| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekojíte? To není konec světa!

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 447 [Dalších 377 >>]
Emiška
  • 
6.3.2008 12:59:27
Asi jsem měla napsat nedostatečně výživiné či nedostačující...
Představ si situaci - mimi je kojeno bez omezení četnosti i délky kojení, přibýva velice dobře, roste velice dobře, ale stejně je stále hladové - řve dokud opět nedostane prso, pije, nedělá si z mamky dudlík - je už jako průtokáč - tedy má nadbytek počůraných i pokakaných plenek. Jakmile dostane po dvou měsících UM, je najednou spokojené (a o to mi jde především, aby moje dítě bylo spokojené, veselé, aby se radovalo ze života a pokud možno nic ho netrápilo. Já přeci nemám dítě, abych plnila nějaké statistiky o kojení). Jak bys to nazvala? Ať třeba hladové mléko či jinak. A to není jen můj případ!
A ještě k dalším příspěvkům - kojící matka se přeci nerovná dokonalá matka!
zuzana
  • 
6.3.2008 12:56:28
To s tim atopem u me, byl proste jen priklad. Porad jsem cetla, ze kazde dite na UM je snad zdravejsi, nez to kojene u sousedu :-). Proste jsem jen dala sebe za mozny priklad. Zase mi vsouvas neco, co neni pravda a to, ze bych celych svych 32 let resila to, ze kdyby moje maminka nebyla "macecha" a kojila me, byla bych zdrava a fit cely zivot:-). Proc to tak zarputile odmitas? Ja jsem nerekla, ze je to 100% pravda, ale treba je to zrovna jedna z pricin a ty mi to mermomoci az krecovite vyvracis. I kdyby to opravdu bylo prokazane nejakym vyzkumem :-), ze je zrovna to duvodem mich problemu, nebudu nestastne plakat nad kazdou nespolknutou kapkou MM, to mi ver. Jen proste bude pro me o duvod vic, proc budu svoje deti kojit, tot vse. Hlavne me prosim nestavej opet do role fanaticky, protoze ja uz si spis pripadam, jakoze obhajuji to MM, pred tim rozhodne lepsim UM. Ze nemam zadne dukazy, statistiky a vyzkumy, tak at tady neplacam...
Dekuji za odkazy a taky teda neco posilam http://www.solen.cz/pdfs/ped/2007/03/09.pdf http://www.ereska.cz/clanky/kojeni.html
Emiška
  • 
6.3.2008 12:25:44
Zuzano,

jestli to zní jako napadání, tak se omlouvám. Jde přeci o debatu...
Nezdá se mi, že bych ti něco podsouvala, jen jsem ti napsala svůj názor a poslala pár zajímavých odkazů. Pro zajímavost. Ale jestli si to přečteš a zamyslíš se nad tím nebo ne, je jen a jen na tobě...
A to o tvém ekzému? Píšeš, že kdybys byla kojená, měla bys o problém míň.
Takže o tom asi přemýšlíš...
A není mléko jako mléko. Jsem zastáncem bio a nemyslím si, že je to jen reklama.
Vážně netvrdím, že UM je pro dítě lepší, jen jsem chtěla podpořit pisatelku článku, že nekojení opravdu není konec světa. Ano, nevěřím, že mateřské mléko je to nejcenější co může člověk svému dítěti dát, ale věřím, že je to přirozený zdroj živin atd.
A tvoje kamarádka? Já mezi svými kamarádkami žádnou takovou nemám. Ano všechny jsou a byly hotový z častého vstávání, ale nikdy by je nenapadlo, že by to mělo být jinak.
Také jsem během mého dvouměsíčního kojení dávala dcerce pít kdykoli chtěla, klidně i každou hodinu, dvě a délku jsem nijak neomezovala, takže vím moc dobře co to je.
A přibývání na váze. Asi jsi špatně četla, já jsem psala, že pokud dítě dítě nepřibývá nebo hubne asi není něco v pořádku. Tady si myslím, že příkrmy jsou naopak vhodné. Víš jak se může podepsat nedostatečná výživa na vývoji mimi? Takže kojit ano, ale ne za každou cenu.
Grainne
6.3.2008 12:06:06
Lízo, tady jde o to, že už díky mediální masáži nejde o realitu, nejde o kojení a nekojení, jde o to, že, tyhle matky jsou pod tlakem.
Nikdo není povinen být dokonalou matkou, ono to dokonce vůbec nejde.
Pak tu vznikájí takové bitvy, kdy se zoufalé nekojící matky, (nebo matky nedělající jiné všeobecně prospěšné věci, či spíše věci všeobecně považované za prospěšné), obhajují.
Jde o to, že se nemusí obhajovat, že (mluvím o všeobecně uznávaných normách, nikoliv o extrémech, spadajících do kategorie týrání apod.), že klidně můžou s čistým svědomím vypláznout jazyk a jít si svojí cestou. Jenomže ony to nevědí. Až to budou vědět, klidně ten jazyk vypláznou a půjdou si svojí cestou s klidným svědomím.
Zvládnout to ovšem v takovém útočném prostředí je extrémně náročné, řekla bych.
zuzana
  • 
6.3.2008 12:05:36
A co je to hladove mliko? Ty tuto skutecnost mas nejako podlozenou, nejakym rozborem? Nebo je to fakt jen pro to, ze to tady jiz davno bylo jako termin?
Emiška
  • 
6.3.2008 11:58:28
Na jednu stranu voláš po informacích, na druhou zatracuješ návody k použití...
Své nekojení spojuješ s nedostatkem informací, ale proč vůbec někde hledat chybu? Proč to prostě nevzít jako fakt? Třeba tvoje první dítě neumělo sát, třeba jsi měla opravdu `hladové` mléko (to není komunistický termín, to tu bylo už dávno předtím)... Ano, studie o kojení jsou jen vědecké studie, články typu, že kojení zvyšuje IQ, ať jsou nebo nejsou podloženy nějakou studií, jsou opět jenom články.
zuzana
  • 
6.3.2008 11:42:52
Emisko, je fakt zvlastni jak se te moc dotyka moje obhajoba kojeni. Ja bych si nikdy netroufla tvrdit konkretne tobe, ze jsi kojit mohla a proc si to neudelala... Jiz nekolikrat jsem psala, ze verim tomu, ze i prez nejvetsi snahu to nekdy nejde, proste nejde. To, ze osobne velice dobre znam maminky, ktere to zbytecne brzy vzdaly je fakt, ale proc tebe tak neuveritelne nadzvedava? Znam i takove co proste nemohly z ruznych zavaznych duvodu a opravdu jsem nikdy moji mamince nevycitala, ze nas nekojila:-).
Jo stres se k mimcu opravdu dostava, ale ne jenom MM a jsem presvedcena, ze co me tyce bylo by ho mnohem vic kdybych nekojila. Ja mam pocit, jako bych nekoho "sektarsky" presvedcovala o vyhodach kojeni. Prece jsem tady nikdy nepsala, ze jste pro svoje deti neudelaly maximum a opravdu, kdyz nekojite je to konec sveta. Pouze nechci a nemuzu dopustit, aby nekdo tvrdil, ze to kojeni je vlastne tak trosicku k nicemu. Pokud si, ale ty presvedcena, ze davas diteti to nejlepsi, nemuze te snad tohle tak vytacet, nebo? Ja to schrnu uz asi takhle JSEM PRESVEDCENA, ZE PRO MOJE DITE JE KOJENI TO NEJLEPSI.
Líza
6.3.2008 11:36:35
Grainne, já si myslím, že pravdu by měl kromě zcela extrémních situací člověk unést. A jak píšu níž, ještě mnohokrát se té matce, která se radši uchyluje k sebeklamu (kojení je nanic), stane, že v něčem, co je pro dítě dobré, selže, nebo to nepůjde, nebo prostě z nějakého důvodu mu to nedá. To si má pokaždé lhát? Nebylo by lepší si říct - jo, bylo by to fajn, ale život šel jinak, přežiju ¨pocit, že jako matka nejsem DOKONALÁ? O tom to totiž je, jestli smíme být nedokonalýma matkama. Myslím, že i pro ty děti je dobré, když si tohle máma v sobě vyřeší co nejdřív a neobviňuje realitu z toho, že jí způsobuje pocity viny.
zuzana
  • 
6.3.2008 11:25:16
Emisko, myslim, ze neni potreba se tady vzajemne nejak napadat. Take mam pocit, ze mi nerozumis, nebo proste jen rozumet nechces, ale to je vse. Ostatni pocity si nechavam pro sebe. Ja se vubec netrapim tim, ze jsem nebyla kojena a uz vubec nepremyslim cely zivot nad tim jak by to asi bylo kdyby... Jen me uz ke smrti vytaci to, ze absolutne neakceptujes, ze to proste nekdy tak muze byt!!! Ano ani ty tvoje reci o skodlivosti prostredi nejsou nikde patricne podlozene a tak proc mi vsouvas jako fakt neco, co faktem vubec neni??? A kdyz uz jsme u toho, myslis, ze na ty kravy co se z nich to mliko dela nic nepusobi??? Nebo je to snad vsechno "vycistene"? Urcite nikdy nebudu litovat, ze jsem kojila. Mam takovy pocit, ze mi chces snad tvrdit, ze je opravdu UM pro díte vhodnejsi a to nevim kde jsi na tohle prisla.
S tim, ze kazda matka pocita s tim, ze se jeji dite bude budit, to se teda velice pletes. Moje kamaradka je z toho uz uplne hotova a tvrdi, ze to snad neni normalni a ze ona byla zvykla spavat a tohle je teda moc.... Taky mi rev ditete opravdu vadi a prave tim prilozenim jsem ho pekne vzdy umlcela, byt ne na tri hodiny, ale nevadi ja jsem ho prilozila klidne i po 20minutach. Jestli si uz tohle nepochopila ty, tak asi fakt budu zabrzdena a neco delam spatne, nebo zeby ne?
Tabulkove hodnoty byly opravdu puvodne pro deti krmene UM, ale to je uz davno prekonane a opravdu nemusi kazde mimco pribrat tabulkovych 150g tydnne.¨
6.3.2008 11:24:02
Grainne,
jasně, souhlas, jsou typy, které to s propagací kojení přehánějí a druhé soudí, ale takové najdeš ve všech oblastech života. Ono totiž ten pocit viny nesouvisí s tím vnějším, co kdo říká, dělá nebo nedělá, ale s tebou. A je jen na každém, jestli se nechá do pocitu viny zatlačit nebo ne. A pokud ano,tak je dobrý hledat opět důvody u sebe a ne agresivně útočit na druhé.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 447 [Dalších 377 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.