| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 307 [Dalších 247 >>]
5.3.2008 7:28:44
A o tom všem by to mělo být .O slušnosti a základním respektováním názorů jiných rodičů.A také o neničení jejich autority,abych nedávala cizímu dítěti to,co si jeho rodiče nepřejí.Protože nejde jen o bio stravu,ale třeba i o alergii na potraviny.Nelíbilo by se nikomu,kdyby jejich alergickému dítěti někdo nabízel třeba čokoládu s oříšky.A pak se musela volat záchranka.
5.3.2008 7:17:11
Já jsem to ale myslela dobře, malá by ji nenechala si to v klidu sníst, byl by křik, pořád by ji tahala. Šly jsme malou hodit k babičce a pak odvést starší do kroužku, takže můj nápad, že si to sní později - to později bylo tak asi za 20 minut, to si myslím, že by ji chuť nepřešla. Jenže ona byla šíleně drzá, takže jsem vlastně jinou možnost neměla. Naštvaná jsem sice byla, ale samozřejmě jsem jí to lízátko nesnědla a normálně jí ho ve vhodnou chvíli vrátím, protože ona na něj nezapomene, to si můžu být jistá :-)Ono, my s tou její drzostí bojujeme teď trošku více - ona od malička výborně mluví, takže teď ve skoro pěti letech - no hrůza. Musíme to probrat s manželem, jak to budeme řešit, protože já pak hned vidím rudě a oheň je na střeše - ale to patří do jiné diskuze.
Markéta
  • 
5.3.2008 2:15:57
nepletes tak trochu hrusky a jablka dohromady?
pece o tehotne v nemecku je myslim dokonce lepsi nez v cechach. napr ten utz je sice oficialne 3x ale protoze ho ma kazdy gynekolog v ordinaci, tak jich muzes mit vic, treba pri kazde prohlidce. pokud ti nesedi doktor ci sestra muzes jit k jinemu nebo se nechat vysetrovat pa a na ty utz jit do porodnice, kazdemu jak libo.
jinak v nemecku ockovani neni povinne, je to totiz vlastne ublizeni na zdravi, musis dite "zranit" a s tim musi rodice souhlasit,
samozrejme vsichni ockuji, taky to pojistovna plati, ale neni takovy problem ockovani posunout apod.
sally
5.3.2008 1:38:41
Vrani,
no reakce to přehnaná je, na druhou stranu - já vždy ocením, když se mě lidi napřed zeptají, než mým dětem něco nabídnou. Nezdá se, že by moje děti měly nějakou alergii, ale můj syn je hodně citlivý na výkyvy glykemické křivky a zrovna kolem těch dvou let měl na cukry (a speciálně na čokoládu) naprosto brutální reakce (dvouhodinový záchvat hyperaktivity, kdy lítal, nemohl se zastavit i když se mu nohy už pletly, řval a šíleně "zlobil";) - a i když se mu vlastně "nic nestalo" (tj. nepadnul mrtev k zemi, ani jsme nemuseli do nemocnice), tak to pro mě bylo velmi nepříjemné. Obvykle se v takovém záchvatu buď sám nějak zranil (upadnul, narazil se na hranu nábytku atd.) nebo něco provedl (shodil, rozbil, zničil, porazil sotva lezoucí sestřičku atd.) - a já to musela nějak řešit (a teď jak - potrestat, když je to něco co je fakt lumpárna, u vědomí, že za to vlastně "nemůže"?)...

Minulý pátek ho pozval kamarád podívat se na film, maminka kamaráda se namáhala mě optat, že bude dětem objednávat pizzu, jestli to může mému synovi dát a jestli mu má k pití dát vodu, džus nebo mléko... a to je synovi 4,5 roku, takže žádné miminko. ALe je to nějaká základní slušnost...
5.3.2008 1:07:38
Ty to považuješ za přehnané ze svého pohledu a z pohledu většinové společnosti.
Jenže tvoje ségra je matka a má právo rozhodovat o svých dětech (i když se podle tebe chová šíleně). Navíc si myslím, že nejspíš svoji sestru znáš a určitě jsi tedy věděla, jaké má zásady. Proto nechápu, proč jsi jí chtěla narušovat její zásady, které jsou pro ni z nějakých důvodů důležité. Nebo ses mohla zeptat, ne?
Asi by se ti taky nelíbilo, kdyby tvoje sestra svůj pohled na věc aplikovala bez tvého svolení na tvých dětech. Například bys koupila svým dětem nanuky a tvoje sestra by se přiřítila a nanuky jim vytrhla z ruky a okamžitě je vyhodila.
4.3.2008 23:17:37
Ivule taky se snažíme jíst zdravě a nešílím z bonbónů. Jednou za čas neuškodí.

Nic se nemá hnát do extrémů. Platí to i o výživě. Tedy podle mého názoru.

Mám ale zážitek z vlastní rodiny, kdy jsem si koupila v parném létě nanuk a dvouletá neteř žadonila, že chce líznout. Tak jsem jí dala jednou líznout, ale kdybych věděla co bude následovat, tak jsem ten nanuk sežrala i se špejlí. pardon
Ségra se na mne vrhla, že ničím zdraví její dceři, že ona sladké nejí a třeba k pití pije zásadně kopřivovej čaj. Takovouhle reakci považuji za dost přehnanou.
Lusika
  • 
4.3.2008 22:54:22
Supermarkety se neumí postarat o "normální" ovoce a zeleninu, natož o bio. VLastně v supermarketu už nekupujeme nic "čerstvého", spíš mouku apod.
Zkuste koupit mraženou bio směs:-), u nás v tesku mají mraženou směs a mražený BIO špenát. Tu snad nezkazili.
Lusika
Lusika
  • 
4.3.2008 22:53:09
Supermarkety se neumí postarat o "normální" ovoce a zeleninu, natož o bio. VLastně v supermarketu už nekupujeme nic "čerstvého", spíš mouku apod.
Zkuste koupit mraženou bio směs:-), u nás v tesku mají mraženou směs a mražený BIO špenát. Tu snad nezkazili.
Lusika
4.3.2008 22:50:46
Tak tady u těch militantních antibonbónových výpadů se vždycky bavím.. :)))

Taky kupujeme biopotraviny, taky omezujeme sladkosti na minimum, ale abych šílela z toho, že dítěti nabídně jiné děcko v kolektivu bonbon, to se musím smát.

Není takhle náhodou ten duševní život stejně důležitý, jako fyzické zdraví? Myslím tím, že když se děcko učí, jak je prima, když mu jiné udělá radost a nabídne něco dobrého, jestli to náhodou nepřebíjí všechna ta škodlivá "éčka". No já si myslím, že ano.
(mimochodem i vitamín C má své označení jako éčko).
Lusika
  • 
4.3.2008 22:45:12
Mě můj imunolog řekl, že je to velice agresivní vakcína a že by ji nedoporučil před druhým rokem života. K nákaze je potřeba dlouhodobý kontakt (třeba celý den) s infikovanou osobou v uzavřeném prostoru.
Navíc se řeší, zda není toto očkování jedním z činitelů, způsobujujících autoimunitní poruchy. Já tuto poruchu mám, takže dceru neočkovali.
Lusika
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 307 [Dalších 247 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.