| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S hnědou kůží na trh?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 132 [Dalších 82 >>]
Cindule (1 ještěrka, 16 m)
  • 
1.4.2008 10:10:29
Já, když jsem přemýšlela, nad tím, koho bych si za zetě rozhodně nepřála, tak je to určitě muslim. Myslím, že dobře vychovaný a pracovitý Rom je lepší volba. Ano, budu označena za rasistku, ale dříve jsem si pořád říkala, že problém je v tom, že mnoha lidem chybí vzdělání. Že kdyby ono vzdělání měli, tak určitě se budou i chovat lépe k ostatním atd. Ó, jak velmi jsem se mýlila, bohužel. Ten můj omyl jsem zjistila po mnoha útocích teroristických (muslimských) sebevrahů, z nichž nejméně polovina měla dobré vzdělání - lékaři, profesoři atd. To mě asi vyděsilo ještě víc, než kniha Bez dcerky neodejdu. Ano, Romové jistě patří k jinému etniku, ale přece jen trochu víc, pokud skutečně chtějí, dokážou do společnosti zapadnout. Ale u mnoha muslimů je to jiné. Ještě pokud žijí v cizí zemi, tak to občas jde (pominu-li např. mou kolegyni, kterou její albánský přítel mnoho let týral fyzicky a psychicky, až to ukončila, když ji jednu noc málem uškrtil - přišla do práce se strengulační rýhou na krku), ale jak se dostávají do své země, mění se zejména jejich vztah ke svým vlastním ženám.
Tak tohoto bych se asi skutečně bála víc, než zetě Roma nebo vegana :-))
  • 
1.4.2008 10:09:34
(nejen z vlastní zkušenosti)- že hlavní zakopaný pes je jinde - v sytému uvolnováni deti pro adopce. Já přeci nejsem proti, ale nemá cenu jednat bezhlavě - bez ohledu na aktuální kontext. Kdybyste se chtěla nejak zapojit nebo Vaše dvě kamarádky, tak se ozvěte me nebo stejné rodine.
1.4.2008 10:02:00
To, ze znam jeden par, neni hlavnim duvodem, proc jsem pro.
A emotivne to asi beru, protoze mam pred ocima citove, dusevne atd. zanedbane deti, o ktere nikdo nema zajem, a myslim, ze branit nekomu, kdo by o ne zajem mel, je bedzuvodne. A pro me osobne nepochopitelne.
  • 
1.4.2008 9:53:49
shodou okolností znám - viz můj příspěvek níže. Ale vy k tomu přistupujete hrozně emotivně - to, že Vy znáte nějaký pár, který by se podle Vašeho názoru hodil a zvládnul adopci, ještě neznamená, že to může fungovat obecně. Já se jen z různých zdrojů snažím získat vhled - proto mě dost zajímal názor macešky nebo jiných adoptivních rodičů - ti mají různé potíže s výchovou adoptivních dětí denně před očima a možná si umějí představit různá praktická pro a proti , krerá třeba mě nebo Vám nepřijdou na mysl.
  • 
1.4.2008 9:24:32
Margito,
podle toho, co jsem dosud nastudovala - není to zatím pravda žádná sláva, musímn přidat :-) - tak zrovna v té Americe je to , zdá se, dost pestré stát od státu - někde jsou adopce povoleny a nekde jsou dost militantní postoje proti homosexuálům celkově.
1.4.2008 9:21:06
Lízo,

proč do ní rýpeš? Těch několik slušných Romů, co znám (znala jsem) mluvilo bez přízvuku taky...no a?
1.4.2008 9:18:34
Vladane,
neposlouchej každýho blbce. Na každým se něco najde, do čeho se dá trefovat. Já jsem bílá, vdaná, pracující, heterosexuální a to by ses divil, s jakými otázkami a názory se někdy setkávám. I můj životní styl není nijak vyjímečný, žiju si zkrátka po svém, nebudu to rozebírat, bylo by to na dlouho. Úplně miluju nevyžádané názory a kritiky. Obzvlášť potěší z řad vlastní rodiny (myslím té původní).
  • 
1.4.2008 9:18:20
Děkuju za tipy - mrknu . Ten příběh o Zuzce jsem myslím kdysi už četla
tady na těchto stránkách. Sháním údaje a snažímn se lépe pochopit kontext - v rámci sdružení Stejná rodina máme bychom chtěli se za možnost registrovaných párů adoptovat dítě zasadit - ale protože adopci chápeme samozřejmě jako právo dítěte, nikoliv jako jakéhokoliv páru či jednotlivého zájemce, tak je zásadní mj. otázka, jestli v ČR děti, které jsou právně volné k adopci a nenašla se pro ně rodina, existují.
Zdravím.
1.4.2008 9:10:18
Tykat komukoli dospělému a cizímu mi přijde nevychované. S těma Vietnamce je to pravda, já jim teda vykám.
1.4.2008 9:08:34
Já teda znám taky dost normálních a slušných Romů a žádný z nich s tím přízvukem nemluví. Možná někteří slušní mluví s přízvukem, u nás tak mluví hlavně ti naměstnanív jedné čtvrti, kde to teda vypadá fakt dost hrozně. A mluví tak i někteří bílí, ti jsou asi (téměř) bez vyjímky podvratní živlové - myslím tím zloději, feťáci atd. My je doma nazýváme souhrně "šmejdi". Protože když mě někdo sleduje tři čtyři kroky za mnou, jak jdu od bankomatu nebo z pošty, oči nalepený na mojí kabelce, pak jsou jeho úmyslyvcelku jasné. Mimochodem, tohle jsem zažila osobně jenom u těch bílích šmejdů. Už se zamotávám do detailů.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 132 [Dalších 82 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.