| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 307 [Dalších 187 >>]
4.3.2008 8:00:35
Prosímprosím, kdo znáte nějaké fajn pěstitele, teď si možná budu protiřečit, třeba z okolí Prahy, pošlete mi na ně kontakt na mail. Děkuju. Majda.
4.3.2008 7:52:51
možná ne, ale nemoci, které by sem přinesl někdo třeba z Indie (opět nic proti Indii) by u nás měly zatraceně horší průběh, než tam, viděla jsem jeden dokument, kde to vysvětlovali, jak se průběh nemocí jako cholera zhoršuje v souvislosti s vyššími hygienickými podmínkami - třeba cholera je v Indii běžná a závažná asi jako u nás chřipka, u nás by asi tak mírumilovná nebyla; kromě toho se obávám, že by na ně ani nemusely být hned dostupné léky, pokud se to třeba nedá řešit antibiotiky, ale ta jsou také špatná, takže co je lepší? jedna vakcína nebo tuny léků?
4.3.2008 7:43:05
Ahoj, ale já Tě neodsuzuju!
Já taky neutrácím za věci, které mi příjdou zbytečné, občas ale myslím i sama na sebe a chci si nějakou maličkostí udělat radost. Jsou to fakt maličkosti, jako právě noviny či kafe z automatu. Nebo pivko na zahrádce. Mé děti jsou sice pro mne důležité, nicméně - v mé konkrétní finanční situaci - nedokážu a nechci myslet 100% jen na děti a vůbec ne na sebe. Na kolik Tě prosím Tě příjde měsíčně biojídlo, řekněme pro jednu osobu? Já teda zas tak informovaná o cenách nejsem, ale řekla bych, že bio je tak dvakrát dražší než normální jídlo. Jak to zvládáš, coby samoživitelka? Chodíš do práce, nebo jsi na mateřské?možná jsou to dost osobní dotazy, ale pro mne při volbě biojídla jsou bohužel finance klíčové. My dáme manželův příjem za nájem, leasing a poplatky, a na jídlo pro 4 lidi zbude moje mateřská. Plus nějaký ten zájmový kroužek pro syna...No nic moc. Pro sebe nakupuju oblečení většinou v sekáčích či u ťamanů, takže výjdeme, i na nějakou tu drobnou radost zbude, ale na biojídlo to fakt není.
Sarka, dve batolata a brisko
  • 
4.3.2008 3:06:57
Mam na vec podobny nazor. Sice taky lide kolem nekdy obraceji oci, ale proc zbytecne zatezovat uz tak zatezovany maly organizmus nasich nejdrazsich. To se netyka nejenom deti, ale i manzela. Za dob studentskych jsem zila par let ve Francii, nejake mesice v USA a v Anglii. A tam jsem hledela, o cem ty bio veci jsou. Moc jsem nechapala, protoze jako chudy student jsem hledela usetrit kapesne na vsem, na cem se dalo. A z domova jsem byla zvykla na ovoce, zeleninu a maso z vlastnich zdroju. No, v sestnacti jsem prestala jist veskere maso krome ryb a plodu more a tim trochu zacal "pruzkum" potravy, ktera nam lepe. Ale nechci prilis uhybat od tematu. Moje deti - 3,5 a 2 roky zatim neznaji zbytecne nehodnotne potraviny typu sladkosti a rychla strava. Doma varim denne z ekologicky vypestovanych potravin. Zasobuje me dobra pritelkyne, obchod i nase mala zahradka. Tady v Kanade je nastesti velmi velka nabidka techto potravin, najdu bio kvalitu u kazde potraviny, kterou chci koupit. Nekdy sice musim do ruznych obchodu, ale mame sit i primo bio obchodu. Je rozhodne financne narocnejsi stravovat se touto variantou, ale kdyz se podivam do budoucnosti, tyto ekologicky produkujici firmy urcite nasi planete skodi mene. A jelikoz mi na budoucnosti potomku zalezi, radeji je chci naucit podporovat planetu setrit i timto zpusobem. Mam stesti, ze jsem tady potkala dve rodiny, ktere smysli podobne a nase spolecne navstevovani mi "nekazi" deti burtiky, bonbonky a podobnymi zbytecnostmi. Sice dela hodne lidi bububu tim, ze kdyz zacnou deti chodit do skoly, tak tam budou, blablabla (za svobodna jsem Blabolilova :-) ve velkem mnoztvi pojidat potraviny doma se nevyskytujici. No, nevidim to az tak cerne. Znama ma dva chlapce skolou povinne, kteri si nosi svaciny a obedy z domu a nemaji zajem se volne prodejnymi dobrotami cpat. Tady jsou vsude ve skolach automaty na bramburky, cokolady a sycene napoje a mimo jine, jidelny s obedy zde neexistuji. Takze te v tvem rozhodnuti podporuji, delej si po svem, pokud mas navic podobne smysliciho manzela, tim lip. U nas varim ja a muj manzel uz casto napomina sve rodice, ze by meli sem tam zmenit jidelnicek. Co vic si prat. Tak hodne zdaru a bio potravinam zvlast!!
Žluťásek.
4.3.2008 0:14:11
Pro supermarkety to možná parádní kšeft je, ale pro české biosedláky nikoliv.
Biobanány bůhvíodkud nekupuji a ani jiné banány, podle mě bio dost ztrácí na svém BIU, pokud je dováženo z takové dálky, ale to už tu taky bylo.
3.3.2008 23:40:43
Malého jsem naočkovat nechala, protože jsem se o problematiku vůbec nezajímala a věřila jsem doktorům. Teď toho ale lituji a už bych ho očkovat nedala. Měli by nás ještě v 5. roku zavolat na přeočkování, ale to se bohužel nedostavím.(nehledě na to, že je to přeočkování v zahraničí nepovinných očkování spalničky-příušnice-zarděnky)
3.3.2008 23:19:34
O té rtuti jsem si to přečetla na italském webu. Podle toho, co jsem se dočetla, tak některé vakcíny obsahují konzervant s názvem Tiomersal, který je tvořen právě karcinogenní rtutí.
Tady jsou limity vystavení rtuti podle různých organizací:
Světová zdravotní organizace:
3,3 microg/kg/týden
0,47 microg/kg/den
u dětí to může být: 159 microg/kg/ročně.

Navržené limity těmito organizacemi:
EPA (Environmental Protection Agency) 0,10 microg/kg/den
ATSDR (Agency for Toxic Substances and Desease Registry) 0,33 microg/kg/den
FDA (Food and Drug Administration) 0,40 microg/kg/den

V Itálii se povinně očkují pouze 4 vakcíny: záškrt, tetan, černý kašel (DTP) a hepatitida B. Toto je rozvh očkování:

Vakcíny Rtuť v dávce Celkem rtuti
(v mikrogramech)
Engerix (hep B) 12
Anatoxal (DTP) 24 36 µg

Počítejme, že dávku dostalo dítě v 3 měsících věku o váze 5 kg.
Tudíž maximální denní dávka podle EPA je 0,5 mikrogramů a podle FDA 2 mikrogramy.
Tutéž dávku rtuti dítě dostane i v případě jiných vakcín (Imovax + Recombivax + Di-Te-all).
To je asi tak všechno, ať si každý udělá názor sám. V ČR je to totéž. Více informací na rozalio.cz. Hlavně je nutné si uvědomit, že tady je obrovské překročení rtuti u pouhých 4 povinných vakcín. Kolik je ale povinných vakcín v ČR? 11?

Zdroj: http://www.corvelva.org/?page_id=30

3.3.2008 23:17:29
Gatto, mám na Tebe dotaz na jiné diskusi: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=8836325
3.3.2008 22:56:05
To není tak jisté, že ty nemoci tu nejsou kvůli očkování. Podle statistických údajů klesala prudce křivka výskytů ještě před zahájením plošného očkování, pravděpodobně kvůli zlepšení hygienických podmínek apod. Neříkám, že očkování na tom nemá vůbec žádný podíl, to nevím, ale určitě to není jen kvůli očkování. To právě nikdo neví.
Marka
  • 
3.3.2008 22:53:16
My s tímto problémem bojujeme také. Denně jsou našim dětem nabízeny všelijaké bonbóny, lízátka a jiné. Vyřešila jsem to tak, že jsem si s nimi o tom popovídala a máme dohodu, že za každý bonbón, co si nevezmou, dostanou nějakou zdravou sladkost ode mne. Spokojenost je na všech stranách.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 307 [Dalších 187 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.