| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S hnědou kůží na trh?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 132 [Dalších 92 >>]
1.4.2008 14:27:18
S tím ublíženeckým postojem souhlasím - mohlo by to tak vypadat:-) Ale já zákon o adopci schvalovat nebudu. Jen si jedna poslankyně usmyslela, že se zviditelní.
Víš, mně nevadí, že se to projednává, jakože "homosexuálové chtějí adoptovat děti". Ale takhle věc vůbec nestojí - ten návrh nepodala gay komunita - taky kvůli tomu, že když se schvalovalo registrované partnerství, tak jeden z argumentů proti u většiny lidí bylo, že "teď jim dovolíme sňatky a za chvíli budou chtít adoptovat děti". A z jejich hlediska teď došlo na jejich slova.
Jenomže popud k tomuto zákonu nedávají gay a lesbické organizace - v tom je ten problém...
1.4.2008 13:37:44
Z mého pohledu je fanatismus takový způsob zacházení s ideami, vírou či přesvědčením, který neumožňuje dialog nebo kompromis s jinými názory, případně dokonce podporuje boj proti lidem s jinými názory. Zároveň to tento člověk dělá "ve jménu vlastního svědomí".
Lenelka
1.4.2008 13:16:00
Cindule, problem s teroristy-muslimy neni to, ze jsou muslimove, ale to, ze je dokazali nekteri fanatici kazajici v mesitach zradikalizovat a zfanatizovat. Rozhodne to neni problem muslimske viry. Podivej se treba na nacisticke Nemecko. To byl uplne stejny priklad zfanatizovanych lidi s vymytym mozkem jako jsou muslimsti teroriste.
*Aida*
1.4.2008 13:13:27
Kacislavo,
a jak se pozna fanaticky krestan nebo muslim? Jako vazne.
*Aida*
1.4.2008 13:11:19
Cindule,
za rasistku Te oznacovat nebudu, spis mi pripadas neinformovana, sorry. Krome te slavne knizky, jednoho manzela sve kolegyne a tech teroristickych utoku, co vlastne o muslimech vis? Asi vedet nechces, ono je to jednodussi~j~.
1.4.2008 12:57:14
já bych třeba nerada říkala dopředu, že bych si určitě nepřála muslimského zetě. Nepřála bych si fanatického zetě, ale viděla jsem třeba prima rodiny z Maroka nebo Turecka, takže si nemyslím, že každý muslim se rovná automaticky terorista a utlačovatel. Vadil by mi jistě i fanatický křesťan. Problém podle mě není až tak v náboženství, ale v rodině, ve vzdělání a ve výchově.
papinka
1.4.2008 12:46:31
Mé zkušenosti jsou velmi velmi četné a ošetřovala a operovala jsem i cikány, kteří se skutečně chovali "normálně" - tj.jako každý běžný slušný člověk, nikdo mě ale nepřesvědčí, že těchto je skutečně menšina. Ale nelze svádět na etnické rozdíly to, že již ve slovníku dětí se objevují ta nejvulgárnější slova, že i v nemocnici nejsem schopna dodržovat pravidla chování, hážu tam po pokojích a chodbách odpadky a sem tam něco zmízí...
Ne to je jen o slušnosti a ne o etniku. Ke každému slušnému se budu chpovat stějně a je mi jedno, odkud je. Ale hledejte ty slušné...
Zuzka M.
  • 
1.4.2008 12:09:26
Přesně tak... tím jsi mi připomněla... před 3 týdny jsem měla tatíka v neomcici, přišla jsem za nim a na pokoji ležel ještě se 2 pány... jeden z nich byl rom... po půl hodince co jsme tam byli s máti, tak tam přišla část jeho familie a musím říct, že se chovali velice slušně... pozdravili, chovali se tiše (jak se v nemocnici patří) prostě žádný problém... je mi líto, že sama mám na ně takový názor, ale prostě výjimka potvrzuje pravidlo a já se setkala pouze s pár slušně vychovanými romy... (a něříkám, že bílí jsou všichni slušní!:) )
papinka
1.4.2008 11:48:40
J8 mám dnes aktuální příklad ze života v nemocnici - Romové zde mají svého příbuzného - jistě je krásná , že se sejde celá rodina k jeho podpoře , nicméně - dospělí - ti dpoledne mohou - nepracují ?? , děti školního věku - škola není povinná??? , nekultivované řvaní na oddělení , kde jsou i ostatní nemocní, kteří by si klid jistě zasloužili, kouření nachodbách nemocnice , o vajgelch a odpadcích ani nemluvě...
Pro mě je to jednoduché , když někdo vystupuje slušně a respektuje společenské konvence a pravidla slušného chování a jednání je mi úplně jedno, jakou má barvu pleti. Zajímavé ale je, že s žádnou jinou skupinou tyto problémy nejsou , s Romy opakovaně ...
Cindule (1 ještěrka, 16 m)
  • 
1.4.2008 10:15:54
Taky bych řekla, že Líza každého hned odsoudí.
Jinak Lizzie, už jsem viděla film Ratatouille - opravdu jsme se s mužem nasmáli. Pamatuješ si ještě na mě? Psala jsem na tyto stránky i recept na tuto oblíbenou pochoutku :-)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 132 [Dalších 92 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.