| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 307 [Dalších 257 >>]
5.3.2008 10:07:01
Krajto, neberu to jako tragédii, jen jsem se optala holek, které tu bio zdravou výživu praktikují a mají zmáknutou. Já to spíš dělám instinktivně, takže chybička se může vloudit.
Jinak kozí mléko i čerstvé nesmrdí. Pokud není koza chovaná ve špíně a třeba i bez pořádného výběhu.

Já mám zase špatnou zkušenost s kupovaným kozím mlékem. Smrdělo mi a v puse jsem měla šílenou pachuť. Jako kdybych snad žvýkala kozí bobky. Pak jsem po letech dostala kozí mléko u jedné babči na vsi a nedalo se to srovnávat. A tak už máme svoje kozí stádečko.;)
Ajtakrajta
  • 
5.3.2008 10:00:48
Kozí mlíko? To je taková tragédie? Někomu chutná a někomu ne. Mně čerstvé přímo od kozy smrdí (stejně tak od krávy!), ale občas si dám jedno krabicové kozí, které byste od kravského nepoznali. Znám kozí a ovčí produkty, při jejichž konzumaci máte pocit, jako byste jedli opravdu toho kozla či berana (s příslušným odérem)... a pak jsou zase produkty, u nichž žádný pach není a jsou velmi dobré, nerozeznatelné od kravských.
Co je na tom tak extrémního? Jinak si myslím, že je zdravější než kravské, nevidím vážný důvod, proč by ho děti nemohly (pokud jim chutná).
Někomu chutnají tvarůžky, mně nesmí do domu.
Někomu chutnají uzeniny, někomu ne. Někomu chutná svíčková, někomu ne. Někomu chutná mrkev, někomu ne.
5.3.2008 9:50:21
Graine díky, naprosto přesně si vystihla jak to cítím. Neuměla jsem to tak krásně sepsat.

Biomatky (není to myšleno hanlivě) co říkáte na kozí mléko? Moje "biosestra" říká, že takovou sr...u dávat dítěti nebude.
Grainne
5.3.2008 9:43:29
Vrani, vřískat na celé své okolí, že po pozření lentilky dítko zcela jistě zemře na otravu, či vřískat na celé okolí, že pokud okamžitě teď hned nenakojím dvouleté dítě, zemře hlady, je prostě IN.
Lidé, kteří to tak dělají proto, že to tak cítí, obvykle nedělají povyk a netrvají na tom, že to musí všichni vědět, maximálně taktně upozorní, že jejich dítě to nejí.
Očekávají obdiv a k tomu potřebují publikum. Tak jim pro tu chvíli zatleskejme, nebo se otočme jinam, bez následných ovací je to přestane bavit.
...a pozor, nemluvím o lidech, kteří to dělají proto, že to považují za správné, protože to tak cítí, mluvím o lidech, kteří mají potřebu se lišit proto, aby se stali středem pozornosi okolí. Není nad to, stát se alespoň na chvíli celebritou, že?
Myšutka*
5.3.2008 9:17:38
Vrani, já bych sice nevyletěla, ale rozhodně bych ti řekla, že to příště dělat nemáš. Už proto, že ani já sama svým dětem nedám ze svého líznout. Důvod je jednoduchý - možnost nákazy. Bohužel ne každý to dodržuje, takže dcera jako malinká podobným "lízanečkem" chytila od tchýně opar.Můžeš namítnout, že jsi naprosto zdravá. Ale on i zubní kaz je infekční.
Pokud jde o sladké, tak preferuji, když se mne lidi zeptají. Dcera zvrací po určitém typu oplatků, syn si některé bonbonky sice vezme, ale vzápětí je vyplivne atp. Takže pokud se dárce zeptá, tak sobě i nám docela ulehčí život. Mmch. nenávidím, když lidi dávají mým dětem klasická roksová lízátka. Děcka jsou celá olepená, lízátka nikdy nedojí a pak je už nechtějí a zároveň je nechtějí vyhodit....
5.3.2008 9:04:00
Psychika je samozřejmě také důležitá, ale pokud je dítě alergické na některé éčka (ne všechny samozřejmě škodí), pak úplně chápu, že někdo vylítne.
Oni některé alergické reakce nemají úplně nejlepší průběh.
My dáváme bio čokoládu, buchty peču a o bonbonech začal Davídek sám automaticky říkat, že je nemůže. A když zkoušel želatin. medvídka, tak ho pak dal pryč.
Takže ošizený není.
Pěkný den :-)
5.3.2008 8:54:44
pletu a taky jsem to sama uznala;)
eau a lipo
  • 
5.3.2008 8:48:50
Taky jsme driv, kdyz jsem byla mala susili ovoce, ale ted kdyz jsem to chutnala po dlouhe dobe doma ususene, tak to ovoce ma jakousi divnou prichut. Pripadne mi jak kdyby to melo trochu plisen a myslim ze je to spatnym skladovanim. Jak vy to skladujete? Diky.
5.3.2008 8:40:17
Gatto, mne právě překvapilo to jak vyváděla, protože jinak dítě jí všechno normálně a pokud vím, tak nikdy žádné zdravotní problémy nemělo a nemá. Vzhledem k tomu, že u mé matky bývala neteř hodně často, tak vím, že jedla normálně želatinové medvíky i nějakou jinou sladkost, pila i normální limonády a sestra o tom věděla. Mně to ten její výstup venku spíš připadl jako nějaké divadlo pro ostatní - já stravuji dítě jinak a líp než vy, tak se chyťte za nos.

Když jsem se svými dětmi v mc a máme s sebou jídlo a nějaké dítko projeví zájem, tak se vždycky zeptám matky, protože opravdu nevím jakou má dítě alergii či omezení.

Další zkušenost - maminka u regálu s cukrovinkami a dítě škemrá o lentilky. Slyším jak máma dítěti vysvětluje, že je to plné jedů a že by umřelo. Před obchodem ji vidím, že si zapaluje cigaretu. Tak si říkám, že lepší jedna lentilka denně než kdyby dítě mělo třeba jen vidět, že máma kouří.
5.3.2008 7:36:57
Problém je,že mě se nikdo neptal.Když jsem se vrátila ze sprchy,byla malá naočkovaná.Asi bych očkovat dala stejně,protože moje mamka je po prodělané tbc,ale stejně si myslím,že ptát by se měli a ne to udělat povinné.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 307 [Dalších 257 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.