| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekojíte? To není konec světa!

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 447 [Dalších 387 >>]
Líza
6.3.2008 19:32:54
Popere se s ní mimo jiné o to lépe, že se nemusí prát s těma nehumánníma bílkovinama a pravděpodobně i díky různým ochranným faktorům, které s tím mlékem vypije (to zřejmě nejsou jen protilátky)...
zuzana
  • 
6.3.2008 19:13:00
Jake umele mleko vyrabene z praveho materskeho? Co to je? Muzes mi prosim presne na to poslat odkaz? Pokud ja vim, UM se vyrabi z kravskeho, proc by se z materskeho vyrabelo nejake umele? To by se snad jen pasterizovalo, nebo? Ano v dnesni dobe jsou opravdu na trhu kvalitni UM a diky bohu za to. Snazi se o co nejlepsi slozeni i diky velike konkurenci. Co se ale jen tak nezmeni je fakt, ze v UM nejsou imunoglobuliny(protilatky), tim se MM od toho UM podstatne lisi a teda se mu nemuze plne rovnat! Ten rozdil teda nebude jen ve forme podani:-).
Emiška
  • 
6.3.2008 18:58:34
Ach, jo! Aha, asi jsem to špatně napsala - nejlepší výživa ano, ale ne to nejlepší, nejdůležitější atd., co v životě mohu dítěti dát.
Ano, lidské mládě sice nemá trávicí trakt stavěný na cizorodé bílkoviny, ale ani na takové syntetické pižmo, ftaláty, chlorované parafíny atd., které se MOHOU nacházet v mateřském mléce, a taky se s touhle chemií tak nějak popere.

Líza
6.3.2008 18:43:13
No, Emiško, vzhledem k tomu, že lidské mládě nemá trávicí trakt stavěný na cizorodé bílkoviny (viz potravinové alergie), tak to JE ta nejlepší potravina, kterou můžou matky dětem dát. Že to tu či onde z toho či onoho důvodu není možné, je věc jiná. Ale to je furt dokolečka...
Emiška
  • 
6.3.2008 18:26:39
Nevím co myslíš `tou slušnou ofenzivou`, vždyť tu debatujeme a stejně jako ty obhajuješ to své, tak činím i já.
A jako znalá kojení bys mohla vědět, že se miminka nepřepíjí.
Hladové jsem přejmenovala na méně výživné, nebo by to mohlo být třeba hodně předního mléka, málo zadního. Ona totiž ani ta kráva nebo koza nemá mlíko pořád stejný.
Opakuji, že jsem chtěla podpořit názor autorky článku a asi i povzbudit maminky, které nekojí, aby se zbytečně nestresovaly, protože to rozhodně není to nejlepší co můžou svému dítěti dát, ale nepopírám, že prospěšné. A že je určitě víc než to udávané procento žen, které se prostě nerozkojí a že za to nemůže ani nedostatečné sebevědomí, ani málo snahy atd.

6.3.2008 16:49:50
Zuzi já si myslím, že v dneštní době ano. DLouho jsme z netu objednávali umělé mateřské mléko, vyráběné z pravého. Mylo to od firmy Hipp. Takže tak. I dětští lékaři nám to potvrdili, že je to skoro stejné. Snad se to lišilo jen v tom, že to nebylo podáváno z prsu :-)
zuzana
  • 
6.3.2008 14:49:07
Psal tady snad nekdo, ze kojici matka je dokonala?? Ja netvrdim, ze si ty nemela jinou moznost opakuji, protoze ta ofenziva s tvoji strany je dost slusna. Ale MM je opravdu mene kaloricke jako UM a mnohem rychleji a lehce stravitelne. A prece mimi se opravdu muze kojenim uklidnovat, pokud ho nejaky problem trapi i takova je moznost. Proste pije hodne, treba se i prepiji, protoze ho neco trapi a u kojeni mu je dobre.... Porad jsem psala treba, aby bylo opravdu jasne, ze je to JENOM TREBA. Takze pokud ty si na zaklade tveho neuspesneho kojeni, troufas tvrdit, ze teda existuje hladove mleko i prez to, ze se tento termin nepouziva na zaklade rozsahlych rozboru MM, ses opravdu dost radikalni. Trosku me to zarazi, protoze zrovna ty si se tak dozadovala vyzkumu a statistik. At si uz mela jakykoliv duvod nekojit ci kojit, nikdy bych si netroufla tvrdit u tebe, ze si ale mela kojit, protoze by to urcite slo. Nikdy bych netvrdila, ze by si snad byla horsi matka a ja lepsi, jen pro to, ze kojim. Ale prosim, netvrd ty, ze hladove mleko existuje jen pro to, ze si to ty tak trochu myslis.

Omlouvam se, pokud bude prispevek vic krat, nejak mi to tady hapruje...
zuzana
  • 
6.3.2008 14:42:14
Emisko, dekuji za radu, opravdu vim o atopu snad maximu a urcite se na nem psychika podepisuje, to mas svatou pravdu. Jak ja, tak asi kazdy ekzematik to potvrdi jen tim, ze kdyz je ve stresu, okamzite se skrabe.... Nicmene,lze tezko tvrdit, ze ekzem vznika na zaklade psychickych problemu. Projevil se mi v pouhych 4-5tydnech. Co zustava faktem, je geneticka dispozice u vzniku atopu a pak jsou to jiz ruzne vyvolavajici faktory na kterych zalezi, jakou mirou a kdy se to onemocneni manifestuje. Jelikoz je prima souvislost mezi atopem a potravinovymi alergiemi, tak zrovna predcasne podane kravske mleko(ktere je koneckoncu zakladem i UM), muze mit na tohle vlyv.
Líza
6.3.2008 14:23:37
Grainne, já nesdílím tvůj pocit, že ustát si svou vlastní cestu je něco divného. Bez toho se prakticky nedá žít. A tím spíš, když je na mně někdo další závislej.
Emiška
  • 
6.3.2008 13:25:32
A kde, prosím tě, čteš, že každé dítě na UM je zdravější? Vždyť to záleží případ od případu. A jéje, snažím se tu celou dobu psát, že ať kojené nebo nebo nekojené, se zdravím, IQ atd. to až tak nesouvisí, ale každý si z toho vezme jen to, že bojuju proti MM a jsem jednoznačně pro UM. Tak to není!
Jinak ekzémy můžou opravdu často souviset s psychikou (pokud tedy`čistící` orgány v těle fungují tak, jak mají), čímž tě rozhodně nechci pasovat na blázna, jen třeba poradit.

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 447 [Dalších 387 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.