ony se při tom ještě vozí po těch ostatních! `No jo, ale vona nemá děti, vona nekojila, vona kojí, vona furt žere a proto je tak tlustá, vona určitě nic nejí a proto je tak hubená, vona si ale nechala udělat prsa, odsát zadek, vona není vdaná, vona je rozvedená, vona nemůže mít `normálně` děti` atd. atd. Jenže tyhle lidi jiní nebudou, oni tohle k životu dokonce potřebují, jelikož se tím vlastně ubezpečují `vždyť já jsem také dobrá`. A často jim v životě něco moc chybí...

zuzana
  • 
8.3.2008 12:09:02
Nadherne napsane!!!! Jsem opravdu vdecna za tento clanek, je nadherne napsany a je mi velice lito, ze to takhle nemuzou brat i jine zeny. Opravdu smekam.....
zuzana
  • 
8.3.2008 11:54:37
Me spis prijde ubohe argumentovat tady zavistlivou tlustou maminkou, smesne a ubohe:-(. Zavidis snad ty stihle, krasne kojici mamince? A taky proste nemuzu pochopit, jak ti muze tak moooc vadit propagace kojeni, to se netyka toho, kdo jaka jsme matka! To je proste celkem dulezita vec, aby si jak jiz bylo napsane, mohly maminky vyhledat vic a vic informaci a aby pokud vahaji, mely moznost za celou dobu tehotenstvi zjistit, ze je to opravdu dulezity. SAMOZREJME NE NEJDULEZITEJSI! V zadnem clanku, kde propaguji kojeni, nikdy nebylo psane, ze by snad maminka co nekoji byla horsi, mene obetava atd... Je kazdeho vec jak svoje dite krmi, ale pak neni potreba se vzrusovat nad maminkami co koji a nad zasluznou propagaci kojeni....
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 447 [Dalších 417 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.