| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 307 [Dalších 217 >>]
4.3.2008 18:28:48
nás někdy v 7. třídě kontrolovali, jestli máme protilátky a některé (mne taky) přeočkovávali, protože jsme měli málo protilátek. Ale bylo nás jen pár ze dvou tříd po asi 30 dětech. Pokud by byla vakcína tak špatná, že by nikdo nepřišel s nějakou inovací coby kasovním trhákem? Jinak s tím německým neočkováním (nic proti) mi to připomnělo Finsko, kde těhotné, do 4. měsíce nejenže neudělají UTZ, ale ani ji nikdo nevyšetří palpačně, proč taky, že? Jen se vyplní průkazka a paní se zváží. Ale to už jsem úplně mimo téma, jen se mi to zase vybavilo, omlouvám se;)
4.3.2008 18:21:31
mne trakhle překvapily cereální keiserky z Alberta, vydržely asi 10 dní měkké a bez plísně, od té doby už je tam nekupuju a kupodivu to přesvědčilo i chlapy
Ajtakrajta
  • 
4.3.2008 18:07:38
Geryčko,
ale to není chyba bio-potravin, ale daného obchodu a jeho (trestuhodného) zacházení s nimi, tj. nabízení již špatných kusů, asi i nevhodné skladování atd. Ano, je taky fakt, že biopotraviny, resp. biozelenina se rychleji kazí. S tím slušný obchodník musí počítat... a taky s tím trochu musí počítat zákazník a prohlédnout si co kupuje... to ostatně já dělám i když kupuju nebio-zeleninu či jiné výrobky (kontroluju trvanlivost, složení, u ovoce či zeleniny pevnost, datum balení do igelitu atd.).

Je faktem, že neošetřené potraviny se rychleji kazí. Na první pohled je to nepraktické, při dalším uvažování ale člověk přijde na to, jak se to s věcmi má. Stačí se zamyslet nad tím, jak dlouho by Ti asi daná potravina vydržela doma... jak dlouho vydrží zralé rajče, které utrhneš na zahradě, strčíš do igeliťáku a dáš na světlo do tepla? A jak dlouho jej takto skladují v supermarketu? Jak dlouho v teple vydrží poživatelný uvařený pudink nebo krém? A čím to, že v regále obchodu se válí "zdravé" cereální taštičky plněné krémem s trvanlivostí rok? Když si vezmeš chleba, jak dlouho vydrží chutný a jedlý? A za jak dlouho zplesniví? A co musí asi obsahovat "celozrnný chleba", který má na obalu trvanlivost 4 měsíce?
Ono to není jenom o bio či nebio, je to i o čerstvosti potravin, tedy té skutečné čerstvosti (ne o tom, že čtyři měsíce po vyrobení jim ještě dva měsíce do expirace zbývají a tím pádem jsou "čerstvé";).

Lidi, kteří bioplodiny víc sledují a kupují, mají většinou vychozené svoje trasy a obchody, o kterých ví, že tam seženou kvalitní zboží. Vědí kam jít a kam nejít. Takže to pro ně nebývá problém. Problém jako jsi měla Ty nastává často spíš u "nováčků", kteří bio nikdy nesledovali a čekají, že seženou na prvním místě a bohužel jsou zklamáni šmejdy co najdou v prvním obchodě. Zkrátka věř, že jinde to bývá lepší.
A nemusí to být vůbec o žádném dramatickém obíhání obchodů, někdo si chodí pro chleba do konkrétní pekárny, protože mu tam víc chutná; někdo chodí ke konkrétnímu řezníkovi, protože má hezčí maso... no a někdo zase chodí do konkrétního krámku pro biomrkev :o)
Lingvistka
  • 
4.3.2008 17:25:44
Ahoj, nevíte někdo o dobrém pediatrovi v Tišnově a okolí, se kterým by byla rozumná domluva ohledně NEočkování a který hned necpe do dětí alopatika, ale snaží se léčit přírodními metodami? Za měsíc a půl čekám mimčo, tak bych potřebovala někoho vhodného sehnat. Díky moc,.
Markéta
  • 
4.3.2008 17:09:04
nekdo se tu vy jadroval k ockovani a k tbc. dovedela jsem se o tomto ockovani zajimave info, tak je predavam dal.

v nemecku se proti tbc neockuje. divila jsem se a po pediatrovi jse ockovani vyzadovala a on mi vysvetlil, ze ta vakcina temer neucinkuje, tj. ucinkuje jen ve 30 procentech(!) a ne proti vsem druhum tbc.
komplikace (otoky uzlin) se musi resit operaci, kterou pojistovna nezaplati prave kvuli tomu, ze ta vakcina je spatna a rizika se skoro rovnaji vyhodam. leceni tbc pry vyjde levneji.
rikala jsem mu, ze v cechach je to prvni ockovani vubec a je povinne! odpovedel, ze to vi a ze to nechape.
4.3.2008 16:46:30
Asi právě proto, že BIO by nemělo být chemicky ošetřeno proti plísním, škůdcům a také by nemělo být chemicky hnojeno, tak nevypadá tak "dobře". Ale je pravda, že nahnilé ovoce/zeleninu bych dítěti nedala, protože je už celé zkažené.
Žluťásek.
4.3.2008 16:14:42
Problém je v tom, že po prodělaném onemocnění je imunita celoživotní, po očkování nejistá, takže žena, která prodělá v dětství nevinnou nemoc chrání své dítě mnohem lépe. Ten způsob co píše tuším Lenelka se mi zdá dobrý.
(před otěhotněním změřit protilátky a případně naočkovat)
Žluťásek.
4.3.2008 16:11:30
Co jsem četla já, tak nejohroženější skupinou, pro kterou je onemocnění fakt smrtelné jsou děti do 6ti měsíců, kteří chráněni nejsou!!!
Potom je to nemoc hodně nepříjemná, nicméně smrtelná při podání ATB jen vzácně.
4.3.2008 15:50:56
A chceme to testovat na našich dětech, tím myslím, jestli vyzkoušet, co to s nimi případně udělá? Já teda ne, nemám pocit, že by mi očkování uškodilo, a to jsem chodila jako malá i na histágu proti alergiím, což musela být taky lahůdka, a jsem normální zdravá ženská. Tenhle experiment tedy nepodpořím, doktory si vybírám dost pečlivě na to, abych jim mohla věřit...
4.3.2008 15:46:31
nemluvila jsem primárně o biokapustě, ale zdravějším způsobu stravování
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 307 [Dalších 217 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.